Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problem strzały z gaźnika i wydechu xtz 660

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[660] Problem strzały z gaźnika i wydechu xtz 660

Cześć jestem posiadaczem xtz 660 od niedawna i sprawa wyglada następująco na zimnym silniku jest wszysko ok gdy jednak jest rogrzany już do połowy wskaźnika temp. zaczynają się problemy przy dodawaniu gazu pojawiają się strzały z wydechu i gaźnika śilnik się dławi i nie ma siły jednak gdy już wkręci się na obroty to jest już znośnie ale nadal jakby chciała przerywać. Co o tym sądzicie? Proszę o pomoc Pozdrawiam

Jaki i kiedy był robiony serwis silnika?
    --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Tego nie wiem bo mam motor od około 1mc więc tylko olej i filtry wymieniałem. Do wczoraj chodził idealnie nie było z nim problemu zimny czy goracy palił na strzała.

- - - Zaktualizowano - - -

Jestem pierwszym właścicielem w kraju a motor jest z włoch na liczniku niby nieco ponad 40tyś

Komentarz

Na dzień dobry zawory i gaźniki do zrobienia

Komentarz

Da się samemu to ogarnąć wszystko czy jakieś specjalene klucze potrzebne będą?

Komentarz

Trochę narzędzi będziesz potrzebował, ze specjalnych to na pewno dobry szczelinomierz. Poczytaj na forum nieraz było na ten temat.

Komentarz

A ok to dzięki za pomoc. Zima jeszcze trochę to będzie czas na dopieszczenie motoru.

Komentarz

Ja w XT mialem strzelanie w gaźnik jak nie mialem zaślepki na krućcu ssącym. Sprawdź czy nic tam aby nie brakuje, czy nie ma nieszczelności.

Jak nie to będzie to co WW i,
                Ja od siebie jeszcze dorzucę świece i przewód HV. W sumie to najprostsza czynność do zrobienia.

Komentarz

Już jest ok nowa świeca i regulacja gaźnika załatwiły sprawę dzięki wszystkim za pomoc.

Komentarz

PracujÄ™...
                  X