Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jakie handbary..
Zwiń
X
-
Myślę, że nie jest to najlepszy pomysł. Materiał na handbary powinien być elastyczny. Jeżeli będzie za sztywny, to podczas gleby pęknie. Nawet listwa alu która wzmacnia handbary nie może być za sztywna, tylko ma część siły uderzenia przejąć (w nowej małej teresie odlewy alu wykorzystane w oryginalnych handbarach pękają momentalnie podczas kontaktu z twardym podłożem).
-
A co myslicie o handbarach z CARBONU / KEVLARU
carbon jest ku....wsko wytrzymaly na zginanie / rozciaganie a kevlar to mistrzunio jesli chodzi przebicie
Grzebie troche w tym temacie i po wykonaniu kilku rzeczy do tenerki przyszedl czas na handbary, mam juz forme i zastanawiam sie czy bylby zbyt na takie handbary ?
Zostaw komentarz:
-
Wg mnie to jest ten sam model. Nawet zestaw części do montażu jest taki sam.Zamieszczone przez trocin Zobacz postaOstatnio edytowany przez AdamB; 2501.
Zostaw komentarz:
-
Co lepsze:
czy:
chociaz i to i to chinskie... te z amazona tansze ale czy lepsze... koniecznie białe chce...
Zostaw komentarz:
-
Co Acerbis to Acerbis
Mam podróbę Acerbisów ale mocowanie zostawiłem oryginalne bo w tych chińskich to aluminium z przetopionych klamek i noży.
Zostaw komentarz:
-
W tych raz że mocowanie jest strasznie lipne, dwa że się ten wkład pofałdował i był już problem z używaniem klamki.
Zostaw komentarz:
-
prostowaniem czego? bo zdjęcie jest.... wieloznaczne
acerbisy też mają (zdaje się) aluminiowy wkład.
Zostaw komentarz:
-
Kumpel miał/ma. Niedługo zakłada acerbisy, bo każda gleba kończyła się prostowaniem
Zostaw komentarz:
-
kto ma takie?
jakie opinie?
Zostaw komentarz:
-
Przy tych nic nie trzeba przerabiaćZamieszczone przez zimnogiety Zobacz postahej zakładał ktos te handbary??? duzo trzeba szlifować/przerabiac zeby to upchnąc koło przełaczników?????
Zostaw komentarz:
-
Nie wytrzymałem......:
rozgrzałem piekarnik do 150 stopni, szyba do środka - firmy LOSTER czy jakoś tak i...... mam płaski kawałek przyciemnianego poliwęglanu 
Daje formować się bardzo łatwo, tylko szybko stygnie, ale na jutro planuję kończenie dzieła, spróbuje ją podciągnąć bardziej do pionu, a szerokość zbliżę do oryginału, o handbary nie zahaczy !!!
Zostaw komentarz:
-
Ja miałem wysoką szybę z takim wygiętym bajerem u góry (szersza niż w standardzie), szyba upiona na allegro. Również handbary mi się nie mieściły i waliły o szybę. Szybę sprzedałem, a na jej miejsce założyłem starą (połamaną i skręconą) wysoką i prostą (szerokość jak w oryginale).
Zostaw komentarz:
-
Kupiłem takie http://allegro.pl/as-moto-cross-oslo...html?source=oo handbary,
jest dobrze...tylko mam założona wysoką szybę, żrby mozna było normalnie skręcać do oporu musiałem wyciąć w szybie półkola po obu stronach, teraz handbary przeszkadzają....Czy ktoś próbował po podgrzaniu uformować szybę, może trochę do góry podgiąć, albo wycinać dalej.
Zostaw komentarz:
-
hej zakładał ktos te handbary??? duzo trzeba szlifować/przerabiac zeby to upchnąc koło przełaczników?????Zamieszczone przez mx-wulkan Zobacz postaJezeli chodzi o wyglad to mi sie te podobaja http://picasaweb.google.com/mxwulkan...74785280982642
Cenowo tez nie żle 119 zł
Jezeli chodzi o bezpieczeństwo.najpraktyczniejsze chyba są oryginaly,
Zostaw komentarz:
-
Tak tylko podaje w ramach ciekawostki,rózne duperele można dorbić w ten sposób z abs'u wyciagnietego np z deski rozdzielczej jakegos wraku na szrocie
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: