Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

kilka pytań o hamulce

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[660] kilka pytań o hamulce

cześć,

przyglądałem się ostatnio dokładniej hamulcom u siebie.
    manual podaje minimalną grubość 4,5mm tarczy ( nowa tarcza 5mm )
    sprawdziłem grubości u siebie i niestety jestem lekko poniżej tej wartości
    do ilu mm, rozsądnie można zejść na tarczach żeby można było powiedzieć że jeszcze jest ok? (pomijam kwestię zwichrowania tarczy).

jeżdżę raczej rekreacyjnie koło komina.

przy okazji robienia porządków porządków z tarczami, warto by było wymienić uszczelniacze w zaciskach (o płynie nie wspomnę),
    czy reperaturki są gdzieś dostępne w PL oprócz zamawiania u yamahy? ( za chore pieniądze )

co do tarcz to myślałem o EBC: MD6116D i MD6072D

gumki na tłoczki tylko aso, tarcza na przód mogę spokojnie polecić NG, na tył z resztą też, jeśli 50zł na zacisk to dla ciebie chore pieniądze to lepiej sprzedaj moto, a na tarczach 4.5 już nie powinieneś jeździć.
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
    sigpic

Komentarz

u yamahy jak pytałem o zestaw naprawczy na przód to podawali mi cenę ~250pln dlatego piszę, że chore pieniądze
      50pln za gumki jest jak najbardziej ok, nie wiem czy trafiłem na naciągaczy czy kogoś niekumatego,
      o co pytać dokładnie i gdzie, żeby dostać kpl gumek na przód i tył?

bądź tak miły i powstrzymaj się ze złośliwymi komentarzami, bo ja się grzecznie pytam
      jak bym nie chciał porządnie tego zrobić to bym się w ogóle nie pytał i za temat nie zabierał

Komentarz

Uszczelniacze tłoczków w ASO kupisz bez problemów (~45 zł). Natomiast jeśli chodzi o gumki prowadnic to tylko jedną (tę harmonijkę - ~19,50 zł). Tej podłużnej z tego co widze na stanie nie dostaniesz w ciagu kilku dni, chyba dopiero w marcu (~32 zł).

Tarcza EBC lub NG. W sumie to jednakowa cena.
        --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

dzięki

a już byłem na etapie ogarniania na ebaju w uk >klik<
          harmonijki w sumie i tak na razie nie potrzebuję, wygląda przyzwoicie, gorzej może być jak będę wyciągał tłoczki do czyszczenia

gdzie najlepiej zamawiać w okolicach wawy?
          jakiś link, tel ?

Komentarz

zadzwoń do polandposition albo motostylu, powiedz że chcesz gumki uszczelniajace tłoczków, podaj rocznik i takie tam a znajdą odpowiedź i podadzą cenę, nie pytaj o zestaw naprawczy bo to zestawem naprawczym nie jest, w zestaw wchodzą tez tłoczki i inne gumki.

Z tą złośliwością to dla Twojego dobra, więc luz.
            Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
            No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
            sigpic

Komentarz

Pracuję...
            X