Zamieszczone przez Myszak
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Problem z dolnym łożyskiem amortyzatora
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Myszak Zobacz postaA w Niemczech jest jakaś firma posiadająca w swoich magazynach części do yamahy?--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Zamieszczone przez pietia Zobacz postapo zeszlifowaniu kulki po 0,5 mm z obuch stron wszystko ładnie pasuje.
Komentarz
-
Zamieszczone przez pietia Zobacz postaOstatecznie zastosowałem łożysko GXSW 12.26 MS firmy Fluro z serii motorsport.
Bieżnia jest węższa o 1mm, kulka szersza o 1mm
Po zeszlifowaniu kulki po 0,5 mm z obuch stron wszystko ładnie pasuje.
Przejechałem 1000km i się sprawdza. Cena ok 50zł--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Kupiłem nowe łożysko dolnego amortyzatora (takie jak jest z wymiarowane w Wiki) ale ono różni się delikatnie od starego. Nowe łożysko nie posiada rowka na środku kuli, który z tego co wyczytałem powinien służyć ułatwieniu smarowania łożyska. Nie ma też małego nacięcia na pierścieniu zewnętrznym wzdłuż którego pojawiło się u mnie pękniecie. Myślicie że jest to takie samo łożysko czy jakieś inne, mające jakieś inne cechy, funkcje? Może to być łożysko ślizgowe przegubowe bezobsługowe? Tutaj czytałem o łożyskach: http://sbart.pl/lozyska-slizgowe-przegubowe/,http://sbart.pl/lozyska-slizgowe-prz...-bezobslugowe/
Komentarz
-
Co do tego łożyska to j w sumie też mam do wymiany ale na razie jeszcze nie wymienię go.
Po ile ono teraz stoi??
Pytanie jeszcze o to jaki typ smaru dajecie??
Mi moje zaczęło piszczeć to wiozłem troszkę smaru z pracy, chyba to był Shell Alvania smar stosowany do łożysk cylindrów i różnych sworzni itp. Nie jest taki gęsty jak typowe smary, napierdzieliłem go tam ile weszło i n arazie mam spokój.
Pozdro
Komentarz
-
Po wymianie na oryginał yamahowy i nasmarowaniu smarem hiper super syntetycznym do łożysk rozebrałem to po trasie ok 100km intensywnych dołów.
Było tam sucho i niezbyt gładko to chodziło. Cos jak początek zacierania.
Doszedłem do wniosku ze w takim miejscu warto dać smar z dodatkiem molibdenu, czyli przewidziany do dużych obciążeń. Powszechnie używany w przegubach samochodowych.
Komentarz
-
Właśnie przerabiam ten temat, pomierzyłem i znalazłem na allegro za 100pln podczas gdy w aso dali cenę 286!
Miałem kiedyś KLR600 i zamiast łożyska dorobiłem u tokarz tuleję teflonowo-molibdenową, jakoś tak się ten materiał nazywał (grafitowy kolor).Kosztowało to czapkę śliwek i działało całkiem dobrze 1 sezon do sprzedaży motocykla. Po taniości i tak można.
Komentarz
-
Zamieszczone przez zoromoto Zobacz postaWłaśnie przerabiam ten temat, pomierzyłem i znalazłem na allegro za 100pln podczas gdy w aso dali cenę 286!
Miałem kiedyś KLR600 i zamiast łożyska dorobiłem u tokarz tuleję teflonowo-molibdenową, jakoś tak się ten materiał nazywał (grafitowy kolor).Kosztowało to czapkę śliwek i działało całkiem dobrze 1 sezon do sprzedaży motocykla. Po taniości i tak można.
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz