A niby mowia ze to przypadłośc afryki te pompy....
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Pompa paliwa - dywagacje
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez scorpion Zobacz postaA niby mowia ze to przypadłośc afryki te pompy....
....hmmm masz afrę.. czy ma oryginalną pompę paliwa? ciekawe jak wiele afryk ma fabryczną pompę? ... z kolei niewiele ST ma wymienioną..
-
v Xrv padają pompy i to bardzo zadko w tych afrykach które nurkuja z pompami pod wodą. Moja ma orginalną i styki maja jeszcze 80 procent swojej grubosci. Mimo wszystko założyłem do niej przekaznik co jest przerostem formy nad trescia. Orginalne styki wystarczaja na 100 000 km a zamiennik styków kosztuje 50 pln wiec to chyba nie problem wymienić po 15 latach same styki.
Jesli chodzi o pompy podcisnieniowe od St to jest to porazka. Pompa podłaczona pod kruciec ssacy potrafi zassac paliwo z krućca do tego stopnia ze czesc pompy wypełnia sie paliwem po stronie w której powinno być powietrze i pompa przestaje pracować. Poza tym mozna afrą jezdzić bez pompy awaryjnie.
Chyba Podos ma w podpisie na forum xrv wypunktowane... i punkt nr 1..
1. O Mikuni - Wywal To!!!
Racja jest jak Dupa każdy ma swoją a temat pompy paliwa jest przerośniety. Problem znikł z chwilą pokazania sie w larssonie reperaturki pompy za smieszne pieniądze.
Komentarz
-
PANOWIE
Wróćcie do tematu i nie zaśmiecajcie koledze tematu o kupnie pompy, chce mieć podciśnieniowe gówno to niech ma i tyle. Jak ktoś ma do sprzedania niech daje znać, a jeśli nie to zapraszam do HP pod temat pompa paliwa - podciśnieniowa czy elektryczna.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez scorpion Zobacz posta1. O Mikuni - Wywal To!!!sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postapodciśnieniowe gówno
PS. Moderator pownien świecić przykładem zachowania--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
No ale w czym problem? Chlopak chce kupic pompe i tyle, teraz bedzie wojna o to gdzie pompy padaja najbardziej. Napewno w ktmieMoze chcial rozebrac wyczyscic i cos zrypal dlatego szuka innej, a moze faktycznie cos jej sie stalo dziwnego tylko co?
Take care of your Tenere she will take care of you
http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html
Komentarz
-
Zamieszczone przez LukaSS Zobacz postaWyjaśnij nam Marcin dlaczego to jest GÓWNO i wydziel proszę temat. Pewnie wiele osób będzie zainteresowanych tym wątkiem, ja też
PS. Moderator pownien świecić przykładem zachowania
napisałerm wyzej dlaczego...
Komentarz
-
Zamieszczone przez scorpion Zobacz postayyyy czy to sie czyms rózni?sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez ZORRO Zobacz postaWitam.
Podpinam się do tematu.
W mojej Teresce 750 która stała trzy lata benzyna rozpuściła wszystkie gumowe elementy w pompie. Jedno wielkie bagno. I mam pytanie czy mogę zamienić na pompę od czego kolwiek? ( tak słyszałem)--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
Komentarz