Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

IV Klubowe Spotkanie XTZ Club JEZIORSKO, 26-28.04.2013

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

IV Klubowe Spotkanie XTZ Club JEZIORSKO, 26-28.04.2013

Hejka, nikt nie wyskakuje z propozycjami a tu czas nagli i trzeba coś zaplanować odnośnie wiosennego spotkania oraz spożywania rozmaitych specjałów przemysłu alkoholowego, browarniczego i winiarskiego tudzież własnego.
    Podstawowe pytanie gdzie, Wilkasy (znane już wielu Forumowiczom, jest gdzie jeździć, zabawić się i w mordę można dostać), Biebrza ( na wiosnę można nurkować motocyklami, tak więc pianka do sportów wodnych zamiast ciuchów motocyklowych wskazana mamy tu dwóch wytrawnych nurków Erwina i Gianiego) albo inne propozycje.
    Myślę że w ciągu miesiąca coś dogadamy bo potem trzeba będzie znaleźć ewentualnie jakąś metę i zarezerwować miejsca.
    Termin np. 3-4-5.05. 2013
    Pamiętajmy że w czerwcu mamy zlot międzynarodowy więc jeśli coś dla nas to tylko przełom kwietnia i maja.
    Pozdrawiam Reksio
    48
    Wilkasy - szutry
    0%
    3
    Gugny - szutry
    0%
    1
    Lubelskie - szutry
    0%
    7
    Istebna - wszystkiego po trochu
    0%
    17
    Pęczniew - coś się ogarnie
    0%
    20

The poll is expired.

Pozwoliłem sobie zmienić temat żeby nie kolidował ze zlotem międzynarodowym
    Jak na majówkę to myślę nad Lubelskim kółkiem po szutrach(Włodawa, Lublin, Parczew) albo zachaczyć znów o mazurskie szuterki na północnym wschodzie bo faktycznie jest gdzie pojeździć.
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
    sigpic

Komentarz

hejka a czy takie spotkanie klubowe nie mogłoby się odbyć nie w weekend Majowy kiedy to pewnie wielu spędza je z rodziną ?
      może weekend nastepny po tym weekendzie lub kolejny np? co o tym myślicie ?

Komentarz

Zamieszczone przez Marcin-Słupsk Zobacz posta
        hejka a czy takie spotkanie klubowe nie mogłoby się odbyć nie w weekend Majowy kiedy to pewnie wielu spędza je z rodziną ?
        Dla mnie to bezsens,
        po to mam wolne żeby pojeździć na moto a w normalny weekend to każdy może sie wyrwać, jeśli już to można pomyśleć nad 27-28 kwietnia, bo potem cały tydzień wolnego można jakoś wykorzystać a przy okazji zacząć majówkę od spotkania. Druga sprawa to rezerwacja miejsca noclegowego tak jak pisał Robert.
        Rozmawiałem wstępnie z AdamemB i powiedział że do ogarnięcia jest trasa szutrowa ok 200km w lubelskim ale największy problem jest z noclegiem, nie ma takich kwater jak na Gugnach albo Wilkasach. Dopiero koło Włodawy jakieś domki i takie tam pierdoły się pojawiają ale za to jest kłopot z jedzeniem. Wiem że nie dogodzi każdemu ale jeszcze muszę skonsultować sprawę z czeczenem, może jakaś miejscówka się znajdzie.

Od razu uprzedzam pytanie - ja NIE podejmuję się organizacji miejsca noclegowego, mam przykre doświadczenia z tym związane.
        Ostatnio edytowany przez marcinjunak; 46.
        Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
        sigpic

Komentarz

ja też jestem za jakimś nowym miejscem, nie żeby tamte były złe ale bez sensu jak emeryci 10 lat w te samo miejsce Lubelskie jak najbardziej bo tam mam rodzinkę i chętnie bym poendurzył

Komentarz

No lubelskie jak najbardziej Mysle ze dobra baza jest na Stanisławce
            Enduro nie klęka
            R 1100 GS '99 - limonka
            Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

ja tam już znalazłem miejscówkę która by mi odpowiadała i termin 27 kwietnia był by ok bo potem to ludzi wiecej będzie i warcholstwo może im przeszkadzać

http://www.obiektyturystyczne.pl/naj...edir/?id=2792/

pensjuna jest OK,
              w domkach spokojnie zmieści sie wiecej osób niż 3, trzeba by dogadać ewentualnie namioty na placu i parking na moto. Trasa będzie na pewno szutrowa bo tam piasku jest pod dostatkiem
              sigpic

Komentarz

Dobra propozycja
                Enduro nie klęka
                R 1100 GS '99 - limonka
                Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

Zamieszczone przez Marcin-Słupsk Zobacz posta
                  Zgadzam się z tobą, termin można ustalić jakikolwiek inny byle był możliwie blisko przełomu kwietnia i maja ja będę się starał dostosować do większości dla tego podałem 3-4-5.05 ale może to być termin wcześniejszy i chyba nawet lepiej bo będzie spokojniej i nie będziemy się czuli skrępowani tym że zakłócamy komuś ciszę (Ja do tej pory takiego poczucia nie miałem, ale), sam nie wiem czy termin ustalony nie będzie mi kolidował gdyż, ponieważ Żona moja pracuje także niektóre Weekendy i może być problem z Juniorem a jak Jej wypada kolejność wiem dopiero na miesiąc wcześniej. W odwodzie jest jeszcze Babcia lecz i ona lubi mieć jakieś plany.
                  Miejsce jest mi obojętne co do odległości także to uwaga do wszystkich zainteresowanych, proszę się nią nie wykręcać, przypomnę że Ekipa przez duże E ze Śląska bez szemrania jeździła przez Polskę do Wilkas czy Gugn z czego sporo szutrami a po przyjeździe jeszcze garnki latają.
                  Może Kaszuby tam jest fajnie mamy tam dobrą obsadę do rozkminienia miejscówki i tras wycieczkowych. Ostatecznie Wilkasy tu nas znają wiedzą że trzodzimy w granicach rozsądku są koledzy z Węgorzewa znający fajne trasy nie pokrywające się z żadną z już przecieranych.
                  Co do wyżywienia można skorzystać z oferty cateringowej jeśli gdzieś będzie z tym problem, wszystko kwestia kilku telefonów i rozliczenia w odpowiednim czasie. Wiem o tym że zawsze organizacja wiąże się jakimś zaangażowaniem ale jaka radoch jak widzisz te mordy po dłuższym czasie sam przy dopinaniu Wilkas za każdym razem robiłem wszystko inaczej teraz bym organizował to wszystko jeszcze trochę inaczej ale wpada Junak ku..a, ku..a, Erwin odstawia motocykl bo następnego dnia będzie jeździł Beniamin podpiera się twarzą, Reksio błyśnie okiem i jest zaebiście

Komentarz

No to pasuje termin 27-28 kwietnia?
                    sigpic

Komentarz

Jeśli chodzi o Lubelskie to moje propozycje na bazę spotkania to:
                      1. Firlej http://www.efesfirlej.pl/gallery/index/show/cid/10/id/4, http://www.firlej-domki.pl/index.php/pl/strona-glowna
                      2. Jedlanka http://www.lesnaryba.pl/oferta.php?pg=31
                      3. Białka k/Parczewa http://www.redlion.pl/strony/domki.html
                      Ostatnio edytowany przez AdamB; 2501. Powód: literówka

Komentarz

to zastanówcie się nad Istebną, chatę mam do załatwienia wieeelka dla wszystkich jedna, kilka łazienek, kto będzie chciał namiot jest gdzie rozłożyć. Miejscówa niesamowita, widoki, wysokie góry, rzeki
                        Barania_na_istebna.jpg
                        trasy to wiadomo, ogień

- - - Zaktualizowano - - -

ten termin majowy to taki ciężki temat, bo biorąc dwa dni wolnego można mieć 9 dni, ale jeśli chodzi o mnie to i ja będe za większością i najwyżej dojade albo zaczne wcześniej obadamy, w każdym razie miejscówę obrałbym nową
                        Ostatnio edytowany przez siedlar; 193.

Komentarz

No to wiec mamy kilka propozycji
                          1.Wilkasy - szutry
                          2. Gugny - szutry
                          3. Lubelskie - szutry
                          4. Izdebna - Siedlar masz tam szutry jakieś czy tylko góry i hałdy?
                          sigpic

Komentarz

będzie ostro nikt nie pożałuje, mam znajomków co tam latają nagminnie i znajdzie się coś leciutkiego, coś do zwiedzania i do jazdy wyczynowej, ale od razu mówię, że tam jest problem z chatami i rezerwacje trzeba robić bardzo wcześnie także kkto wie czy w lutym juz nie będzie za późno

Komentarz

Propozycje miejscówek fajne - najciekawsza pod wzgledem terenu -Siedlara - Istebna i okolice to naprawdę piękne regiony (na ile da się tam zaplanowac legalną traskę? )
                              Niedaleko jest Żywiec gdzie spędziłem kiedyś dwa tygodnie (Tresna - OW. Neptun) tam gdzie odbywają się "Touratech Trawel Event" - ośrodek fajny ,ceny znośne i restauracja na miejscu. Tereny wokół świetne i wykorzystać można trasy z TTE.

Myślałem o takim spotkaniu w okolicach miejsca skąd pochodzi kot Kargula i Pawlaka.... Centralna częśc kraju np Jeziorsko i ośrodek w Pęczniewie lub okolicach np. http://meteor-turystyka.pl/sumex,peczniew.html blisko są i zabytki i bunkry itd...

termin to faktycznie koniec kwietnia ponieważ tak jak pisał Marcin-Słupsk majówka raczej rodzinnie - tym bardziej że jest dosyć długa w tym roku

Komentarz

Pracuję...
                              X