Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pompa paliwa - dywagacje

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Pompa paliwa - dywagacje

A niby mowia ze to przypadłośc afryki te pompy....

Zamieszczone przez scorpion Zobacz posta
    A niby mowia ze to przypadłośc afryki te pompy....

....hmmm masz afrę.. czy ma oryginalną pompę paliwa? ciekawe jak wiele afryk ma fabryczną pompę? ... z kolei niewiele ST ma wymienioną..

Komentarz

A jak w Afryce wymieniaja na podciśnieniową to na tę z XTZ Zresztą ile pomp pada w XTZ a ile w XRV.....
      --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

v Xrv padają pompy i to bardzo zadko w tych afrykach które nurkuja z pompami pod wodą. Moja ma orginalną i styki maja jeszcze 80 procent swojej grubosci. Mimo wszystko założyłem do niej przekaznik co jest przerostem formy nad trescia. Orginalne styki wystarczaja na 100 000 km a zamiennik styków kosztuje 50 pln wiec to chyba nie problem wymienić po 15 latach same styki.

Jesli chodzi o pompy podcisnieniowe od St to jest to porazka. Pompa podłaczona pod kruciec ssacy potrafi zassac paliwo z krućca do tego stopnia ze czesc pompy wypełnia sie paliwem po stronie w której powinno być powietrze i pompa przestaje pracować. Poza tym mozna afrą jezdzić bez pompy awaryjnie.

Chyba Podos ma w podpisie na forum xrv wypunktowane... i punkt nr 1..

1. O Mikuni - Wywal To!!!

Racja jest jak Dupa każdy ma swoją a temat pompy paliwa jest przerośniety. Problem znikł z chwilą pokazania sie w larssonie reperaturki pompy za smieszne pieniądze.

Komentarz

PANOWIE
          Wróćcie do tematu i nie zaśmiecajcie koledze tematu o kupnie pompy, chce mieć podciśnieniowe gówno to niech ma i tyle. Jak ktoś ma do sprzedania niech daje znać, a jeśli nie to zapraszam do HP pod temat pompa paliwa - podciśnieniowa czy elektryczna.
          Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
          No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
          sigpic

Komentarz

trudne?

Komentarz

1. O Mikuni - Wywal To!!!
              Ja w kwestii formalnej: w ST jest TAYGOIKEN
              sigpic

Komentarz

yyyy czy to sie czyms rózni?

Komentarz

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
                  podciśnieniowe gówno
                  Wyjaśnij nam Marcin dlaczego to jest GÓWNO i wydziel proszę temat. Pewnie wiele osób będzie zainteresowanych tym wątkiem, ja też

PS. Moderator pownien świecić przykładem zachowania

Komentarz

No ale w czym problem? Chlopak chce kupic pompe i tyle, teraz bedzie wojna o to gdzie pompy padaja najbardziej. Napewno w ktmie Moze chcial rozebrac wyczyscic i cos zrypal dlatego szuka innej, a moze faktycznie cos jej sie stalo dziwnego tylko co?
                    Take care of your Tenere she will take care of you

http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html

Komentarz

Zamieszczone przez LukaSS Zobacz posta
                      Wyjaśnij nam Marcin dlaczego to jest GÓWNO i wydziel proszę temat. Pewnie wiele osób będzie zainteresowanych tym wątkiem, ja też

PS. Moderator pownien świecić przykładem zachowania

napisałerm wyzej dlaczego...

Komentarz

yyyy czy to sie czyms rózni?
                        Tak, i jest dużo mniej awaryjne. Wiem, że w 660 jest jeszcze co innego, ale już nie pamiętam co dokładnie.
                        sigpic

Komentarz

Witam.
                          Podpinam się do tematu.
                          W mojej Teresce 750 która stała trzy lata benzyna rozpuściła wszystkie gumowe elementy w pompie. Jedno wielkie bagno. I mam pytanie czy mogę zamienić na pompę od czego kolwiek? ( tak słyszałem)

Komentarz

Możesz poeksperymentować. Jeśli uda Ci się dobrać pompę podciśnieniową o odpowiedniej wydajności to będzie to jeździć. Z elektryczną trzeba trochę kabelkami się pobawić, ale też jest to do zrobienia.
                            sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez ZORRO Zobacz posta
                              Witam.
                              Podpinam się do tematu.
                              W mojej Teresce 750 która stała trzy lata benzyna rozpuściła wszystkie gumowe elementy w pompie. Jedno wielkie bagno. I mam pytanie czy mogę zamienić na pompę od czego kolwiek? ( tak słyszałem)
                              Szukaj oryginalnej używki, nie będziesz dochodził metodą prób i błędów

Komentarz

Pracuję...
                              X