Kowal kusisz, kusisz. Pewnie za rok, dwa...
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
O Damie w Kirgistanie, czyli Azja Centralna lipiec 2013
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szwagier Zobacz postaA ja nie pojadę -bo mnie nie stać mPPP
No... zobaczymy jeszcze co się urodzi, dosłownie i w przenośni
Stawiam, że za dwa lata pojawią się już tańsze loty w tamte rejony, więc sporo kosztów odejdzie. Właśnie Kowal, ile trzeba liczyć na taką imprezę? Bliżej 10, czy 20kPLN?
Ostatnio edytowany przez ArturS; 427.
Komentarz
-
Zamieszczone przez ArturS Zobacz postaJest takie powiedzenie ,,Najlepsza starość jest wtedy, kiedy zamiast marzyć - wspominasz'' Przypomnij sobie o tym, gdy zechce Ci się kiedyś kupić choćby i na raty furę za kilkadziesiąt tys.PLNów, wypoczynek za kilka tysi, czy zmienić telewizor na większy i bardziej płaski. Jak dla mnie telewizor poczeka, samochód też jeszcze jeździ, leciwa tenerka też daje radę, więc kto wie, może to będzie dobry plan na 2015? Przyszły rok już zaplanowany i też mnie nie staćNo... zobaczymy jeszcze co się urodzi, dosłownie i w przenośni
Stawiam, że za dwa lata pojawią się już tańsze loty w tamte rejony, więc sporo kosztów odejdzie. Właśnie Kowal, ile trzeba liczyć na taką imprezę? Bliżej 10, czy 20kPLN?
Komentarz
-
Zamieszczone przez ArturS Zobacz postaAle to za wszystko? Transport, loty, paliwo, wydatki na miejscu?Oczywiście mówię tu o wyjeździe niskobudżetowym, spanie w jurtach i namiotach, tani lot ect
Komentarz
-
Zamieszczone przez kowal73 Zobacz postaDokładnie jest tak jak piszeszOczywiście mówię tu o wyjeździe niskobudżetowym, spanie w jurtach i namiotach, tani lot ect
W przyszłym roku na pewno nie wydolę czasowo i finansowo, ale za dwa lata...
Komentarz
-
Byłem na pokazie Kowala i Baśki ostatnio, fajna sprawa to mało powiedziane, zdjęcia okolic zapierają dech, a ja przecież tylko widziałem je na ścianie w barze.
Stwierdziłem że to wyjazd dla ludzi którzy lubią być brudni, zmęczeni, srać po krzakach i myć się w butelce wody. Oczywiście chodzi mi o wyjazd po kosztach albo z ich maksymalną minimalizacją. Może ja mam inne pojęcie przygody i jazdy motocyklem ale wolę jechać np. na tydzień i spać w hotelach i normalnie się wykąpać codziennie w ciepłej wodzie niż siedzieć tam 2 albo 3 tygodnie i śmierdzieć jak cap, być niewyspanym i padać ze zmęczenia na pysk. Dlatego na razie muszę odpuścić taki wyjazd i uzbierać trochę szelestów żeby jeśli już pojadę nie denerwować się za bardzo bo już całkiem osiwieję.
Znam Kowala już trochę, wiem że dla niego właśnie o to chodzi w takim wyjeździe, on to nazywa obcowanie z naturą, ale dla mnie to po prostu sranie po krzakach.
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaByłem na pokazie Kowala i Baśki ostatnio, fajna sprawa to mało powiedziane, zdjęcia okolic zapierają dech, a ja przecież tylko widziałem je na ścianie w barze.
Stwierdziłem że to wyjazd dla ludzi którzy lubią być brudni, zmęczeni, srać po krzakach i myć się w butelce wody. Oczywiście chodzi mi o wyjazd po kosztach albo z ich maksymalną minimalizacją. Może ja mam inne pojęcie przygody i jazdy motocyklem ale wolę jechać np. na tydzień i spać w hotelach i normalnie się wykąpać codziennie w ciepłej wodzie niż siedzieć tam 2 albo 3 tygodnie i śmierdzieć jak cap, być niewyspanym i padać ze zmęczenia na pysk. Dlatego na razie muszę odpuścić taki wyjazd i uzbierać trochę szelestów żeby jeśli już pojadę nie denerwować się za bardzo bo już całkiem osiwieję.
