Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Maramuresz 22-27.05

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

niestety nieposiadam zapisu trasy

Komentarz

Zamieszczone przez ziuta Zobacz posta
      he he film inspiracja,miało być zakarpacie(ukraina)ale chciałbym zobaczyć czy aby film ma swoje pokrycie w naturze
      Poczułem się wywołany do tablicy . Film ma pełne pokrycie w przyrody okolicznościach U nas też miało być Zakarpacie ale 6 godzin przed wyjazdem okazało się, że kolega nie ma paszportu. To pojechaliśmy w Mamramuresz i dobrze.

Komentarz

foty miódniewiem czy uda sie nam podjechać pod Farcaula,w pewnych okolicznościach 2 kierowników i dwa motki to za mało

Komentarz

plan zrealizowany ponad norme,jak nigdy,tu foty https://picasaweb.google.com/1031933...Maramuresz2012

Komentarz

Zamieszczone przez ziuta Zobacz posta
            plan zrealizowany ponad norme,jak nigdy,tu foty https://picasaweb.google.com/1031933...Maramuresz2012
            Aleś się rozpisał ....
            opowiedz coś więcej ...

świeeeetne fotki
            Ostatnio edytowany przez czeczen; 402.

Komentarz

Zdjęcia super , ale teraz dawaj relację!!!

Zdjęcia 45,46,47-co tam się stało że trzeba było grzebać?
              hominis est errare, insipientis in errore perseverare
              Komar 2350; WSK 175 Kobuz; JAWA TS 350 Sport; YAMAHA XT660Z; KTM LC4 ADV; KTM LC8 ADV; obecnie KTM 625 SXC

Komentarz

generalnie opowiadam słabojak wyzej pisałem,film Louisa mnie zainspirował,a ze udało nam sie dostac z Repedei pod Farcaula to zasługa miejscowego moturzysty.Ludzie przemili i gościnni,spalismy u miejcowej strazy lesnej przez 2 dni,na koncu wsi Luhei.Wiekszosc tras opracowana w oparciu o przewodnik Bukowina Maramuresz wydawnictwa Rewasz.6 dni z paliwem wyszło nas ok 900zł,z tym że niepłacilismy za noclegi,taka goscinnoscno i spanie w bacówce bezcenne.Gpsa musze chyba zmienic na bardziej hard,bo permanentnie odmawiał współpracy, a ślad jaki mi zapisał to powrót do domuTras nawet najwyższe szczyty dla ciezkiego enduro mnóstwo np.w górach Rodnianskich.
                Ostatnio edytowany przez ziuta; 2641.

Komentarz

dysza główna gaźnika sie zatkała i to w momencie ostrego podjazdu

Komentarz

he znajome klimaty, w baila borsa tez widzielismy jak by opuszczoną albo niedokończoną zaporę

Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                    sigpic

Komentarz

Odświeżę temat, ze względu na prawdopodobne zmiany w majowych planach. Mieliśmy lecieć po raz kolejny na Zakarpacie, ale w świetle ostatnich wydarzeń, wydaje się to mało rozsądne, w związku z czym bliższy wydaje się wyjazd na Maramuresz. Z tego miejsca mam kilka pytań odnośnie:
                      1. Trasy dojazdowej
                      2. Map z jakich ktoś korzystał w tamtym rejonie
                      3. Stopnia trudności tras( wybierają się motocykle pokroju XT 600 Tenere, 2KF itp.)
                      4. Dostępności zapasów podczas pobytu w górach.

Komentarz

1.Tak bym polecał - puste drogi, raczej brak ciężarówek... https://www.google.pl/maps?saddr=%C5...ia=1,2&t=m&z=8

2.Mapy na Rumunię

3. Bardzo zależy od warunków pogodowych i umiejętności kierowników. Średnimi i dużymi enduro raczej nie zjeżdżaj z dróg,
                        które nie sa na mapach oznaczone choćby cieniutką kreską, a i tak się można zdziwić

4. Zapasy - w każdej wsi sklep i knajpa. Ze sobą jedzonka góra na 2 dni, jakby przyszło gdzieś niespodziewanie przenocować.
                        Za benzynką rozglądaj się przed każdym dłuższym wjazdem w góry.
                        Sowizdrzał
                        KTM 750 6T
                        Nie wierz, nie bój się, nie proś!

Komentarz

Dzięki wielkie, w takim razie powoli zaczynam przygotowania

Komentarz

jak chcesz to mam parę śladów z zeszłego roku

Komentarz

Nawigację mam jakąś najuboższą, która nie zawsze współgra z lepszymi, więc pewnie bardziej będę bazował na papierowych, ale jeżeli dysponujesz jakimiś śladami, chętnie się im przyjrzę

Komentarz

A smartfona posiadasz? Na ostatnich wyjazdach Larka używam już tylko i wyłącznie na asfaltowych dojazdówkach, a później Orux z wgranymi mapami. Ostatnio osobno przygotowałem sobie dużego JPGa z zaznaczonymi trackami i opisami typu C1, C2, A1, A2 itp, co równoznaczne było z nazewnictwem wrzuconych na kartę trackami - dużo łatwiej się wówczas połapać.

Komentarz

Pracuję...
                                X