W tym terminie mam zaplanowane Bieszczady. Zalecę jak czas pozwoli. Nie wpisuje się na listę.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
19 - 22 czerwca 2014 r. - LUBELSKIE SZUTRY vol. 2
Zwiń
X
-
Zrobiłem mały rekonesans w terenie i w internecie odnośnie miejscówki.
Ciężko jest znaleźć agroturystykę na 25 osób (na liście jest już 23 osoby, a doszły mnie słuchy, że jeszcze kilka na zamiar przybyć), ale się udało. W sobotę byłem w jednej agroturystyce, która pomieści 25 osób na łóżkach i wstępnie ją zarezerwowałem. Jest tam duże podwórko, więc osoby dla których zabraknie miejsc pod dachem będzie możliwość rozłożenia namiotu.
Uprzedziłem właścicieli, że będzie to grupa motocyklistów i może być głośno i radośnie- nie mieli nic przeciwko (Chyba nie wiedzieli co mówią)
Jest możliwość zamówienia posiłków na miejscu. Zaraz obok gospodarstwa jest sklep spożywczo-monopolowy. Do wspólnych posiłków będziemy mieli udostępnioną altanę, a w przypadku złej pogody do dyspozycji będzie też spora "jadalnia".
Cena na razie jest ustalona na 30 zł/osobodobę, ale postaram sie jeszcze ponegocjować.
Idąc za doświadczeniami z poprzedniej imprezy postaramy się skołować rzutnik do komputera, żeby wieczorem przy napojach wyskokowych obejrzeć na dużym ekranie zdjęcia i filmy nagrane na trasie.
Uznaliśmy z Renią, że z powodu dużego zainteresowania ludzi z forum nie będziemy jednak zapraszali nikogo z „zewnątrz”.
Chętni niech się dopisują do listy. Zapraszamy!
Komentarz
-
OOO jaka szkoda
a ja się już obawiałem jak to duża bemka skopie dupsko tym wstrętnym dużym kateemiarzom...
pozdr.
Zamieszczone przez advradek Zobacz postaOdpadam. Jeszcze się przewrócę...
@AdamB - może zaprosić Kowala72 jako gwiazdę Maroka na przecinkę, zrobi nam fachowy instruktarz jak się pokonuje góry piaszczyste motongiem co nogami się hamujeOstatnio edytowany przez Zbyszek KTM 990adv; 2893.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Zbyszek KTM 990adv Zobacz postaOOO jaka szkoda
a ja się już obawiałem jak to duża bemka skopie dupsko tym wstrętnym dużym kateemiarzom...
pozdr.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Zbyszek KTM 990adv Zobacz postaNie no, bez urazy...
Ja naprawdę chciałbym obejrzeć dużą bmkę tam w akcji, no i wiadomo kilka dużych tener- myślę że będzie...
Ostatnio to widziałem Janasaale na przecinkę już nie pojechał... podobno zawory wyleciały mu wydechem
zdrowia
Komentarz
-
Zamieszczone przez Masło Zobacz postaMam ponad 400 na miejscówkę. Czy można zabrać ze sobą zaprzyjaźnionego Afrykańskiego Towarzysza podróży? Czy ryjemy tylko teresami i advenczerami?Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez Masło Zobacz postabędziemy
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
1. AdamB
2. Renia
3. Junak - w pokoju z niechrapiącymi
4. Enduroboy
5. siedlar + Gosia (chrapie jak jasny pierun i żigo jak popije zapomniałeś dodać
6. johny + trampek
7. pablo1972
8. wojtekk
9. Zbyszek + synowie na kondonach
10. janas
11. Sowizdrzał
12. rootolf
13. Jagoda
14.Trusek
15. Gruby88 + Aga - pewnie jeepem zabezpieczę tyły i przyciągnę chętnych na lawecie
16. Bigmike
17. REMARTUS
18. Giani (jak truskawka pozwoli )
19. Masło
20. Dawid AFRYKAŃCZYK
Komentarz
-
Przed majówką byliśmy z Renią w miejscówce, która będzie naszą bazą wypadową i ustaliliśmy co następuje:
1. Cena za nocleg to jakieś 25 zł osobodoba. Nie są to warunki ekskluzif, ale jest znośnie.
2. Śniadania i kolacje sobie sami ogarniemy. Wieczorami będziemy mieli udostępniony grill i taką a'la altanę w której powinniśmy się wszyscy pomieścić. W pokojach są lodówki wiec co ma być schłodzone to będzie schłodzone. Obok miejscówki jest wiejski sklep więc z artykułami pierwszej pomocy nie powinno być problemu. Niedaleko są też minimarkety z trochę większym asortymentem.
3. W trakcie naszej wizyty na terenie agro mogą być też i inni goście, dlatego była prośba żebyśmy zbytnio nie hałasowali (wydaje mi się, że pewnie zostanie ona przez nas zignorowana i już więcej nas tam nie wpuszczą)
4. Kto może niech przyjedzie we czwartek, bo w piątek z rana wyjeżdżamy w trasę.
5. W piątek mamy zaplanowaną do przejechania trasę o długości 195 km. Wyruszamy o godzinie 9.30. Trasa będzie się częściowo pokrywała z trasą z zeszłego roku, będzie kilka dłuższych przelotów asfaltem. Obiad zjemy u mnie w domu, a może raczej w stodole. Teren będzie płaski, trochę błota i piachu też się znajdzie
6. W sobotę trasa będzie krótsza, bo tylko 160 km, z tym że będzie większy stosunek terenu do asfaltu. Na trasie będą przecinka i wąwozy. Obiad zjemy pewnie gdzieś w Dęblinie lub Puławach.
7. Trasy jeszcze muszę w kilku miejscach poprawić. Jak będą skończone to wrzucę link do gpsies.com, żeby każdy mógł sobie ściągnąć ślad w ulubionym formacie.
8. WAŻNE: Kto ma nawigację i potrafi ją obsługiwać niech przed przyjazdem wgra sobie ślady, to bardzo ułatwi nam ogarnięcie całej grupy.
9. Planujemy na trasie zrobić kilka przystanków, w których będziemy czekać na całą grupę. Jak ustalimy te punkty to współrzędne wrzucę do wątku.
10 Miejscówka znajduje się tu: http://goo.gl/maps/Oxe29
Na razie to tyle informacji.
Zdrowia!
Komentarz
Komentarz