Og艂oszenie

Zwi艅
No announcement yet.

Albania i Czarnog贸ra...01 06 24r ale czy...napewnoo...???

Zwi艅
X

• Filtr
  • Czas
  • Poka偶
Wyczy艣膰 wszystko
new posts

...Rano dzwonimy do kilku sklep贸w w sprawie doboru aku dzi臋ki pomocy brata w艂a艣cicielki.. Sztuka jest i czeka, podje偶d偶amy bie偶emy 偶el贸wke cena 247z艂 i jeszcze czekanie a偶 sie na艂aduje 2 h. w mi臋dzyczasie zdj na pobliskim terenie...w Pekarze a wi臋c w piekarni zamawiam tzw burke z mi臋sem... smak z roku 17 stego powraca... ten sam niezmienny smak mimo 偶e tamta Buka kupowana by艂a w miejscowo艣ci Konjec....Aku na艂adowane, pr贸ba odpalenia - jest okey - od strza艂a a wi臋c pakujemy si臋 dalej , zapinamy kufry... pr贸ba odpalenia za kilkana艣cie minut ko艅czy sie fiaskiem... Ja jebeeeee my艣le znowu co艣 sie pojeba艂ooooo . Wracam do sklepu m贸ie jaka sytuacja...kole艣 m贸wi mo偶e za s艂abo na艂adowane .... dobra odpalamy z kabli - nie gasimy na szybko kupujemy takie kable z jakich odpali艂 i lecimy na szybko znowu bez 艣wiate艂 偶eby sie aku do艂adowa艂o....Decyzja- powr贸t do PL czy lecimy do Mostaru i wierzymy 偶e stanie si臋 cud w Sarajewie i to tylko niedo艂adowany aku i 偶e to ostatnie ogniwo naszych problem贸w, 偶e to raczej zwarta cela w aku by艂a przyczyn膮 problem贸w z 艂adowaniem. Cel Mostar - decyzja ci臋偶ka jednak偶e warto mie膰 co艣 z tego wyjazdu....Lecimy.... standardowo nawi co艣 odpierdala i chwile si臋 kr臋cimy potem lecimy po znakach kt贸re i tak s艂abo oznaczaj膮 wyjazd z Sarajewa w dodatku to chyba w j臋zyku Maj贸w jest napisane- chc膮 do Europy a pisz膮 w j臋zyku Suahili na znakach ... ja jebeeeeee

Komentarz

....Mostar mamy oko艂o 120 do 130 kmtrasa przepi臋kna odpuszczamy ponownie autostrade- i wpadamy w niesamowite widoki ...Lecimy nie spiesznie co mnie irytuje bo mam ochote pobawi膰 si臋 silnikiem 1,0 . Caponord na prawde zapierdala... Por贸wnanie GS 1200 z 06r do Caponorda pod k膮tem zbierania si臋 to jak por贸wnanie uciekaj膮cego zaj膮ca na polowaniu do psa o trzech 艂apach - gdzie Capo ma 1000 poj. Capo na prawde zapierdala... troch臋 sie pobawi艂em ale nie tak jakbym chcia艂 bo ca艂y czas musia艂em patrze膰 jakie jest 艂adowanie. Por贸wnanie z kolei Caponorda do Tenery hmmm Tenera w terenie robi - Capo - odpada nawet na szutrowych zwyk艂ych polnych drogach nast臋pnie we dw贸jke na Capo w terenie jest s艂abo - Tenera spokojnie 40 do 50 we dw贸jke lata艂em. Pozycja wymuszona na Capo w terenie s艂aba w Tenerze nic Cie nie zmusza do niczego. Z kolei przy 140 na trasie gdzie napierdala boczny wiatr a do tego mijasz tira kt贸ry miota powietrzem przy mijaniu... Tenera gnie si臋 jak papier a Capo ma to w dupie i leci ju偶 wtedy 160km na h. Tu jest spora r贸偶nica, tak samo przyspieszanie... redukcja do 3 i pierdolisz .,.... ludzie w panice zje偶d偶aj膮 na bok bo d偶wi臋k z Vki ich zabija
      Ostatnio edytowany przez lemur; 2828.

