Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jakie handbary..
Zwiń
X
-
Czy ktoś z was ma handbary Acerbis RallyPro przy standardowej kierownicy. Chciałbym wiedzieć czy podejdą.
-
No to pech. Moja leżała nie tylko w trawie i nie na postoju i handbary jeszcze się trzymają. :-)Zamieszczone przez gajos007 Zobacz postaNiestety położyłem tereskę na postoju na trawie i handbar pękł.
Zostaw komentarz:
-
Ja mam Polisporty dokładnie takie jak na zdjęciu powyżej.Niestety położyłem tereskę na postoju na trawie i handbar pękł.Teraz szukam czegoś podobnego ale chyba karbonowego
Zostaw komentarz:
-
Ja mam Polisporty. Dość elastyczne, nie pękają. Po kilku glebach terenowych są na nich tylko drobne ryski. Dobrze chronią przed zimnem i gałęziami podczas jazdy w zarośniętym terenie.
Zostaw komentarz:
-
Jak juz zamontujesz daj znac jak pasuja itp. bo tez jakichs szukam do ST....
Zostaw komentarz:
-
żyła, żyła. Ilość pieniędzy (tak, ilość - już dawno przestałem je liczyć), które w nią włożyłem wskazuje jednak na coś innegoZamieszczone przez LukaSS Zobacz postaŻyła jesteś. Dzieci będą od lodów grube a Tereska z nowymi handbarami ucieszona

po prostu Rally Brush nie wydają mi się warte swojej ceny
Zostaw komentarz:
-
Żyła jesteś. Dzieci będą od lodów grube a Tereska z nowymi handbarami ucieszona
Zostaw komentarz:
-
mimo wszystko zainwestowałem.
na razie mogę powiedzieć tyle: sklep z miłą obsługą.
resztę opiszę jak przyjdą.
A co do Rally Brush...
może i najlepsze, ale nie dam 600 zł za kawałek plastiku.
Wolę 100 razy dzieci na lody zabrać.
Zostaw komentarz:
-
DokladnieZamieszczone przez LukaSS Zobacz postaZauwazcie, że sporo motocykli uczestniczących w Dakarze itp. ma handbary bez metalaowej szyny
I pomimo, że upłynęło trochę ładnych lat, dalej króluje Acerbis Rally Brush (również ze spojlerem).
duuuuzo widzialem tego na motocyklach. Musi sie sprawdzac. Co prawda wzmocnienie wyglada na trwale i na zdrowy rozsadek musi lepiej chronic. Ciekawe.
Kamyk
Zostaw komentarz:
-
Zauwazcie, że sporo motocykli uczestniczących w Dakarze itp. ma handbary bez metalaowej szyny
I pomimo, że upłynęło trochę ładnych lat, dalej króluje Acerbis Rally Brush (również ze spojlerem).
Zostaw komentarz:
-
zdecydowanie nie są takie same.
brak metalowego rdzenia, zupełnie inny rodzaj mocowań etc...
cena acerbisów, które mnie interesują, jest powalająca. dlatego szukam alternatywy
Zostaw komentarz:
-
Wygladaja one mi na podobne do standardowych Acerbis-ow, o takich:
http://www.louis.de/_1091af6ade56877...nr_gr=10019691
Nie wiem czy nie warto dolozyc do wlasnie Acerbisow, jednak sa znane i cenione, a duzej roznicy nie ma.
W takim razie polecam dokupic nakladki na nie:
http://www.louis.de/_1091af6ade56877...nr_gr=10019645
Kamyk
Zostaw komentarz:
-
znalazłem coś takiego...
widział to ktoś na żywo?
Zostaw komentarz:
-
Jeśli udało by się zrobić tak elastyczne jak np org w lc8 adv to myślę że spokojnie przeżyją glebę, moje już nie raz się wyginały i klamki zostały całe, problem tylko pewnie by był z mocowaniem do kiery no ale to już nie moje zmartwienie.
Zostaw komentarz:
-
Z elastycznoscia nie powinno byc problemuZamieszczone przez erwinw Zobacz postaMyślę, że nie jest to najlepszy pomysł. Materiał na handbary powinien być elastyczny. Jeżeli będzie za sztywny, to podczas gleby pęknie. Nawet listwa alu która wzmacnia handbary nie może być za sztywna, tylko ma część siły uderzenia przejąć (w nowej małej teresie odlewy alu wykorzystane w oryginalnych handbarach pękają momentalnie podczas kontaktu z twardym podłożem).
jesli taka jest wystarczajaca to dalo by rade - http://www.youtube.com/watch?v=FKrZxXQ2ac8
wiekszy problem z uderzeniami przy glebie na asfalt ale to juz chyba kazde sie poddadza ?
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: