Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
nie da się bliżej sprecyzować na ile ci wystarczy łańcuszek, mnie samemu brakuje 7-8 ząbków i póki co nie zamierzam wymieniać, a zamierzam przejechać 15-20kkm
LucaSS opisał bardzo ładnie wymianę łańcuszka rozrządu,ja tylko dodam że po zmontowaniu całości trzeba wykonać dwa pełne obroty wałem korbowym i sprawdzić pokrycie znaków odniesienia na wałkach rozrządu i wale,przy tej operacji zwrócić trzeba uwagę czy nie ma jakiś oporów przy kręceniu wałem ,jeżeli są to znaczy ,że tłok spotyka się z zaworami i rozrząd jest żle ustawiony .PZDR
Jakiej firmy jest ten łańcuszek kupowany w serwisie kawasaki? U mnie zostały trzy zęby napinacza, na łańcuszku jest nabite M na łańcuszku z poprzedniego silnika też jest M ponoć to oznacza markę tourmax czy ktoś co wie więcej?
Jakiej firmy jest ten łańcuszek kupowany w serwisie kawasaki? U mnie zostały trzy zęby napinacza, na łańcuszku jest nabite M na łańcuszku z poprzedniego silnika też jest M ponoć to oznacza markę tourmax czy ktoś co wie więcej?
Potwierdzam, na moim lancuchu kupionym tydzien temu w Kawalsuki jest wybite M
Enduro nie klęka
R 1100 GS '99 - limonka
Pajero 3.2 DiD '03
Będąc dzisiaj zobaczyć Tenerkę w Yamaszce, łańcuszek rozrządu też jest do wymiany. Nowy łańcuszek Dida to wydatek 250zł. Mechanikowi dałem kawałek postu Lukassa. Obadają dostępność i jak do dostania w krótkim czasie, to ściągną i zamontują.
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Będąc dzisiaj zobaczyć Tenerkę w Yamaszce, łańcuszek rozrządu też jest do wymiany. Nowy łańcuszek Dida to wydatek 250zł. Mechanikowi dałem kawałek postu Lukassa. Obadają dostępność i jak do dostania w krótkim czasie, to ściągną i zamontują.
U mnie w ASO sprowadzają w 2-3 dni, więc jak byś nie dostał to mogę ci zamówić
Dzwonili do mnie z Yamahy, znaleźli ten łańcuszek wyszukany przez Lukassa. Gość mówił, że z opisu wynika, że są to te same łańcuszki, ale biorą go na moją odpowiedzialność. Tzn jeżeli nie będzie pasować, to będę mógł powiesić sobie go na ścianie, a Lukassowi można bedzie urwać co nieco
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz