Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tylny amortyzator

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• qba
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dejv667 Zobacz posta
    Tyle że jak jest uklepana to zmieni się SAG i skok.
    jasne

Zamieszczone przez dejv667 Zobacz posta
    Też dzwoniłem, usłyszałem niższe ceny.
    pewnie zadawałem lamerskie pytania

A czy ktoś miał do czynienia z Sebą http://seba-motor.pl/
    Ten robi za 300....

Zostaw komentarz:

• dejv667
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez qba Zobacz posta
    Dzwoniłem dzisiaj do tego sancheza. Podstawowa regeneracja zaczyna się od 600, jak amarotyzator nie ma zaworka, to szacuje, że koło 1000. Powiedział też że sprężyna rzadko kiedy jest do wymiany. Że może co najwyżej być uklepana, ale twardość się nie zmienia.
    Tyle że jak jest uklepana to zmieni się SAG i skok.
    Też dzwoniłem, usłyszałem niższe ceny.

Natomiast oferuje rozbiórkę i diagnozę w cenie 100 pln więc raczej zaskoczenia nie będzie.

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• qba
    odpowiedział(a)
    Dzwoniłem dzisiaj do tego sancheza. Podstawowa regeneracja zaczyna się od 600, jak amarotyzator nie ma zaworka, to szacuje, że koło 1000. Powiedział też że sprężyna rzadko kiedy jest do wymiany. Że może co najwyżej być uklepana, ale twardość się nie zmienia.

Zostaw komentarz:

• Pawel_z_Jasla
    odpowiedział(a)
    Złe wspomnienia w temacie regeneracji Ohlinsa z 1150 ADV. Dwie firmy nie dały rady a o kasę się upominały /nie będę antyreklamy tworzył bo może to pojedynczy przypadek/, dopiero trzecia i to o ile pamiętam Sanchez wykonała usługę poprawnie - niestety kosztów nie pamiętam.

Zostaw komentarz:

• Pablo1972
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez qba Zobacz posta
    dzięki! a zna ktoś może Sancheza? http://www.sanchez.com.pl/?page_id=31
    miałem okazję, profesjonalny i niestety drogi.
    Regeneracja tylnego zawiasu do Hondy nx 650 - koszt 700 zł.

Zostaw komentarz:

• dejv667
    odpowiedział(a)
    Pytanie czy jest sens skoro hyperpro kosztuje 90 funtów.

Zostaw komentarz:

• Tomur
    odpowiedział(a)
    Jest taka opcja żeby dać ori sprężynę do regeneracji. Są takie zakłady co sprężynę rozhartują, ukształtują na nowo i zahartują ponownie.
    Ja kto wychodzi w praktyce nie wiem, nie próbowałem, nie znam.
    Czy można się obawiać pęknięcia takiej sprężyny, nie wiem ale stare nie kombinowane czasem pękają - w autach.

Zostaw komentarz:

• qba
    odpowiedział(a)
    dzięki! a zna ktoś może Sancheza? http://www.sanchez.com.pl/?page_id=31

Zostaw komentarz:

• Tank
    odpowiedział(a)
    Jeszcze Zbyszek Gołowicz w Nasielsku, tyle ze teraz wyjechał ma trip po Azji.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• dejv667
    odpowiedział(a)
    Zajezdnia motocyklowa u PeKaeSa i jakiś warsztat pod Poznaniem. W obu wypadkach podobna cena - circa 350-450 za regenerację i jakieś 400 za sprężynę.

Zostaw komentarz:

• qba
    odpowiedział(a)
    a gdzie sprawdzałeś ceny tej regeneracji? Sam się zastanawiałem nad podobnym tematem w ST, ale w sumie nie wiem. Inwestowanie w używkę, to spora loteria. A z drugiej strony, jak koledzy piszą, swap może się nie sprawdzić, a z trzeciej - cena nowego powala... Jakby chcieć jeszcze przód zrobić, to już grubo... W Louisie, co jakiś miesiąc, dwa dają kupony zniżkowe typu 50eu za zakupy od 250 eu. Oni tam sprzedają Wilbersa chyba, za ok 400 eu

Zostaw komentarz:

• dejv667
    odpowiedział(a)
    wiem, ale np uzywany amor do cbr 100 xx kosztuje od 40 do 150 pln...
    Nawet wrzucony na próbe nie zrujnuje kieszeni.

Zostaw komentarz:

• piotr13
    odpowiedział(a)
    Jest też jeszcze kwestia strojenia samego środka. Inaczej pracuje amor w szybkiej maszynie szosowe a inaczej w enduro.

Zostaw komentarz:

• dejv667
    odpowiedział(a)
    Jeżeli amortyzator ma podobny skok a sprężyna podobną długośc to nie powinno być problemu z jej zakresem pracy. Bardziej bym ię martiwł jej twardością bo tu zależnie od systemu pzełożeń może być różnie.

Zostaw komentarz:

• mz1106
    odpowiedział(a)
    Co do sprężyny z XTZ 750 tak jest dłuższa ale też już jest zużyta, pytanie w jakim stopniu, w moim przypadku przy sprężynie z xtz 750 udało się uzyskać prawidłowy sag wstępny i z kierowcą, aczkolwiek to loteria i jak napisałeś może być problem z ustawieniem sagu ponieważ będzie za twardo ja miałem farta i przy mojej wadze około 80kg do "rozkrecenia amortyzatora" został 1 zwój
    Warto również dodać że przy zakładaniu innej sprężyny trzeba sprawdzić w odpowiednich źródłach czy sprężyna posiada odpowiedni zakres pracy by przy pracy nie przekraczać zakresu maksymalnego ściśnięcia sprężyny
    Ostatnio edytowany przez mz1106; 4529.

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X