Pod koniec zeszłego sezonu nabyłem podnośnik, który mogę śmiało polecić chociaż miałem mały problem z uszczelniaczem w siłowniku hydraulicznym (wymiana na nowy). Wiadomo, że na wyprawę się go nie zabierze ale warunki pracy przy motocyklu są naprawdę fajne.
forumxtz.jpg
Zalety i wady
Z uwagi na gabaryty Teresy XTZ750 podnośnik zdaje się być ciut za mały...
forumxtz1.jpg
ale po dorobieniu "adaptera"
- drewnianego łoża pod silnik problem znika. Dodatkowo "adapter" pozwala podnieść motocykl na wygodną wysokość.
forumxtz2.jpg
W zestawie podnośnika znajdowały się również dwa pasy - zabezpieczenie pasami to konieczność bo inaczej po ściągnięciu np. tylnego koła środek ciężkości przesuwa się na tyle, że moto może spaść z podnośnika.
forumxtz3.jpg
Co ważne, podnośnik posiada blokady widoczne na poniższym zdjęciu - jest to zabezpieczenie przed ewentualnym uszkodzeniem hydrauliki podnośnika no i oczywiście odciąża siłownik.
forumxtz4.jpg
- Podstawa podnośnika posiada śruby kotwiąco-regulujące.
- KonstrukcjÄ™ oceniam na solidnÄ….
- Podnośnik jest stabilny i śmiało można się z podniesionym motocyklem (pełna wysokość) przemieszczać po warsztacie. Myślę że po domu też by dał radę
Wady to przede wszystkim waga i cena - trochę waży na ale w końcu coś za coś - albo solidna konstrukcja albo mała waga. Ja go kupowałem na Allegro od gościa lift moto którego nie polecam - miałem problem z nim przy wymianie siłownika na nowy. Ostatecznie wymienił ale mocno musiałem naciskać.
Nośność 681 kg
Wytrzymałość bezawaryjna- 1.5 TONY
Minimalna wysokość: 12,5 cm
Maksymalna wysokość podnoszenia: 44 cm
Rączka umożliwiająca kierowanie
4 kółka ( 2 skrętne ) pomagające w precyzyjnym prowadzeniu
Dźwignia nożna umożliwiająca podnoszenie
Dźwignia nożna umożliwiająca DELIKATNE opuszczanie
forumxtz.jpg
Zalety i wady
Z uwagi na gabaryty Teresy XTZ750 podnośnik zdaje się być ciut za mały...
forumxtz1.jpg
ale po dorobieniu "adaptera"

forumxtz2.jpg
W zestawie podnośnika znajdowały się również dwa pasy - zabezpieczenie pasami to konieczność bo inaczej po ściągnięciu np. tylnego koła środek ciężkości przesuwa się na tyle, że moto może spaść z podnośnika.
forumxtz3.jpg
Co ważne, podnośnik posiada blokady widoczne na poniższym zdjęciu - jest to zabezpieczenie przed ewentualnym uszkodzeniem hydrauliki podnośnika no i oczywiście odciąża siłownik.
forumxtz4.jpg
- Podstawa podnośnika posiada śruby kotwiąco-regulujące.
- KonstrukcjÄ™ oceniam na solidnÄ….
- Podnośnik jest stabilny i śmiało można się z podniesionym motocyklem (pełna wysokość) przemieszczać po warsztacie. Myślę że po domu też by dał radę

Wady to przede wszystkim waga i cena - trochę waży na ale w końcu coś za coś - albo solidna konstrukcja albo mała waga. Ja go kupowałem na Allegro od gościa lift moto którego nie polecam - miałem problem z nim przy wymianie siłownika na nowy. Ostatecznie wymienił ale mocno musiałem naciskać.
Nośność 681 kg
Wytrzymałość bezawaryjna- 1.5 TONY
Minimalna wysokość: 12,5 cm
Maksymalna wysokość podnoszenia: 44 cm
Rączka umożliwiająca kierowanie
4 kółka ( 2 skrętne ) pomagające w precyzyjnym prowadzeniu
Dźwignia nożna umożliwiająca podnoszenie
Dźwignia nożna umożliwiająca DELIKATNE opuszczanie
Komentarz