Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

ośka przepustnicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[660] ośka przepustnicy

Witam. Pozwolę sobie napisać pierwszy temat w dziale.

ok... po ostatniej wizycie w gaźniku zauważyłem że na ośce przepustnicy(gaźnik podciśnienia) są przetarcia http://picasaweb.google.pl/doktorsw/...19355095061026
    zastanawiam się nad dorobieniem nowej ale nie wiem czy to wytarcie jest tak poważne i czy ma znaczący wpływ na prace silnika. Ogólnie moto zaczęło mi ostatnio strzelać przy schodzeniu z obrotów, szukam przyczyn i obstawiam na tą ośkę. Nie wiem czy słusznie.:>

Może ma ktoś zamiar dorabiać lub posiada na zbyciu taką ośkę? Nie wiem czy mój tokarz podejmie się takiej roboty...

Pozdrawiam

Ja bym zaczął od porządnego wyregulwowania i wyczyszczenia gaźnika. Nie wiem czy dobrze kojarzę ale chyba falowanie obrotów było wynikiem luzów na przepustnicy. Strzelanie przy schodzeniu z obrotów to była za bogata mieszanka, przynajmniej jak tak miałem jak przeregulowałem sobie SUZUKI za bardzo ale pięknie strzelaÅ‚a w wydech PRO DURO
    BYŁA I POZOSTANIE NA ZAWSZE W MEJ PAMIĘCI
    YAMAHA XTZ 750 SUPER TENERE 89' CHESTERFIELD

Ja tu tylko sprzątam

Komentarz

gaźnik czyściłem, ale nie było poprawy...

co do regulacji mieszanki(w 660) to chyba tylko jedna śrubka jest i tylko nią można wyregulować skład?!

Komentarz

Miałem to samo z tą ośką też się cuda działy.Jak jest luz na tej ośce to przepustnica nie domyka się czasami w zależności od ustawienia ośki.Nie ma podciśnienia i moto szaleje z obrotami.Ja zaniosłem gaźnik do warsztatu co się zajmuje ich regeneracją facet wytoczył nową ośke.Prowadzenie w gaźniku zrobił na tulejkach koszt operacji 40zł.Później porządna regulacja gaźnika i ładnie chodzi.

Komentarz

Koniecznie trzeba tę oś wymienić/zmienić czy cokolwiek!!!!!
          --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

dzięki za odpowiedź... sprawa oprze się u tokarza.
            Pozdrawiam!

Komentarz

przepustnica czyli wstęp do dłubania!

w mojej xtz 660 pojawiały się dziwne stuki (jak z głowicy) regulowałem zawory , wymieniłem rozrząd i nic !!! dalej coś nap... szczególnie w przedziale 1400/ 1700 obrotów!
              dzis wyczaiłem złego ! luz był tak duży że oś przepustnicy dzwoniła w gażniku!!!!!! pozdrawiam!

Komentarz

Zamieszczone przez kleszcz Zobacz posta
                w mojej xtz 660 pojawiały się dziwne stuki (jak z głowicy) regulowałem zawory , wymieniłem rozrząd i nic !!! dalej coś nap... szczególnie w przedziale 1400/ 1700 obrotów!
                dzis wyczaiłem złego ! luz był tak duży że oś przepustnicy dzwoniła w gażniku!!!!!! pozdrawiam!
                Po pierwsze to leć do powitalni i się przywitać , po drugie te dziwne stuki w przedziale obrotów 1400/ 1700 , nie chcę krakać ale to może być sworzeń tłokowy (metaliczny dźwięk, raczej wysoki )
                .

Komentarz

Zamieszczone przez ANDERE Zobacz posta
                  Po pierwsze to leć do powitalni i się przywitać , po drugie te dziwne stuki w przedziale obrotów 1400/ 1700 , nie chcę krakać ale to może być sworzeń tłokowy (metaliczny dźwięk, raczej wysoki )
                  witam cie niedoceniony kolego ANDRE!!
                  to nie jest sworzeń!!!!!!! to oś przepustnicy podciśnieniowej!!!!!!! sam się trochę zdziwiłem!

Komentarz

kleszcz przepraszam nie doczytałem ,moja wina
                    .

Komentarz

Pracuję...
                    X