Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

VI spotkanie XTZclub 23-25 Maja 2014 Kotlina Kłodzka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Zamieszczone przez giani Zobacz posta
    Jest to chyba opisane na początku działu. Ile, za co i dlaczego tak drogo

A tak poza tym to ja chciałem się podzielić informacjami odnośnie mojej obecność...
    A więc na tą chwilę jednak mnie nie będzie. Nie dam rady, a na pewno nie na moto.
    Może, ale to wątpię przyjadę autem. Mało czasu zostało a kikut sztywny.
    Co do zaliczki to decyzję pozostawiam Johnemu (może być przeznaczona na browarek lub prowiant grillowo/ogniskowy).
    no to kuwa kiepsko , nie będzie śliwki a przede wszystkim fajnego chopa przy kulej się z sztywna łapą

- - - Zaktualizowano - - -

Lista na trasę turystyczną:
    1. maciekborowy
    2. Madzia
    3. wolny70 wchodzę w temat + piwo + kiełbasa + śniadanie. Chętnie gdzieś połażę i coś pozwiedzam.
    4. Tipit (Tomek)
    5. mario_xt600 -żarcie,piwo,masaże , apartament i damy do towarzystwa proszę
    Moja skrzynka N 50° 18.704' E 20° 07.502' opencaching.pl

Komentarz

A tak poza tym to ja chciałem się podzielić informacjami odnośnie mojej obecność...
      A więc na tą chwilę jednak mnie nie będzie. Nie dam rady, a na pewno nie na moto.
      Może, ale to wątpię przyjadę autem. Mało czasu zostało a kikut sztywny.

Wiem że autem to nie to samo ale mimo to fajnie będzie jak się pojawisz.

Komentarz

Też dołączam sie do słów wyżej...staraj sie ja rozruchać, ćwicz ruch do sprzęgła i przez dwa tygodnie powinienes dać rade... pozniej jakiś usztywniacz w auto i do NAS!)))KONIECZNIE.... trzymamy kciuki

Komentarz

Poza tym z Łodzi to chyba Jagoda będzie jechać
          Mam nadzieje, że teraz wredne kundle nie będą atakować
          Pewnie - jadę, jadę
          Limit przygód z kundlami uważam za wyczerpany... w każdym razie mam nadzieję Zdecydowanie wolę nieżywe przeszkody

... no to źle :/

Komentarz

Kilka dni minęło, ale już jestem...
            Jeszcze zostało 2tyg, więc jeśli nie macie konkretnego pomysłu na trasę turystyczną to mogę pomóc.
            Widzę, że już się dopisało kilka osób, a nie wiem ile nas będzie wszystkich, to też mogę zaproponować kilka atrakcji tematycznie:

MUZEA
            Muzeum Papiernictwa w Dusznikach Zdroju
            Muzeum Górnictwa w Nowej Rudzie
            Kopalnia Uranu w Kletnie
            Skansen Dawnych Sprzętów w Wambierzycach
            Kopalnia Złota w Złotym Stoku

ZDROJE, PARKI, PIJALNIE WÓD
            Pijalnia wód i Park Zdrojowy w Dusznikach Zdroju
            Pijalnia wód i Park Zdrojowy w Kudowie Zdrój
            Pijalnia wód i Park Zdrojowy w Lądku Zdroju
            Promenada, Pijalnia wód i Park Zdrojowy w Polanicy Zdroju

ZAMKI, PAŁACE I TWIERDZE
            Twierdza Kłodzka i Labirynty
            Podziemny kompleks Sztolni Walimskich
            Twierdza SrebrnogórskMuzea Ziemi Kłodzkieja
            Pałac w Kamieńcu Ząbkowickim
            Zamek w Jaworniku (Czechy)
            Bazylika w Wambierzycach

Inne ciekawe miejsca ( pojechać zobaczyć, tak to działa
            Kamieniołom w Złotym Stoku
            Wodospad Wilczki w Międzygórzu
            Jezioro Nyskie, Kozielno, Radków
            Mosty w Srebrnej Górze
            Zieleniec i Czarna Góra wiosną (przejazd i miejsce na herbatkę)

Wpisałem tylko kilka miejsc, w które dojedziemy każdym motocyklem.
            Nie wiem dokładnie czego oczekujecie od trasy turystycznej. (jakie koszty i ile km max).
            Miejsc gdzie chodzimy piechotą nawet nie wypisywałem bo jest tego mnóstwo, wszędzie daleko ok 2godz. piechotą (Jawornik , Borówkowa, Szczeliniec Wielki). Takich górek w kotlinie jest mnóstwo. Tylko nie wiem czy to ma sens akurat wtedy i w pełnym rynsztunku.
            Wybierzcie coś dla siebie a ja postaram się zrobić z tego fajną trasę.

Jeśli jednak trasa turystyczna się rozsypie to też się piszę na offa :p

Komentarz

Zamieszczone przez mario_xt600 Zobacz posta
              no to kuwa kiepsko , nie będzie śliwki a przede wszystkim fajnego chopa )
              A może Śliwka przywiezie jagódki, tfu.... Jagódka przywiezie śliwkę? Wystarczy że zajrzy do Łasku/Remiszewa
              w piątek rano, skosztuje śliweczki i wiecie co będzie? Wtorek
              Sowizdrzał
              KTM 750 6T
              Nie wierz, nie bój się, nie proś!

