Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jakie handbary..
Zwiń
X
-
Zapytaj trocina, on ma takie u siebie w st, już dawno zaczął je naprawiać powertapem
-
Zdecydowanie SW-Motech. Kumpel miał i dzięki wzmocnieniom aluminiowym przy wywrotce ocalił łapę. Ja też mam i polecam.
Zostaw komentarz:
-
Kupiłem tu, zdjęć nawet nie widziałem, sugerowałem się opiniami z netu.
Tu kupiłem ale coś czuję, że przyjdą do mnie inne
Niestety na listki będę musiał poczekać około 2-3tygodni.
Handbary mają być u mnie w środę. Jak zamontuję to wstawię foto.Ostatnio edytowany przez Neno; 3177.
Zostaw komentarz:
-
Podrzuć linka do tych Polisportów z listkami, dzięki.Zamieszczone przez Neno Zobacz postaDzieki
Zdecydowałem się na Polisporty bez listwy, dodatkowo zamawiając listki.
Zobaczymy co z tego będzie.
Zostaw komentarz:
-
Dzieki
Zdecydowałem się na Polisporty bez listwy, dodatkowo zamawiając listki.
Zobaczymy co z tego będzie.
W Transalpie miałem tylko "łopatki" i dzięki temu (tak mi się wydaje) , że miałem poluzowane wszystko na sterze nie złamałem nawet jednej klamki. Jedna się co prawda wygięła ale nieznacznie.
Zostaw komentarz:
-
Zamknięte, plastikowe handbary zrobią to samo. Są na tyle wytrzymałe, że kość się im oprze... Można nie dokręcać na siłę jednych i drugich i liczyć na to, że w razie 'W' się obrócą na kierownicy uwalniając ręce. Rozwiązaniem innym są "listki", ale one nie chronią już klamek, pomp (mi w tenerce pompę hamulcową alu listwa raz uratowała podczas gleby na kamieniach), no i wyglądają tak sobie, ale to już rzecz gustu . Wybór należy do użytkownika-ja jeżdżę z zamkniętymi, zarówno z alu listwą (kiedyś w xt660z-sw motech) jak i plastikowymi (obecnie oryginały ktm). Na razie problem nie wystąpił i mam nadzieję, że nie wystąpi nigdy.
Odnośnie wytrzymałości alu listwy-gdy jest zbyt sztywna/wytrzymała to wcale nie jest dobrze. Ona ma przejąć energię podczas gleby i się wygiąć, a nie np. kierownica czy półki. Dlatego np. oryginalne hand bary do xt660z to porażka-kosztują krocie a pękają przy byle glebie. SW-motech które ja miałem nie raz prostowałem w imadle po glebach. Plastik był elastyczny i przyjmował to bez problemu, poległ dopiero na szlifie po asfalcie. Po tym można też odróżnić chińszczyznę: w tanich osłonach ten plastik jest sztywny i szybko pęka, a gdy pęknie podczas gleby i zostaną jego ostre krawędzie.....nie chciał bym mieć tam swojej łapki wtedy, a nie zawsze na czas puścimy moto.Ostatnio edytowany przez erwinw; 32.
Zostaw komentarz:
-
Pogadaj z ludźmi co latają crosiakami, mało kto zakłada alu listwę właśnie dlatego żeby nie rozwalić łapy. W ciężyszh motocyklach typu enduro żadziej takie niebezpieczeństwo występuje ale też i tryb jazdy jest inny. Zobacz że żadna firma nie oferuje motocykla z alu handbarami.Zamieszczone przez Neno Zobacz postaCzy historia zna takie przypadki ?
Bo się zastanawiam nad takimi z alu...
Zostaw komentarz:
-
Errata, bo się pomyliłem
zależy jakie aluminium.
ja polecam firmy Zeta
- Made of A7009-T6 aluminum.
są wytrzymałe jak cholera. Zaliczyłem już kilka gleb i nic.
Na pewno nie polecam chińszczyzny. Kupiłem i wywaliłem zaraz po założeniu.Ostatnio edytowany przez _ja; 611.
