Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Karburator - Problem z nieprawidłową mieszanką paliwowo-powietrzną.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Sprawdż węzyki od pompy i śrubki na jej pokrywie
    Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
    Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Witam ponownie. Przyczyną nierównej pracy silnika po rozgrzaniu, była i jest pompa paliwa. Po ściągnieciu baku i podłączeniu bezpośrednio butelki z paliwem, wszystko jest cacy. Czy ktoś praktykuję jazdę bez pompy paliwa? U mnie jak narazie wszystko śmiga cacy, tylko pewnie rezerwa starczy na dużo mniej. Na podłączonej pompie, szarpie na prostej, gaśnie bez powodu i inne akcje typowe dla braku paliwa. Na samym baku jest elegancko.

Pozdrawiam.

Komentarz

Zamieszczone przez Kaytec Zobacz posta
        Witam ponownie. Przyczyną nierównej pracy silnika po rozgrzaniu, była i jest pompa paliwa. Po ściągnieciu baku i podłączeniu bezpośrednio butelki z paliwem, wszystko jest cacy. Czy ktoś praktykuje jazdę bez pompy paliwa?
        Pozdrawiam.
        Byli tacy śmiałkowie na forum
        dopóki paliwa jest tyle, żeby grawitacyjnie opadało to jechali, chyba im też zalewało gaźnik jak mieli pełen bak.
        Nie prościej kupić używaną pompę?
        "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Dzisiaj będę rozbierał pompkę, zobaczę czy jest co naprawiać.

Co do używki, jak już wymieniać to lepiej wstawić elektryczną z aut. Jakoś nie jestem przekonany do pneumatycznych wynalazków .

Pozdrawiam.

Ps. Jeśli nie uda mi się naprawić tej pompy. To wstawię albo od fiata pandy, albo elektryczną mini pompkę do paliwa od łodzi, która gdzieś mi się wala.

ps.2 Bawił się ktoś w naprawę pompy?
          Ostatnio edytowany przez Kaytec; 460.

Komentarz

No patrz, a afrykanerzy zamieniają elektryczne na podciśnieniowe z XTZ
            Miałem kiedyś elektryczną w XTZ - jeden z poprzednich właścicieli (zza zachodniej granicy) pakował do niej wszystko co tylko udało mu się wymyślić - i miała jakiś specjalny układ sterujący podawanym paliwem, pamiętam, że brał impulsy z cewki (obroty), ale bardziej nie wnikałem.
            Elektryczna lepiej reagowała na zapowietrzenie (zbyt późne przełączenie na rezerwę) niż seryjne, po za tym praktycznie bez różnicy.
            sigpic

Komentarz

Te pompki rzadko padają,przeważnie nie ma prawidłowego podciśnienia i dopiero przy wyższych obrotach mają lepszy wydatek,pierwsze to węzyk od podciśnienia sprawdż a drugie to śrubki i pokrywkę samej pompy.Na alledrogo jest pomka do xtz za 60 zł więc czy jest sens bawić się w samochodowe ?

Komentarz

samochodowe są za free - piwo na znajomym szrocie. Druga sprawa, jak mówiłem mam elektryczną mini pompkę, ciągnącą jakieś 300mA. Wężyki wstępnie sprawdzałem, czy nie ma zagięć itp.

Niestety, bardzo bym chciał to zrobić od zaraz, ale siedzę w pracy...
                Po ostatnim wieczorze przy tenere ładnie mnie przeziębiło. Za oknem 5 stopni i 5m/s wiatr...

Komentarz

Pompka, naprawiona jakieś 3 dni temu. Było w niej mnóstwo syfu. Przepłukałem poczyściłem membrany, złożyłem do kupy i pali na dotyk.

Komentarz

jak nie ma filtra paliwa z prawdziwego zdarzenia tylko siateczka w kraniku to gdzieś ten syf się musi osadzić

Komentarz

Pracuję...
                    X