Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

19 - 22 czerwca 2014 r. - LUBELSKIE SZUTRY vol. 2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

W tym terminie mam zaplanowane Bieszczady. Zalecę jak czas pozwoli. Nie wpisuje się na listę.
    Ostatnio edytowany przez advradek; 76.

Komentarz

Zrobiłem mały rekonesans w terenie i w internecie odnośnie miejscówki.

Ciężko jest znaleźć agroturystykę na 25 osób (na liście jest już 23 osoby, a doszły mnie słuchy, że jeszcze kilka na zamiar przybyć), ale się udało. W sobotę byłem w jednej agroturystyce, która pomieści 25 osób na łóżkach i wstępnie ją zarezerwowałem. Jest tam duże podwórko, więc osoby dla których zabraknie miejsc pod dachem będzie możliwość rozłożenia namiotu.

Uprzedziłem właścicieli, że będzie to grupa motocyklistów i może być głośno i radośnie - nie mieli nic przeciwko (Chyba nie wiedzieli co mówią)

Jest możliwość zamówienia posiłków na miejscu. Zaraz obok gospodarstwa jest sklep spożywczo-monopolowy. Do wspólnych posiłków będziemy mieli udostępnioną altanę, a w przypadku złej pogody do dyspozycji będzie też spora "jadalnia".

Cena na razie jest ustalona na 30 zł/osobodobę, ale postaram sie jeszcze ponegocjować.

Idąc za doświadczeniami z poprzedniej imprezy postaramy się skołować rzutnik do komputera, żeby wieczorem przy napojach wyskokowych obejrzeć na dużym ekranie zdjęcia i filmy nagrane na trasie.

Uznaliśmy z Renią, że z powodu dużego zainteresowania ludzi z forum nie będziemy jednak zapraszali nikogo z „zewnątrz”.

Chętni niech się dopisują do listy. Zapraszamy!

Komentarz

OOO jaka szkoda
        a ja się już obawiałem jak to duża bemka skopie dupsko tym wstrętnym dużym kateemiarzom...
        pozdr.

Zamieszczone przez advradek Zobacz posta
        Odpadam. Jeszcze się przewrócę...
        edit
        @AdamB - może zaprosić Kowala72 jako gwiazdę Maroka na przecinkę, zrobi nam fachowy instruktarz jak się pokonuje góry piaszczyste motongiem co nogami się hamuje
        Ostatnio edytowany przez Zbyszek KTM 990adv; 2893.

Komentarz

Zamieszczone przez Zbyszek KTM 990adv Zobacz posta
          OOO jaka szkoda
          a ja się już obawiałem jak to duża bemka skopie dupsko tym wstrętnym dużym kateemiarzom...
          pozdr.
          Nie ma co się martwić na zaś. Dzięki temu będziesz na pierwszej pozycji... No oczywiście zaraz za Marcinem.

Komentarz

Nie no, bez urazy...
            Ja naprawdę chciałbym obejrzeć dużą bmkę tam w akcji, no i wiadomo kilka dużych tener- myślę że będzie...
            Ostatnio to widziałem Janasa ale na przecinkę już nie pojechał... podobno zawory wyleciały mu wydechem
            zdrowia

Komentarz

Zamieszczone przez Zbyszek KTM 990adv Zobacz posta
              Nie no, bez urazy...
              Ja naprawdę chciałbym obejrzeć dużą bmkę tam w akcji, no i wiadomo kilka dużych tener- myślę że będzie...
              Ostatnio to widziałem Janasa ale na przecinkę już nie pojechał... podobno zawory wyleciały mu wydechem
              zdrowia
              Nie no spoko, spoko. Będzie jeszcze okazja.

Komentarz

Jak nie sprzedam starej albo kuipię "nową" to pewnie sobie nie odpuszczę bo to niedaleko.

Komentarz

Mam ponad 400 na miejscówkę. Czy można zabrać ze sobą zaprzyjaźnionego Afrykańskiego Towarzysza podróży? Czy ryjemy tylko teresami i advenczerami?

Komentarz

Zamieszczone przez Masło Zobacz posta
                    Mam ponad 400 na miejscówkę. Czy można zabrać ze sobą zaprzyjaźnionego Afrykańskiego Towarzysza podróży? Czy ryjemy tylko teresami i advenczerami?
                    Będzie syn Zbyszka na czarnuchu więc przyjeżdżaj śmiało z kim tam chcesz.
                    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                    sigpic

Komentarz

będziemy

Komentarz

Zamieszczone przez Masło Zobacz posta
                        będziemy
                        Dopisz siebie i resztę do listy. Znajdziesz ją we wcześniejszych postach.
                        Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                        No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                        sigpic

Komentarz

1. AdamB
                          2. Renia
                          3. Junak - w pokoju z niechrapiącymi
                          4. Enduroboy
                          5. siedlar + Gosia (chrapie jak jasny pierun i żigo jak popije zapomniałeś dodać
                          6. johny + trampek
                          7. pablo1972
                          8. wojtekk
                          9. Zbyszek + synowie na kondonach
                          10. janas
                          11. Sowizdrzał
                          12. rootolf
                          13. Jagoda
                          14.Trusek
                          15. Gruby88 + Aga - pewnie jeepem zabezpieczę tyły i przyciągnę chętnych na lawecie
                          16. Bigmike
                          17. REMARTUS
                          18. Giani (jak truskawka pozwoli )
                          19. Masło
                          20. Dawid AFRYKAŃCZYK

Komentarz

Witam
                            Macie jakis plan trasy ? - widzialem po filimikach ze fajne odcinki robicie.
                            Mam blisko , ale wyglada ze w ten weekend bede wyoutowany i niestety nie wiem czy dam rade.

Komentarz

Przed majówką byliśmy z Renią w miejscówce, która będzie naszą bazą wypadową i ustaliliśmy co następuje:

1. Cena za nocleg to jakieś 25 zł osobodoba. Nie są to warunki ekskluzif, ale jest znośnie.

2. Śniadania i kolacje sobie sami ogarniemy. Wieczorami będziemy mieli udostępniony grill i taką a'la altanę w której powinniśmy się wszyscy pomieścić. W pokojach są lodówki wiec co ma być schłodzone to będzie schłodzone. Obok miejscówki jest wiejski sklep więc z artykułami pierwszej pomocy nie powinno być problemu. Niedaleko są też minimarkety z trochę większym asortymentem.

3. W trakcie naszej wizyty na terenie agro mogą być też i inni goście, dlatego była prośba żebyśmy zbytnio nie hałasowali (wydaje mi się, że pewnie zostanie ona przez nas zignorowana i już więcej nas tam nie wpuszczą )

4. Kto może niech przyjedzie we czwartek, bo w piątek z rana wyjeżdżamy w trasę.

5. W piątek mamy zaplanowaną do przejechania trasę o długości 195 km. Wyruszamy o godzinie 9.30. Trasa będzie się częściowo pokrywała z trasą z zeszłego roku, będzie kilka dłuższych przelotów asfaltem. Obiad zjemy u mnie w domu, a może raczej w stodole . Teren będzie płaski, trochę błota i piachu też się znajdzie

6. W sobotę trasa będzie krótsza, bo tylko 160 km, z tym że będzie większy stosunek terenu do asfaltu. Na trasie będą przecinka i wąwozy. Obiad zjemy pewnie gdzieś w Dęblinie lub Puławach.

7. Trasy jeszcze muszę w kilku miejscach poprawić. Jak będą skończone to wrzucę link do gpsies.com, żeby każdy mógł sobie ściągnąć ślad w ulubionym formacie.

8. WAŻNE: Kto ma nawigację i potrafi ją obsługiwać niech przed przyjazdem wgra sobie ślady, to bardzo ułatwi nam ogarnięcie całej grupy.

9. Planujemy na trasie zrobić kilka przystanków, w których będziemy czekać na całą grupę. Jak ustalimy te punkty to współrzędne wrzucę do wątku.

10 Miejscówka znajduje się tu: http://goo.gl/maps/Oxe29

Na razie to tyle informacji.

Zdrowia!

Komentarz

Pełna profeska
                                Sowizdrzał
                                KTM 750 6T
                                Nie wierz, nie bój się, nie proś!

Komentarz

Pracuję...
                                X