Dzięki Marcinjunak kupiłem przy w sklepiku przy MotoMation na Połczyńskiej
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Podgrzewane manetki oxford
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Szymon1 Zobacz postaDzięki Marcinjunak kupiłem przy w sklepiku przy MotoMation na PołczyńskiejBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Nie wiem, czy w tym dziale pisać, ale po ostatnim "fikołku" w terenie mam problem z manetkami oxforda (nowy model sterownika) a mianowicie grzeją cały czas i to wydaję mi się że na max nawet jak na sterowniku przy kierownicy są całkiem wyłączone. Sterownik reaguje normalnie, diody się zapalają, czasami tylko zaczyna po włączeniu mrugać niebieska dioda jakby jakiś błąd.
Nie wiem czy gleba miała z tym coś wspólnego, czy to tylko zbieg okoliczności.
całe szczęście mam podłączone przez przekaźnik i grzeją dopiero po włączeniu świateł, ale bezpiecznik od samych manetek i tak trzeba było wyjąć bo troche za ciepło jak na manetki ustawione na max...
Miał ktoś kiedyś taki problem w oxfordach i wie jak to naprawić?
Komentarz
-
dzisiaj miałem chwile na dobranie się do tego sterownika od manetek i taka rada dla innych żeby sterownik jakoś dodatkowo zabezpieczyć przed wilgocią (obkleić silikonem itp.) bo niestety jak się okazało mój po jeździe w terenie jest kompletnie zalany i dlatego przestał działać, popaliło go dosyć dokładnie a schematu żeby to naprawić raczej nie znajdę, dodam, że sterownik miałem zamontowany w okolicach aku.
Komentarz
-
Moje manetki Oxforda spisują się dobrze, ale wkurza mnie to, że się kręcą. Gdy jeżdżę na stojąco to mam tendencję do ich skręcania. Jak się zagapię i tego nie przypilnuję to sprzęgła nie wcisnę, bo mi kabel od manetki blokuje
Macie jakiś sprawdzony sposób na podklejenie ich do kierownicy? Oczywiście tak, żeby w razie potrzeby jakoś je zdjąć. Słyszałem o lakierze do włosów - ostatnio go użyłem. Niby chwycił, ale jak mocniej przekręciłem to dziad puścił... Szukam więc lepszego rozwiązania.
Komentarz
Komentarz