Komentarz

20240604_143052.jpg

.... co raz pi臋kniejsze widoki....

Komentarz

....klimat robi si臋 co raz ciekawszy

20240604_144354.jpg

Komentarz

...

20240604_145008.jpg

Komentarz

20240604_153219.jpg
              ...

Komentarz

...
                20240604_155037.jpg

Komentarz

... tak z perspektywy czasu to musz臋 powiedzie膰 偶e na takim wyje藕dzie strasznie szybko p艂ynie kasa... wzi臋li艣my po 500 euro i oko艂o 2500z艂ociszy na karcie - wyjazdu jeszcze do ko艅ca nie podliczy艂em ale plany by艂y na 16 dni wi臋c tak na prawde nie wiem czy by mi starczy艂o euroko艂ocho藕nik贸w komunistycznych.. fakt 偶e awaria poch艂one艂a oko艂o 450 z艂 z karty ale sama got贸wka w euro znika w momencie- wsz臋dzie tam gdzie mo偶ecie p艂aci膰 kart膮 to p艂a膰cie kart膮. W Mostarze w restauracjach chc膮 got贸wki- za dobre na prawde dobre jedzenie w Mostarze zap艂aci艂em oko艂o 18 euro plus dwa piwa po oko贸o 5 euro za sztuke ale za to mia艂em widok z kosmosu na przep艂ywaj膮c膮 rzeke... zaraz b臋d膮 zdj z Mostaru ... je艣li mieliby艣cie na przelocie t膮 miejsc贸wke to na prawde warto sie tam zatrzyma膰 tak na spokojnie chocia偶 na 5 godzin i po艂azi膰 ...z艂apa膰 klimat Ba艂kan, klimat Bo艣ni. Nie pisze tu o zwiedzaniu zabytk贸w tylko od tak po艂膮偶eniu po mie艣cie i okolicznych osiedlach domk贸w...

Komentarz

20240604_154543.jpg
                    ...

Komentarz

.....dobra pisze dalej bo ju偶 zapominam gdzie spali艣my...Tak wi臋c lecimy do Mostaru...tak chyba by艂o 偶e po drodze te偶 nas pare razy przemoczy艂o i musieli艣my stawa膰 偶eby rozwin膮膰 nad sob膮 plandeke bo nie chcia艂em jecha膰 a偶 w taki deszcz. Zapewne bym odpu艣ci艂 to miasto do zwiedzania ale zosta艂em nam贸wiony 偶e trzeba zobaczy膰 ten jak偶e zabytkowy most. Dla mnie akurat most jak most- nie urzek艂 mnie natomiast reszta miasta do艣膰 ciekawa a najbardziej chyba piwo o nazwie Mostarskie- nie mega mega ale do艣膰 dobre. Tak wi臋c bierzemy pierwszy lepszy zajazd czy residens gdzie stoj膮 przy drodze motocykle i parkujemy Capo. Drogo jak cholera bo chyba 40 euro a ja zapomnnia艂em 偶e mo偶na si臋 targowa膰, jako艣 chyba mocno zm臋czony by艂em. Szybkie rozpakowanie i na miasto, chwila 艂a偶enia milion zdj臋膰 przy niby wspania艂ym mo艣ci i idziemy co艣 zje艣膰. Zasiadamy w knajpce na zboczu rzeki - jeste艣my na wysoko艣ci 20 metr贸w nad ni膮 i widzimy wszystko co si臋 dzieje na dole. Po rzece mo偶na wynaj膮膰 ponton z silnikiem ale jako艣 odpuszczamy temat. Jedzenie bdb - jakie艣 szasz艂yczki z czym艣 tam ale nie s艂one i nie najebane oleju wi臋c mi smakuje.

Komentarz

...20240604_184838.jpg

Komentarz

...

20240604_182009.jpg

Komentarz

20240604_164922.jpg

...

Komentarz

20240604_164415.jpg

...

Komentarz