Dziękuję Piotrek.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Problem z dolnym łożyskiem amortyzatora
Zwiń
X
-
Szanowni,
krótkie podsumowanie wykonanych prac pod hasłem wymiana łożysk
Wahacz zdemontowany.
2016-07-05 14.45.05.jpg
Poszczególne elementy wyczyszczone
2016-07-05 15.15.37.jpg
Nowa sprężyna Hyperpro zakupiona i czeka na montaż.
2016-07-06 12.36.29.jpg
Pozostaje pytanie o to jak mocno powinna być spasowana śruba dolnego amortyzatora z łożyskiem?
Czyli to śruba.jpg z tym Łożysko.jpgCoś mi za bardzo błyszczy, żeby chciało jeździć...
Komentarz
-
Spasowana powinna być tak jak oryginalna śruba z oryginalnym łożyskiem. Daj dla Tokarza starą śrubę i dawcę np. od zawieszenia z Opla ( ma opowiednią twardość) oraz łożysko, on dotoczy to tak jak w oryginale. Żółci ludzie wymyślili tak że w oryginale jest wyczuwalny luz poprzeczny i tak to ma być zrobione żeby nawet jak łożysko stanie to nie wyłamywało się od razu dolne ucho amortyzatora.
A gdzie ty taką ładną sprężynkę nabyłeś i za ile pln-ów jeśli to nie tajemnica oraz czy to produkt dedykowany do ST.Ostatnio edytowany przez robkri; 269.
Komentarz
-
Net mowi, ze do ST cos takiego w sklepie w PL kosztuje 440zl.
Google > hyperpro sp-ya07-ssb005
Ciekaw jestem czy Mondo Cane użył sprężyny dedykowanej czy coś kombinował.
No ale na zdjęciu oryginał zdecydowanie wygląda na uklepany! Chętnie poczytam o wrażeniach i odczuciach po tej zmianie.Ostatnio edytowany przez Krzsiek; 62.
Komentarz
-
No dobra ale jakie jest to spasowanie w oryginale?Moje oryginały wyglądają na mocno spracowane i pomiary na wyrobionych częściach są mam wrażenie tak sobie sensowne. Trzeba wbijać łożysko na śrubę czy wchodzi z minimalnym luzem pozwalającym na ruch obrotowy łożyska na śrubie?
Pytam bo na mojej śrubie są wyżłobienia poprzeczne a podejrzewam, że to łożysko powinno pracować (obracać się w jakimś tam zakresie obrotu) a nie obracać dość swobodnie na śrubie.
Na razie niestety sprawy stanęły w miejscu czekamy na kolejne łożysko (nieudana próba patentu z kalamitką) i tuleje wahacza oraz kiwaczki bo też mają "wyząbkowane" ślady po rolkach łożysk. Stan na dziś wygląda jak poniżej
2016-07-05 15.49.16.jpg
Gdy uda się poskładać wszystko razem dam znać jak się zmieniło prowadzenie. Sprężyny i inne akcesoria HyperPro można nabyć w Polsce w tym sklepie. I nie ma potrzeby kombinować - do XTZ 750 mamy kompletne zawieszenie przód i tył tej firmy.Coś mi za bardzo błyszczy, żeby chciało jeździć...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Mondo Cane Zobacz postaPytam bo na mojej śrubie są wyżłobienia poprzeczne a podejrzewam, że to łożysko powinno pracować (obracać się w jakimś tam zakresie obrotu) a nie obracać dość swobodnie na śrubie.
Poza tym skręcając blokujesz tulejkę łożyska, wiec i tak nie ma możliwości obrotu. Jak masz oryginalna śrubę to średnica jej jest taka sama. Wiec tam gdzie jest wyrobione było tak jak jest w miejscu niewyrobionym. Nie trzeba było tego wbijać. Śruba wchodziła normalnie.
Komentarz
-
Dobra to tu mamy jasnośćDla podgrzania atmosfery w kwestii zawieszenia taka ciekawostka - ciekawie pomyślana koncepcja usprawnienia przedniego zawieszenia . Do tego poprzeczka usztywniająca lagi z 660-tki i powinno być OK. Tylko ta cena...
Coś mi za bardzo błyszczy, żeby chciało jeździć...
Komentarz
-
Hej, ostatnio zaczęło mi skrzypieć dolne łożysko amortyzatora. Aby się do niego dostać należy odkręcić sporo innych elementów, co przy braku podstawki centralnej jest trochę kłopotliwe.. Poradziłem sobie w ten sposób, że podniosłem moto na lince zaczepionej za uchwyty pasażera z tyłu :-) Motocykl pięknie stoi oparty na przednim kole, dostęp do śrub super. Jeśli ktoś ma garaż to polecam ten sposób :-D
Komentarz
-
Kolego Mondo Cane jeśli śruba od łożyska ma ślady wytarcia to trzeba ją wymienić na nową, oryginał lub wytoczyć nową lub przerobić śrubę zawieszenia z samochodu, kiedyś Beniamin napisał, nie wiem czy w tym temacie że pasuje od starych Opli. Oryginalna nowa śruba współpracując z nowym łożyskiem ma luz powiedziałbym dość spory. Ja dorabiałem całkiem nową śrubę i tokarz tak ją spasował że luz jest wyraźnie mniejszy, rzecz w tym że nie wiem czy ciaśniejsze pasowanie jest dobre, czas pokaże, na razie drugi sezon jeździ, po pierwszym kontrolnie to rozebrałem i wszystko było ok, nałożyłem trochę smaru i dalej jeżdżę.
Komentarz
-
Temat robi się nieco epicki z moja wymianą w założeniu jednego zastałego i skrzypiącego łożyska. Na zdjęciu poniżej - ponad 1000 PLN w częściach oryginalnych i zamiennikach tylnego zawieszenia... Jutro mam w planie wymiarować poszczególne łożyska, tuleje i śruby precyzyjnym narzędziem aby użyszkodnicy tego forum nie musieli przechodzić przez to co ja
2016-07-18 13.39.17.jpgCoś mi za bardzo błyszczy, żeby chciało jeździć...
Komentarz
Komentarz