Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Bieszczady

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Rajdy weterańskie miały formę taką:
    nocny odcinek offroudowy
    biwak
    w dzień trasa szutry polne drogi lokalne asfalty

Więc dla enduraków taż ok

Poszukam mapy z trasą którą opracowałem to podeślę.

Do rajdu wszystko musi być dograne idealna.
    Ale jak jeżdżę sam to mapa topograficzna, mniejwięcej kierunek, jak najgorsze drogi i jest super.
    Zobaczy się sporo rzeczy o których nie wiedziałem (jakieś ruiny, pomniki).
    A potem zastanawiam się nad mapą gdzie to byłem i jak tam jeszcze trafić.
    Generalnie bardzo przyjemne (i nie uczęszczane turystycznie co jest dużym plusem) są tereny południowych i zachodnich krańców świętokrzyskiego. Takie już nie Góry Św a jeszcz nie Ponidzie czy Jura.

Jak w jakąś sobotę będę tam się wybierał to możemy spotkać się w Kie i pojeździć razem, z Krak nie daleko.

Relacje:

Tu jest link do katalogu publicznego pewnej fotografki która była na rajdzie:

Mam jeszcz artykół z gazety "Motacykl moje hobby" o tym rajdzie w pdf później jakoś go wrzucę.

PS -Marcinjunak, jeździsz Junakiem (mam nadzieję)?? Jak chcesz go przewietrzyć czy raczej zakurzyć to podeślę ci info jak będzie wiadomo kiedy i co (a będzie jakoś we wrześniu).
    Ostatnio edytowany przez Tomur; 101.

Komentarz

Zamieszczone przez Tomur Zobacz posta
      PS -Marcinjunak, jeździsz Junakiem (mam nadzieję)??
      Jeździłem Junakiem dośc długo i stąd moja ksywa a teraz już go nie posiadam, trochę mi minęła zajawka weteranami aczkolwiek dalej jeżdżę na weterańskie zloty na ST
      czasem żałuję że go sprzedałem ale poszedł do Mysłowic do gościa który o niego dba i ciągle mnie korci żeby tam pojechać i go odwiedzić
      Może się uda w te wakacje do Ciebie pojechać? a przy okazji zahaczyć o Mysłowice.
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

Fajna relacja, foty oglądam bez problemów, jak znajdziesz czas podeślij mapkę z przebyta trasa - wielu to ucieszy.
        Przypomniał mi się mój pierwszy wyjazd w Bieszczady z rodzicami fiatem 126 p, w Dwerniku mieliśmy bazę u harcerzy.
        Ehh

Komentarz

Jeszcze trzy tygodnie i Bieszczady
          Na moto mam tam jakieś swoje miejsca i traski.Co do "buta" to jak zwykle Patryja,Łysy Wierch,Krąglica i w stronę przełęczy Żebrak,a jak starczy zapału to Chryszczata i jeziorka.
          Ogólnie to miejsca gdzie jeszcze czuć troszkę histori i nawet niezbyt tłoczne w turystów.A jak sie kogos tam spotyka to przeważnie jakaś fajna ekipa z która mozna pogadać,wypić browarka i leci sie dalej.
          Nocowanie samemu,hmmm niby luzacka sprawa ale ja miałem już bliskie spotkanie z brunatnym kolesiem i podchodze do tego z dużą dozą szacunku do sił przyrody. A i przypadkowy kontakt z stadem Żubrów tez daje niezapomniane przeżycia,to akurat polecam
          Moja skrzynka N 50° 18.704' E 20° 07.502' opencaching.pl

Komentarz

Pracuję...
          X