Znam Kowala już trochę, wiem że dla niego właśnie o to chodzi w takim wyjeździe, on to nazywa obcowanie z naturą, ale dla mnie to po prostu sranie po krzakach.
Ale nie do końca wszystko jest prawdą , zazwyczaj nie śmierdzimy a tak jak mówiłeś potrafimy wykąpać się razem z długimi włosami w butelce wody ( pisałeś o tym). Czyli jednym słowem nigdy nie pojedziesz do Kirgistanu lub Mongolii bo oprócz dużych miast nie ma tam hoteli, a jak są to są w standardzie stodoły u Czeczena ( myślę że stodoła u Czeczena jest lepsza
) Ale jak już wiele razy gadaliśmy na ten temat, nie wszyscy muszą podróżować tak jak my
W dalszym ciągu zapraszamy Cię Marcin do Maroka, cywilizacja, hotele, pustynię też da się objechać asfaltem
Mam nadzieję że ciągle masz takie samo poczucie humoruOstatnio edytowany przez kowal73; 528.
Komentarz
-
Junaaaak...? Czy Ty sugerujesz, że ja śmierdzę?No to do Twojej wiadomości - doskonale opanowaliśmy z Kowalem umycie się w jednej 1,5l butelce wody
Chcesz żeby była ciepła? No to po prostu wieziesz ją cały dzień przypiętą do bagaży w motocyklu... będzie nawet gorąca...
Kowal dobrze pisze... nigdy nie dane będzie zobaczyć takich krajów jak Kirgistan, Mongolia itp osobom które w imię podróży i poznania świata nie są w stanie zrezygnować z wygód cywilizacji... Czy warto sobie tak zamykać okno na Świat? - każdy sam sobie powinien na to odpowiedzieć.
Ja jestem kobietą która na co dzień nie wyobraża sobie wieczoru bez wanny pełnej wody z pianką... ale to w domu... jak tylko wsiadam w busa czy na motocykl zaczyna się inny świat, inne życie i inne priorytety... w dobie chusteczek nawilżanych, suchych szamponów, dezodorantów, żeli antybakteryjnych do rąk, przenośnych pryszniców i hmmm... jednorazowych majtek (bo i takie widziałam) nawet największy Junak... och! przepraszam... największy czyścioch może się czuć w podróży komfortowo
Na szczęście nikt nikogo do niczego nie zmusza i każdy może podróżować jak chce i gdzie chce
Junak jedziesz z nami do Maroka?Potrzeba włóczęgi wchodzi w krew. O, wiem dobrze, od dawna mam tę truciznę w żyłach.
[Mój chłopak, motor i ja, Halina Korolec-Bujakowska]
Komentarz
-
Zamieszczone przez ruda Zobacz postaJunaaaak...? Czy Ty sugerujesz, że ja śmierdzę?
Zamieszczone przez ruda Zobacz postaJunak jedziesz z nami do Maroka?. Jak teraz oglądałem jak Czachor szkoli nowy narybek w hotelu Merzouga to aż mi ślinka pociekła
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaAleż skąd, po prostu nie wyobrażam sobie dokładnie się umyć w butelce wody, no dobra, ważne żeby dupa była czysta
Tak jak kowal napisał wcześniej, jak uzbieram ok 15 tys PLN to wtedy na takie hotelowe i asfaltowe Maroko będę się szykował, na razie mam połowę więc jeszcze trochę muszę poczekać. Jak teraz oglądałem jak Czachor szkoli nowy narybek w hotelu Merzouga to aż mi ślinka pociekła
Myślę że z tej kasy zostanie Ci jeszcze parę dudków
Ostatnio edytowany przez kowal73; 528.
Komentarz
-
ja Małgośce zawsze mówie, jak jade na zlocik, że fajnie sobie czasem pośmierdzieć i śmierdze z wyboru
chociaż na Rumunii w połączeniu z deszczem już mnie to nie bawiło
syra.jpg
Junak Tyyy się poprostu starzejesz! zobacz na kowala- włosy jak tarzan, siwego nie uświadczysz, alllee pije tzn, że jakieś problemy mimo wszytsko też ma, tyle tylko że maseczka z kurzu wygładza mu cerę i to kilka razy w roku przez całe dwa tydnie, JA tam bym pośmierdział z nimi...Ostatnio edytowany przez siedlar; 193.
Komentarz
Komentarz