Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Panowie, mam taki sam problem jak kamilltee ze zbyt grubą przednią zębatką - nie mieście się na wałku (brak miejsca dla podkładki i nakrętka prawie nie mieści się.
Czy macie tak samo w swoich XTZ660 (z dwiema lampami)?? Dajcie proszę jakieś linki do zębatek co będą pasowały na ten wałek. Dzięki
Ta zębatka po prawej (ta nowa) to JT, którą chciałem zamontować sobie. A ta stara, to moja stara. Ta nowa jest za gruba. Stara oczywiście pasuje.
Poniżej moje foty:
[ATTACH=CONFIG]16054[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]16055[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]16056[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]16057[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]16058[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]16059[/ATTACH]
To tu już Ci odpowiem PRzepraszam, że tak późno ale do chaty niedawno wróciłem.
Panowie, jest kurcze problem i nie wiem szczerze mówiąc o co biega.
Zębatka JT:
Zębatka SunStar (372):
Zębatka ESJOT (5/8cala to ok. 16 mm):
Zębatka PBR:
Wszystkie mają szerokość piasty 15,6-15,7 mm. Teraz pytanie: dlaczego JT jest za szeroka i nie mieści podkładka zabezpieczająca na wałku kiedy ta zębatka jest założona? Michał, a próbowałeś dobić czymś zebatkę, może jakiś syf ją blokuje czy klinuje się na wielowypuście? Zmierzyłeś suwmiarką szerokość jej piasty?
Mówiąc prawdę to nie wiem dlaczego nie pasuje, kilka zestawów do 660 sprzedałęm i nigdy nie było uwag, a tu taki klops :/ Zębatek o innych szerokościach piasty (w ogóle innych typów) brak. Rozumiem, że szerokość piasty ma być 10 mm?
to "na oko" zebatka o szerokości ~16 mm po założeniu jej kołnierzem do silnika powinna się zmieścić, do tego podkładka. A nakrętkę nakręcasz którą stroną?
A sprawy Kamila nie bierz pod uwagę bo tu jest mowa o konwersji na zestaw 525
--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Moja zżarła już ze 6 małych zębatek z tego chyba 5 JT i zawsze było ok. ale przypomniałem sobie pierwszą wymianę i wtedy była tam zębatka bez kołnierza(firmy już nie pomnę) a w zamian był tam odpowiedni wymiarowo dystans więc może coś takiego tam siedzi i nowa z kołnierzem nie wchodzi.
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Właśnie - był tam dystans - piotr13 trafił w sedno.
Dzięki temu, że zobaczyłem Wasze wałki na fotkach, przyjrzałem się swojemu - i rzeczywiście był tam dystans - a ja wziąłem to za część nierozbieralną wałka (soooorry). Także sprawa się rozwiązała. Dystans zdjąłem i teraz zębatka wejdzie z kołnierzem. Zdjęcie0408.jpg Zdjęcie0409.jpg Zdjęcie0410.jpg
A simering wałka zdawczego w 660 tce chodzi bezpośrednio po wałku czy po pierścieniu nałożonym na wałek? Zebyś tego pierścienia czasem nie wyjął.
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Przyznaję, że nie rozumiem pytania. Simmering jeśli jakiś jest, to go nie widać. Za tym dystansem, co go zdjąłem jest teraz ta blaszka na dwie śruby przykręcona - i dopiero za nią mogą być kolejne uszczelki/simmeringi inne cuda.
Przyznaję, że nie rozumiem pytania. Simmering jeśli jakiś jest, to go nie widać. Za tym dystansem, co go zdjąłem jest teraz ta blaszka na dwie śruby przykręcona - i dopiero za nią mogą być kolejne uszczelki/simmeringi inne cuda.
Jak zdjąłeś ten dystans to po odkręceniu blaszki trzymającej simering powinieneś zobaczyć drugi pierścień dystansowy po którym pracuje simering,
dlatego pytałem czy aby nie wyjąłeś tego drugiego dystansu, ale jeśli nowa zębatka nie dotyka do blaszki zabezpieczającej simering to znaczy że jest dobrze.
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Z tego co wiem, obecnie te łańcuchy marki "CZ" mają tyle wspólnego z Czechami, ile skrótu w ich nazwie. Krótko mówiąc są chińskie, lub chińskiej jakości.
Komentarz