Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakie handbary..

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• erwinw
    odpowiedział(a)
    Myślę, że nie jest to najlepszy pomysł. Materiał na handbary powinien być elastyczny. Jeżeli będzie za sztywny, to podczas gleby pęknie. Nawet listwa alu która wzmacnia handbary nie może być za sztywna, tylko ma część siły uderzenia przejąć (w nowej małej teresie odlewy alu wykorzystane w oryginalnych handbarach pękają momentalnie podczas kontaktu z twardym podłożem).

Zostaw komentarz:

• carbon4all
    odpowiedział(a)
    A co myslicie o handbarach z CARBONU / KEVLARU
    carbon jest ku....wsko wytrzymaly na zginanie / rozciaganie a kevlar to mistrzunio jesli chodzi przebicie

Grzebie troche w tym temacie i po wykonaniu kilku rzeczy do tenerki przyszedl czas na handbary, mam juz forme i zastanawiam sie czy bylby zbyt na takie handbary ?

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Wg mnie to jest ten sam model. Nawet zestaw części do montażu jest taki sam.
    Ostatnio edytowany przez AdamB; 2501.

Zostaw komentarz:

• trocin
    odpowiedział(a)
    Co lepsze:

czy:

chociaz i to i to chinskie... te z amazona tansze ale czy lepsze... koniecznie białe chce...

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Co Acerbis to Acerbis Mam podróbę Acerbisów ale mocowanie zostawiłem oryginalne bo w tych chińskich to aluminium z przetopionych klamek i noży.

Zostaw komentarz:

• ArturS
    odpowiedział(a)
    W tych raz że mocowanie jest strasznie lipne, dwa że się ten wkład pofałdował i był już problem z używaniem klamki.

Zostaw komentarz:

• _ja
    odpowiedział(a)
    prostowaniem czego? bo zdjęcie jest.... wieloznaczne

acerbisy też mają (zdaje się) aluminiowy wkład.

Zostaw komentarz:

• ArturS
    odpowiedział(a)
    Kumpel miał/ma. Niedługo zakłada acerbisy, bo każda gleba kończyła się prostowaniem

Zostaw komentarz:

• _ja
    odpowiedział(a)
    kto ma takie?

jakie opinie?

Zostaw komentarz:

• mx-wulkan
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez zimnogiety Zobacz posta
    hej zakładał ktos te handbary??? duzo trzeba szlifować/przerabiac zeby to upchnąc koło przełaczników?????
    Przy tych nic nie trzeba przerabiać

Zostaw komentarz:

• remol
    odpowiedział(a)
    Nie wytrzymałem......: rozgrzałem piekarnik do 150 stopni, szyba do środka - firmy LOSTER czy jakoś tak i...... mam płaski kawałek przyciemnianego poliwęglanu
    Daje formować się bardzo łatwo, tylko szybko stygnie, ale na jutro planuję kończenie dzieła, spróbuje ją podciągnąć bardziej do pionu, a szerokość zbliżę do oryginału, o handbary nie zahaczy !!!

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Ja miałem wysoką szybę z takim wygiętym bajerem u góry (szersza niż w standardzie), szyba upiona na allegro. Również handbary mi się nie mieściły i waliły o szybę. Szybę sprzedałem, a na jej miejsce założyłem starą (połamaną i skręconą) wysoką i prostą (szerokość jak w oryginale).

Zostaw komentarz:

• remol
    odpowiedział(a)
    Kupiłem takie http://allegro.pl/as-moto-cross-oslo...html?source=oo handbary,
    jest dobrze...tylko mam założona wysoką szybę, żrby mozna było normalnie skręcać do oporu musiałem wyciąć w szybie półkola po obu stronach, teraz handbary przeszkadzają....Czy ktoś próbował po podgrzaniu uformować szybę, może trochę do góry podgiąć, albo wycinać dalej.

Zostaw komentarz:

• zimnogiety
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mx-wulkan Zobacz posta
    Jezeli chodzi o wyglad to mi sie te podobaja http://picasaweb.google.com/mxwulkan...74785280982642
    Cenowo tez nie żle 119 zł
    Jezeli chodzi o bezpieczeństwo.najpraktyczniejsze chyba są oryginaly,
    hej zakładał ktos te handbary??? duzo trzeba szlifować/przerabiac zeby to upchnąc koło przełaczników?????

Zostaw komentarz:

• Tuono
    odpowiedział(a)
    Tak tylko podaje w ramach ciekawostki,rózne duperele można dorbić w ten sposób z abs'u wyciagnietego np z deski rozdzielczej jakegos wraku na szrocie

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X