Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tylny amortyzator

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Witam wszystkich.
    Sorki, że odgrzewam temat nie ślędząc forum, ale mam taki plan, aby XTZ 750 zrobić na taką nazwijmy ją dakarówkę normalnie w pola tor itd. Jestem zawodnikiem, a w zasadzie już weteranem w klasie i chcę zrobić tereskę na zawody, są takie klasy gdzie można takim motocyklem startować, a już na pewno na Słowacji. Mam np. RMZ 450 i inne motocykle klasy enduro i są to petardy, ale jednak pseudo dakarówka z XTZ 750 będzie dla mnie millsza bardziej pojednawcza. I pytanie ponieważ nie zapoznałem się z wszystkimi tematami na forum z braku czasu to chciałbym dopytać, czy podchodził ktoś do takieo tematu? tzn. jak posłać tereskę wyżej na zawiasie, wzmocnienia ramy, zestawy napędowe itd. Proszę jedynie o linki lub ewentualnie jakąś praktyczną podpowiedź będę wdzięczny bardzo.
    Pozdrawiam

Komentarz

Do takich zabaw zawieszenie Tenerki nie było projektowane, a 30 lat różnicy w stosunku do współczesnych maszyn to przepaść w zawieszeniu. Nie ma rzeczy niemożliwych, ale to oznacza przeszczep przedniego zawieszenia i tylnego amortyzatora jako minimum.
      Lata temu wzorowałem się na tym Włochu...
      Ale jak obserwuję profil Alberto od lat ujeżdża T700 i inne lżejsze maszyny.
      Alberto...2.png
      Alberto....png
      Z pozytywnym nastawieniem można góry /albo Teresę przez góry/ przenosić!

Komentarz

Włoska belgarda robila takie zawodnicze kity dla xt 600 i xtz 660 i całe tt .Nie kojarzę 750'tki ale kto ich tam wie,trzeba by poszukać u nich na stronach
        Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
        Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Pracuję...
        X