Komentarz

Zamieszczone przez sowizdrzal Zobacz posta
                A może Śliwka przywiezie jagódki, tfu.... Jagódka przywiezie śliwkę? Wystarczy że zajrzy do Łasku/Remiszewa
                w piątek rano, skosztuje śliweczki i wiecie co będzie? Wtorek
                Śliwkę jakoś przeboleję ,może rano będzie lepiej ale szkoda z Giani nie przyjedzie
                A dziołcha lepiej niech nie kosztuje śliwki bo wiadomo co może być

Komentarz

Propozycja trasy turystycznej
                  1)Paszków
                  2)Duszniki Zdrój
                  3)Zieleniec
                  4)Czarna Góra
                  5)Międzygórze
                  6)Lądek Zdrój
                  7)Złoty Stok
                  8)Kamieniec Ząbkowicki
                  9)Ząbkowice Sląski
                  10)Srebrna Góra
                  11)Paszków
                  długość trasy ok. 200km czas samej jazdy ok 4 godz.

Komentarz

Maciek 150- 200 km to maksymalna odległość,bo chyba nie mamy zamiaru bić kilometrów,każdy zrobi swoje na dojazdówkach na miejsce.
                    Coś wybierzemy a pewnie spontan będzie najlepszy Grupa będzie nie wielka ,wiec i jazda pójdzie sprawnie. Coś się zobaczy,gdzieś coś zjemy i luz,bez pospiechu

Komentarz

Frogg jest z tamtej okolicy i się zadeklarował że was oprowadzi jeśli chcecie. Rozmawiałem z nim przez telefon i ma pomysł na kilka miejsc które są mniej znane ale równie ciekawe. Plus zna drogi w okolicy. Tak czy siak możecie sami zdecydować na miejscu którą trasą pojedziecie.

Komentarz

to tylko propozycja, do zweryfikowania.....tylko mi trochę żal Srebrnej Góry,bo tak powrót ze Złotego Stoku przez Kłodzko....a i tak czasu za mało.

to tylko propozycja, do zweryfikowania.....tylko mi trochę żal Srebrnej Góry,bo tak powrót ze Złotego Stoku przez Kłodzko....a i tak czasu za mało. Wybrałem to z propozycji Frogga i ułożyła się taka trasa...

Komentarz

Na miejscu zawsze można dograć szczegóły i posłuchać głosu ludu.
                          Trasa maciekborowy* całkiem syta na cały dzień, bo jednak trzeba dodać że w każdym z tych ciekawych miejsc, albo należałoby troszkę zwolnić, a najlepiej zejść z moto i zrobić kilka kroków.
                          Ten zakątek Polski jest dość mocno nasycony tego typu atrakcjami. I nie wiem czy jest sens tylko przez te miasteczka przelecieć. Proponuję zejść coś zobaczyć i zapamiętać na dłużej.
                          Co Wy na to?

Komentarz

oczywiście można dogadać szczegóły,ale dobrze by było jednak obrać co najmniej konkretny kierunek.ja sugeruję chyba najmniej znaną wszystkim część kotliny kłodzkiej jako prowokację do wypowiedzi pozostałej części "głosu ludu". ale jak by co to Frogg dobierz miejsca zwiedzania-zsiadania do proponowanej trasy i jak czas ogólny zamknie się nam w 8-10 godzin to chyba będzie dobrze.pozdrawiam.

Komentarz

Zamieszczone przez Frogg Zobacz posta
                              Na miejscu zawsze można dograć szczegóły i posłuchać głosu ludu.
                              Trasa maciekborowy* całkiem syta na cały dzień, bo jednak trzeba dodać że w każdym z tych ciekawych miejsc, albo należałoby troszkę zwolnić, a najlepiej zejść z moto i zrobić kilka kroków.
                              Ten zakątek Polski jest dość mocno nasycony tego typu atrakcjami. I nie wiem czy jest sens tylko przez te miasteczka przelecieć. Proponuję zejść coś zobaczyć i zapamiętać na dłużej.
                              Co Wy na to?
                              Nie wypowiem się za wszystkich ale ja myślę że nie ma co przesadzać z ilością , ważniejsza będzie "jakość" może dobrze będzie obrać jakąś trasę i kilka miejsc które będzie można zobaczyć i coś z tego mieć.A gonitwa i robienie km. bez celu nie ma sęsu.

Komentarz

Witam, ja na trasę turystyczną, piwo, gril i sniadania jak najbardziej tak.
                                Lista na trasę turystyczną:
                                1. maciekborowy
                                2. Madzia
                                3. wolny70 wchodzę w temat + piwo + kiełbasa + śniadanie. Chętnie gdzieś połażę i coś pozwiedzam.
                                4. Tipit (Tomek)
                                5. mario_xt600 -żarcie,piwo,masaże , apartament i damy do towarzystwa proszę
                                6. pyton33 opcja ollinclusive

Komentarz

Pracuję...
                                X