Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wymieniajcie olej w amortyzatorach!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Obserwować jeszcze przez chwile i zobaczyć co będzie. Ciepło wskazuje na to że jest tam jakieś tarcie którego nie powinno być.

Co do samego rozbierania i składania. Jak rozbierasz lagi rozgrzej lagę opalarką z wyczuciem w miejscu uszczelniacza i wtedy wszystko lekko wyskakuje nie trzeba męczyć się z szarpaniem. Tak samo przy składaniu jak rozgrzejesz lagę, nakładasz na rurę nośną panewki uszczelniacz i zdecydowanym ruchem wpychasz to do środka wszystko wskakuje samo ewentualnie trzeba docisnąć uszczelniacz palcami przez taki zabieg mocno ułatwiasz sobie prace i zmniejszasz ryzyko uszkodzenia chromu czy uszczelniacza
    https://t.me/pump_upp

Komentarz

Ok, dzięki wielkie za rady, nie pomyślałem o tym, żeby rozgrzewać lagi. Ostatnio w te zimniejsze dni (w weekend) wydaje mi się, że obie lagi były zimne i to po dłuższej trasie (nie wiem na ile to sprawa niskiej temperatury powietrza). Tak zakładałem, że coś trze i powoduje, że olej bardziej się grzeje, ale skoro jest złożone tak samo jak pierwotnie to ciężko mi powiedzieć co i dlaczego miałoby trzeć.

Będę to jeszcze obserwował, ale wstępnie wydaje mi się, że problem sam się rozwiązał. Jak więcej pojeżdżę (szczególnie w ciepłe dni) to dam znać, czy ustało, czy różnica w temperaturze jest nadal.
      secretgarage.pl

Komentarz

Macie jakieś doświadczenia z tymi emulatorami, o których w 2012 wspominał tu Łojek?
        Odpowiednikiem RaceTech jest YSS. Cena jest sporo niższa. Ale nie znajduję ani do XTZ, ani TDM...
        Z pozytywnym nastawieniem można góry /albo Teresę przez góry/ przenosić!

Komentarz

Szukałeś na forum?

Komentarz

Tak. Zawsze tak robie. Na forum AT jest trochę informacji. Ale tu nie znalazłem takich tematów.

EDIT: Znalazłem PD360, ale opinii nie ma.
            Ostatnio edytowany przez Lis; 4923.

Komentarz

Witam .Podepnę tutaj w temacie lag . Pacjent xtz750.Poszukuję rozmiarówkę panewek lag , ewentualnie czy pasuje zestaw z innego yamahowego zawieszenia. W ostateczności zostaje mi OEM.

Komentarz

Może TU?

Komentarz

Byłem już TU ��. OEM zostawiam jako ostateczność . Cenę podają za jedna panewkę (72zl )a druga jak by była zespolona z rurą lagi (1200zł)��. Dlatego szukam ��

Komentarz

No to może TU?

Komentarz

TU jest elegancko . Dzięki Lis o to chodziło

Komentarz

Pracuję...
                      X