Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakie handbary..

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• mx-wulkan
    odpowiedział(a)
    Jezeli chodzi o wyglad to mi sie te podobaja http://picasaweb.google.com/mxwulkan...74785280982642
    Cenowo tez nie żle 119 zł
    Jezeli chodzi o bezpieczeństwo.najpraktyczniejsze chyba są oryginaly,

Zostaw komentarz:

• rootolf
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
    Dokładnie, jak ręka ci wpdnie między kierę a takie aluminium to po łapie niestety.
    Szlag, jak nie urok, to sraczka
    Ale chyba lepiej mieć złamaną klamkę i cały nadgarstek, niż całą klamkę i złamany nadgarstek.

Zostaw komentarz:

• marcinjunak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez rootolf Zobacz posta
    To teraz pytanie natury filozoficznej.
    Jeśli założymy sobie handbary, te z aluminiową ochroną (nie zwykłe listki), to co w przypadku przekoziołkowania przez kierownicę?
    Łamiemy nadgarstki?
    Dokładnie, jak ręka ci wpdnie między kierę a takie aluminium to po łapie niestety.

Zostaw komentarz:

• Cezary
    odpowiedział(a)
    tylko palce

Zostaw komentarz:

• rootolf
    odpowiedział(a)
    To teraz pytanie natury filozoficznej.
    Jeśli założymy sobie handbary, te z aluminiową ochroną (nie zwykłe listki), to co w przypadku przekoziołkowania przez kierownicę?
    Łamiemy nadgarstki?

Zostaw komentarz:

• zibiwaw
    odpowiedział(a)
    Dzięki za info zakładam RALLY BRUSH

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Jeden kolega z forum nie mógł założyć tych handbarów, ale ja nie wiem dlaczego....

W kierownice wtykasz śrubę z walcem. Walec jest przeciety pod ostrym kątem w poprzek. Skręcajac obie częsci powodujesz, że jedna część na drugą zachodzi, "zwiększają" swoja srednicę i blokują się. A druga część handbaru? Poradzisz sobie

Klamki ponacinaj lekko - jak w crossach, by w razie "W" nie polecała klamka z mocowaniem/pompą a jedynie jej kawałek. Pompę przesuń bardziej do środka kiery, tak samo sprzegło. Pompy i mocowania sprzęgła nie skręcaj z całej siły, a jedynie z lekkim oporem, gdyz w razie wywrotki przesuną się na kierownicy i nie popękają.

Zostaw komentarz:

• zibiwaw
    odpowiedział(a)
    Tak myslałem, że trzeba będzie wybrać z górnej półki. A spasowanie będzie bez problemu czy trzeba kombinować?(wyginać, skracać klamkę itp).

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Od razu powiem: nie kupuj handbarów z gównolitu wyprodukowanego w ChRL czy podobnych krajach. Ten gównolit pęka na części z ostrymi krawędziami

Polecam Rally Brush - jeżdzą z takimi w Dakarze i podobnych rajdach (od wielu lat), czyli są ok. Dodatkowo dokup spojlery lub lotki - różnie to nazywaja. Kosztuja ok. 60 zÅ‚. Ja mam pełen komplet i sobie chwalę.
    Chwalą na forach również Rally Pro - z rdzeniem aluminiowym (cena ok. 320 zł).

Zostaw komentarz:

• Cezary
    odpowiedział(a)
    ja się właśnie męczę z montażem acerbisów, ale kiery oryginalnej nie mam, przeszkadza zbiornik płynu hamulcowego

Zostaw komentarz:

• zibiwaw
    rozpoczął temat Jakie handbary..

Jakie handbary..

Jak w temacie szukam handbarów które bedą pasować do ST na orginalną kierownicę. Myslałem o Acerbisach Hand Brush ale ktoś na forum miał problem z montażem.http://allegro.pl/handbary-acerbis-h...403232458.html
    http://allegro.pl/promocja-oslony-dl...403849439.html,
Pracuję...
X