Jeśli chodzi o trasę turystyczną to w okolicy jest sporo ciekawych miejsc. Natomiast poszukiwana jest osoba która poprowadzić grupę, ja zobowiązuję się pomóc w zaplanowaniu trasy turystycznej,
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
VI spotkanie XTZclub 23-25 Maja 2014 Kotlina Kłodzka
Zwiń
X
-
Najważniejsza kwestia to taka że czekają nas trzy wolne dni w siodle gdzieś w górkachA to że jedzenie, ognisko, to drugorzędna sprawa .... no ale jak trzeba się określić no to trzeba aby organizatorom nie robić pod górę bo też muszą się tą imprezą nacieszyć.
Trasa OFF tak, jeżeli nie będzie turystycznej. Najwyżej zawrócę jak nie dam rady na swoich "zajebistych" ANAKKE III, a jak będzie sucho to damy radę
Ognisko - Opcja druga - 2 x kiełbacha.
Piwko - nie piję piwa, ale mogę się dołożyć.
Śniadanko - bym się pisał aby chabaniny nie wozić ze sobą, a jak nie będzie to się gdzieś skoczy najbliżej mety dokupić.
Być może jak pogoda dopisze to w długi week polatam w tamtych okolicach, rozejrzę się w terenie. Ehhhh, jeszcze miesiąc !!!
Komentarz
-
Zamieszczone przez maciekborowy Zobacz postatak.....,ale nie sam....
Komentarz
-
Lista na trasÄ™ turystycznÄ…:
1. maciekborowy
2. Madzia
Może ma kto jakąś listę "co warto zobaczyć", to poukładam tracki i wrzucę Madzi do nawi. Najlepiej jakby się jednak znalazły tam jakieś szuterki bez błota, czy stromych podjazdów, które można spokojnie myknąć na szosowych oponach nawet CBFkąOstatnio edytowany przez ArturS; 427.
Komentarz
-
Zamieszczone przez ArturS Zobacz postaLista na trasÄ™ turystycznÄ…:
1. maciekborowy
2. Madzia
Może ma kto jakąś listę "co warto zobaczyć", to poukładam tracki i wrzucę Madzi do nawi. Najlepiej jakby się jednak znalazły tam jakieś szuterki bez błota, czy stromych podjazdów, które można spokojnie myknąć na szosowych oponach nawet CBFką
Tym gorzej, że nie zna się dobrze tamtejszych lokalnych dróg."Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Komentarz
-
Artur a może Madzia pojedzie jednak offem, gadałem z Banditem i planujemy raczej szutry a te kawałki gdzie będzie błot po zrywce możemy się wspólnie prze-asekurować. Tak czy siak postaram się jakąś trasę turystyczną opracować. Tam jest kilka ciekawych miejsc ale są czasem oddalone, pytanie też co kogo interesuje, ciekawe budowle czy obiekty przyrodnicze. Tak na szybko:
- Kaplica Czaszek
- Błędne skały i masyw Strzelińca (2h spaceru ale raczej nie w butach moto)
- Twierdza w Kłodzku
- Twierdza w Srebrnej Górze
- Jedyna i nie powtarzalna kawiarnia Biała Lokomotywa w Nowej Rudzie
- Jaskinia Niedźwiedzia.
- Muzeum papiernictwa w Dusznikach
Jest tego aż za dużo na jeden dzień, odległości od bazy rajdu do tych miejsc to max 50km ale jakby zrobić pętlę to będzie 200-300km
Komentarz
-
Zamieszczone przez ArturS Zobacz postaLista na trasÄ™ turystycznÄ…:
1. maciekborowy
2. Madzia
Może ma kto jakąś listę "co warto zobaczyć", to poukładam tracki i wrzucę Madzi do nawi. Najlepiej jakby się jednak znalazły tam jakieś szuterki bez błota, czy stromych podjazdów, które można spokojnie myknąć na szosowych oponach nawet CBFką. Zna dobrze okoliczne rejony, jako że pomykamy tam dość często i wyskoczy sobie sama na pstrąga do Kudowy czy na błędne skały.
Komentarz
-
Ja postaram się dojechać na imprezę w piątek. Jeśli wszystko mi się jakoś po układa bo jak na tę chwilę jest raczej kiepsko.Mam nadzieję że jednak dam radę.Co do jazdy to jeśli będę to z wiadomych względów jeszcze nie pojadę off-em.Moja skrzynkaN 50° 18.704' E 20° 07.502' opencaching.pl
Komentarz
-
Hej
Ja jestem z tamtych stron, trochÄ™ znam kotlinÄ™.
Rzucam hasło i mam dobrą kartę przetargową
Jeśli turystycznie to zapraszam do Złotego Stoku do Kopalni Złota 1.5godz zwiedzania i jeśli było by nas więcej to załatwiam ulgowe bilety i przejazd przez kopalnię na motocyklu
johny_b ma do mnie nr telefonu, a jeśli uważacie, że to ciekawy pomysł to piszcie dogadamy szczegóły.
Komentarz
-
jak jesteś z tamtych okolic to zabierz ekipe w takie dzikie miejsce, https://www.youtube.com/watch?v=4-nr...TuEsbsOERi9eVQ podobno jest tam ich więcej,
a zaraz przy tym starym szybie jest kilka jaskiń po kopalniach i niejedna czynna odkrywkowa kopalnia, nooo i hałdy to okolice Braszowic, fajnie tam super można pojeździć!
Komentarz
-
Na off się piszę, śniadanie, grill i beczka jak najbardziej
1. Autsi (Mariola)
2. Johny_b + 2
3. ArturS
4. Giani (hehe jak mi lekarz pozwoli)
5. Pablo 1972 plus prawdopodobnie kolega na trampku
6. Brzydki
- - - Zaktualizowano - - -
A dla tras turystycznych polecam Projekt Riese w Górach Sowich. Do zwiedzania z wejściówkami kilka obiektów min. Włodarz,Osówka,Walim do tego "na dziko" lub pieszo jak kto woli wiele obiektów w Górach Sowich. Miejscowi na pewno pomogą.
Komentarz
Komentarz