Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jaki kask

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

czyli chyba schuberth najlepiej wypada w rankingach?

Komentarz

podepnę się pod temat.Ja natomiast nabyłem okazyjnie bo za 200zł nowy kask LAZER VERTIGO DRAGON od jegomościa z Katowic który miał sporo sprzętu ponoć pochodzącego ze zlicytowanych przedmiotów inkasacji komorniczej sklepów z Francji.Jeszcze nawet nie miałem okazji w nim pojeździć bo moto zdechnięte. Jeśli ktoś mógłby sie wypowiedzieć na temat marki a nawet modelu to byłbym wdzięczny.

Komentarz

Zamieszczone przez peyter Zobacz posta
        podepnę się pod temat.Ja natomiast nabyłem okazyjnie bo za 200zł nowy kask LAZER VERTIGO DRAGON od jegomościa z Katowic który miał sporo sprzętu ponoć pochodzącego ze zlicytowanych przedmiotów inkasacji komorniczej sklepów z Francji.Jeszcze nawet nie miałem okazji w nim pojeździć bo moto zdechnięte. Jeśli ktoś mógłby sie wypowiedzieć na temat marki a nawet modelu to byłbym wdzięczny.
        peyter,daj na priva namiary na gościa,jak byłoby aktualne,to bym podszedł i zobaczył co ma ładnego

Komentarz

Zamieszczone przez peyter Zobacz posta
          Dobry, popularny integral Lazera. Wart dużo więcej niż 2stówki. Powinieneś być zadowolony.
          ...prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...

Komentarz

Zamieszczone przez janas Zobacz posta
            czyli chyba schuberth najlepiej wypada w rankingach?
            Zaznaczam, że opinie zbierałem w necie przez pół roku przed zakupem kasku. Zatem są to opinie RÓŻNYCH użytkowników. Moje doświadczenia są skromne i mogę jedynie coś powiedzieć o kaskach: Box FX1, Lazer Granville, Nolan N103, a ostatnio - Schuberth (na razie jeszcze brak wrażeń z jazdy)

Janas - co do Schubertha - PRZYMIERZ!!! a potem kupuj. Mnie C2 nie leżał, ugniatał w potylicę i wku...ł mnie tym, że zahaczał o nos i szczękę przy zamykaniu. Mierzyłem kilka różnych egzemplarzy. Niby to ta sama skorupa co Concept - ale Concept u mnie już jest OK, lepiej wykończony w środku (!), nigdzie nie zahacza i nie gniecie. Różnica w cenie żadna - jakieś 50-70PLN. Z kolei C3 poza wyglądem nie oferuje nic więcej niż C2 i Concept oraz także ugniatał mnie w tył głowy. Shoei odpadł w przedbiegach ze względu na brak akcesoriów, cenę tudzież przestarzałe rozwiązania.
            tu masz link do obserwacji jakiegoś koleżki: http://www.neo.mystik.alfatel.pl/dlaczegonieshoei.htm
            ...prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...

Komentarz

Ja smigam w Airohu S4 - IMO na enduro kask zajebisty
              Enduro nie klęka
              R 1100 GS '99 - limonka
              Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

Cochise mierzylem dzisiaj wszystkie faktycznie Schuberth troche mnie wkur.....,cos przeszkadzalo Ale Nolan N103 tez mi nie podpasil poszukam jeszczemoze cos innego.

Komentarz

Trocin,ale Airoh S4 chyba troche glosny jest.

Komentarz

Mam takie małe pytanie odnośnie zakupu kasku , ponieważ kaski o których rozmawiacie są poza moim zasięgiem finansowym , więc wpadłem na genialny pomysł zakupu używanego , bo chyba lepszy dobry używany niż nowy ale pokroju Tigera z allegro.pl . I tu moje pytanie na co szczególnie zwracać uwagę przy zakupie takiego kaski i czy kupno używanego kasku jest dobrym rozwiązaniem ?

Pozdr. Andrzej
                    .

Komentarz

Ja kupiłem używany przez niby rok, ale okazał się nałożony tylko kilka razy. Kupiłem kiedy szczekowce były w Polsce nowością. Ktoś kiedys jakis znajomy znajomego tez kupił używkę i był bardzo zadowolony. Także jak znajdziesz w super stanie, nie wygnieciony, mało jeżdzony, nie po wypadku to uważam że warto, jednak najbardziej warto nowy

A, i nikoniecznie ktos musi mieć łupież, łojotok, mógł też prać wyściółkę i jeździc w kominiarce.
                      --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Co prawda łojotok niezbyt zbyt zachęcający , ale raczej poszukuję używki , Tylko jest mały dylemat bo ja za bardzo nie orientuję się w kasakach więc może mi ktoś polecić jakiś producentów kasków żebym chodząc po komisach itp. wiedział czy dany kask jest warty uwagi .
                        .

Komentarz

Zamieszczone przez ANDERE Zobacz posta
                          Co prawda łojotok niezbyt zbyt zachęcający , ale raczej poszukuję używki , Tylko jest mały dylemat bo ja za bardzo nie orientuję się w kasakach więc może mi ktoś polecić jakiś producentów kasków żebym chodząc po komisach itp. wiedział czy dany kask jest warty uwagi .
                          jeszcze raz link: http://xtzclub.pl/pub/zest_kaski.pdf
                          szczerze? - kask to trochę osobista rzecz, ale kupić lekką używkę okazyjnie - warto. Np. ja miałem (może jeszcze będzie) Lazera Granville po jakichś 500km używania w cenie Tigera z allegro...

Komentarz

Zamieszczone przez janas Zobacz posta
                            Trocin,ale Airoh S4 chyba troche glosny jest.
                            No tak przy wiekszych predkosciach na trasie szumi... Ale wyglad ma zajebisty
                            Enduro nie klęka
                            R 1100 GS '99 - limonka
                            Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

Usunięte na żądanie użytkownika

Komentarz

Ja jezdzilem pare razy trase poznan-pulawy (430km) w Airohu i dalem rade ;-) fakt, ze nie jest szczelny, ale mi to zbytnio nie przeszkadzalo, jak jest cieplo nie ma problemu...
                                Enduro nie klęka
                                R 1100 GS '99 - limonka
                                Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

Pracuję...
                                X