Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakie buty- opinie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• rumpel
    odpowiedział(a)
    Wygladaja fajnie, ciekawe jak beda dawaly rade po calym dniu w deszczu.

nie będą

Zostaw komentarz:

• Floydoo
    odpowiedział(a)
    Wygladaja fajnie, ciekawe jak beda dawaly rade po calym dniu w deszczu.

Zostaw komentarz:

• pawulon182
    odpowiedział(a)
    po długich i bezowocnych poszukiwaniach okraszonych wieloma wtopami w końcu mam buty pasujące pod każdym względem. Są to butki firmy FORMA model Terrain HPC Cross Boot. I niech nie zmyli ich wygląd i fraza Cross w nazwie. Łączą zalety w miarę lekkich butów wysokich na klamry z wygodą i możliwościami butów turystycznych. Mają fenomenalną podeszwę o bieżniku jak w butach do pieszej turystyki górskiej, wysoka cholewka świetnie chroni podudzie, klamry mają odpowiednią regulację, posiadają też ochronę kostki i wzmocnienia na śródstopiu, ściągacz na górze zapobiega zasyfieniu np błotem wnętrza buta i w ogóle są lekkie i bardzo dobrze leżą na nodze. Ja mam stopę dość wąską o niskim podbiciu i jest idealnie.

Zostaw komentarz:

• Vanellus
    odpowiedział(a)
    Wróciłem dzisiaj z Defendera z Sidi Adventure Oglądałem jeszcze kilka, ale te najbardziej mi się spodobały. I co najważniejsze - wyglądają na niezłe dyby na zdjęciach, a w rzeczywistości nie są takie wielkie, a i zasuwa się w nich podobnie jak w trekkingówkach. Spodziewałem się kawałka cegły u nogi z blokadą kostki, a tu zawiasu w zasadzie nie czuć i podeszwy są całkiem miękkie. Pochodziłem w domu około godzinki i żadnego dyskomfortu nie czuć. Przed chwilą wróciłem z delikatnej przejażdżki i też spoko. Z pierwszego wrażenia polecam, a jak minie trochę czasu to będę wiedział więcej PS Dzięki za porady.

Zostaw komentarz:

• bigboykr
    odpowiedział(a)
    W Krakowie na przykład w Defenderze możesz pomacać jedne i drugie. Jak pogadasz o rabacie to będziesz miał cenę jak z allegro lub lepszą.

Zostaw komentarz:

• Vanellus
    odpowiedział(a)
    Sidi canyon są też fajne. Wydają się dużo lżejsze, więc nad nimi też pomyślę.
    Znalazłem takiego ciekawe porównanie tych butów http://www.youtube.com/watch?v=xp8Pl7Wrws4

Zostaw komentarz:

• bigboykr
    odpowiedział(a)
    Te nie mają gore texu. Wszelkie inne membrany można sobie wsadzić... no wiadomo gdzie.
    Proponowane wcześniej sidi są rewelacyjne. Ja mam sidi canyon (bardziej turystyczne niż off) i nie powiem złego słowa.

Zostaw komentarz:

• remartus
    odpowiedział(a)
    Zobacz te http://allegro.pl/buty-cross-enduro-...094323703.html .Na twoje potrzeby mogą być.

Zostaw komentarz:

• pasya
    odpowiedział(a)
    Sidi to to naprawde dobra marka ja swoich uzywam juz bardzo ale to bardzo dlugo maja wymienione podeszwy I jeszcze beda dlugo dzialaly
    Nie zaluje wydanej kasy I na ten sezon planuje zakup nowych

Zostaw komentarz:

• robkri
    odpowiedział(a)
    Butki fajne, cena wysoka ale za jakość się płaci i wcale nie są jakieś potężne, "będzie pan zadowolony" do takiej jazdy jaką opisujesz będą w sam raz. Goretex w butach to wielki plus sam zobaczysz, rewelacja stopy nie pocą się nadmiernie i są wodoszczelne. Żeby nie było butów nie znam ale SIDI to pierwsza liga więc lipa to nie jest.

Zostaw komentarz:

• Vanellus
    odpowiedział(a)
    Przyszedł już i dla mnie czas na kupno porządnych butów. Na razie jeżdże w starych trekingówkach, ale poważne to nie jest. Oczywiście problem mam ten co zawsze - chcę buty do wszystkiego, a i jestem w tym totalnym nowicjuszem. Większość u mnie to na pewno asfalt, ale na szutry i w lekki teren trochę mnie ciągnie. Bogatszy o wiedzę 9 stron tego wątku podjąłem decyzję, że oszczędzać nie będę - nogi mam tylko dwie. Localsi doradzili mi buty (niestety strasznie drogie, ale trudno) http://www.defender.net.pl/product-p...TURE-GORE.html. Wyglądają jednak na strasznie ciężkie i gorące. Czy ma ktoś z Was coś podobnego? Nie jest to za ciężkie do głównie turystycznej jazdy? A może w tej cenie znacie coś lepszego? Z góry dzięki za opinie.

Zostaw komentarz:

• qbalon
    odpowiedział(a)
    Witam ziomala
    Nie patrz jak się chodzi. Patrz jak się jeździ, bo do tego te buty służą.
    Mam takie same trzewiki (wersja cross z metalowymi noskami).
    Jeździ się dobrze, wodę chłoną jak każde, ale za to szybko schną

Zostaw komentarz:

• josue123
    odpowiedział(a)
    Witajcie, muszę przyznać, że buty które chciałem kupić, niestety nie było dostępnych rozmiarów na moją nogę.
    W związku z zaistniałą sytuacja, stałem się właścicielem Alpinestars Tech 3 AT. Po założeniu muszę powiedzieć chodzi się dość dziwnie. Myślę, że z biegiem czasu przyzwyczaję się (w końcu są to moje pierwsze takie buty).
    Mam nadzieję, że będą się dobrze sprawować
    Pozdrawiam all

Zostaw komentarz:

• prezescom007
    odpowiedział(a)
    Ja używam Sidi Canyon z Gore zdecydowanie dobre buty nieprzemakalne, dobrze się chodzi ,ale latem ciepło choć nigdy z tego buta nie poczułem żadnego trolenia.

Zostaw komentarz:

• szafura
    odpowiedział(a)
    Jak zakupisz, to napisz koniecznie jakie wrażenia!

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X