Kupiłem motocykl z prawie nowym tłumikiem SBK. Na początku bardzo mi sie podobał, bo fajnie słychać motocykl i przy odpuszczaniu gazu nieźle strzela
Ale... do pracy mam 50 kilometrów i to co na początku było fajne, trochę zaczyna mnie męczyć (delikatnie mówiąc). Po godzinie łeb mi pęka. Na szczęście dostałem w zestawie z Tenerką zdemontowany oryginalny wydech i chyba go przełożę - mam nadzieję, że jest cichszy... Poprzedni właściciel mówił mi, że gdy mu serwis zakładał SBK to zmieniali ustawienia wtrysku, specjalnie pod ten wydech. Skoro tak, to wygląda na to, że sam nie zamienię tłumików, bo wtrysku przecież nie przestawię.
Zastanawiam się jednak czy mogę przełożyć sam tłumik bez zmian w komputerze? Czy mogę w ten sposób coś zepsuć? Kolega twierdzi, że może nie udać mi się nawet zapalić motocykla. Czy ma ktoś doświadczenia w tej sprawie?

Zastanawiam się jednak czy mogę przełożyć sam tłumik bez zmian w komputerze? Czy mogę w ten sposób coś zepsuć? Kolega twierdzi, że może nie udać mi się nawet zapalić motocykla. Czy ma ktoś doświadczenia w tej sprawie?
Komentarz