Zostaw komentarz:
-
Czy historia zna takie przypadki ?Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaDokładnie, jak ręka ci wpdnie między kierę a takie aluminium to po łapie niestety.
Bo się zastanawiam nad takimi z alu...
Zostaw komentarz:
-
NIe drutuj tylko kup raz a porządznie, wtedy będziesz zadowolony, pamiętaj że kto raz przyżydzi dwa razy płaci.
Zostaw komentarz:
-
Niestety i ja muszę wymienić handbary w xt660z. Razem z motocyklem dostałem zamontowane Touratechy http://shop.touratechpolska.pl/toura...-abs-blue.html, które mocno mnie zawiodły. Dwa razy się przewróciłem prawie przy zerowej prędkości na trawie i obydwa się złamały. Touratech Polska zaoferował mi zniżkę na te same handbary, gdy zdecyduję się na same osłony (bez mocowań, które mam dobre). Wtedy powinny wyjść koło 300 zł! Trwałość (marną) tych handbarów znam, więc zastanawiam się czy jest sens iść jeszcze raz w ten sam wyrób.
Rozważam więc dwie opcję kupna - albo coś tańszego i nie będę oczekiwał super trwałości albo odżałuję 600 zł i kupię te, które polecał Erwin - SW-MOTECH z aluminiową listwą http://www.motobagaz.pl/handbary-swm...re-p-1822.html Cena jest zabójcza, więc zastanawiam się czy są jej warte. Wizualnie mają jedną wadę - są czarne, a do Tenerki zdecydowanie najbardziej pasują mi niebieskie
Zastanawiam się jeszcze, czy jakoś nie próbować naprawić tych Touratechów. Może zrobić jakieś aluminiowe implanty/płaskowniki w miejscach mocowania na zewnętrznej części kierownicy (bo tam pękły)? Robił ktoś coś takiego?
Zostaw komentarz:
-
Odświeżam temat, by się podzielić, czy raczej przestrzec
Otóż, dla zaspokojenia ciekawości zamówiliśmy na półkę sklepu handbary, tanie "made in china". W detalu latają takie po 95zł, a wyglądają, przynajmniej na zdjęciach, jak wierna kopia acerbisów. Tak więc przyszła wyczekiwana dostawa. Póki w pudełku, nie bardzo jest się do czego przyczepić, więc czym prędzej rozpakowuję do zdjęć, coby pochwalić produkt i oturasić to jakiemu znajomkowi w mega promocji (foty na kirze by się przydały). Cóż... mina mi zrzedła bardzo szybko. Pierwsze co się rzuciło w oczy, to mocowanie na jajowatą kierownicę, niech będzie, że jedne z wymiarów to przepisowe 22mm
IMG_0952.JPG
Drugie, to lekkie braki w plastiku
IMG_0950.JPG
I po trzecie, chyba zemsta Chińczyka,
to brak dwóch śrub do skręcenia uchwytów. Śruby te zostały sprytnie zastąpione... kulkami od łożysk, jakimś cudem wciśniętymi w gwintowane otwory (na pewno mają odpowiednie maszyny) 
IMG_0956.jpg
IMG_0953.jpg
Dumałem przez chwilę, nie wymyśliłem jednak sposobu na poprawne zamontowanie tegoż cuda
Towar oczywiście zostanie zwrócony do dystrybutora.
Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
a zatem..Zamieszczone przez trocin Zobacz postaJak juz zamontujesz daj znac jak pasuja itp. bo tez jakichs szukam do ST....
Tych, do których link wrzuciłem absolutnie NIE polecam. Mocowania rozpadły się już w czasie montażu.
Wyrzuciłem cały komplet i kupiłem handbary marki Zeta.
Jestem bardzo zadowolony. trwałe, porządnie zrobione, i pasują na kierę Teresy.
zapłaciłem 250 zł za komplet.
Zostaw komentarz:
-
Gdzieś na zdjęciu na forum Tenere Italia widziałem zamocowane takowe handbary.
Zostaw komentarz:

Zostaw komentarz: