Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Części do XT660Z - jakie wybrać

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Nie ma co apteki robić 1,9l to oczekiwania producenta motonga, mnie przy wymianie z nowym filtrem weszło nieco więcej niż 1,9..

Komentarz

Zamieszczone przez RadziX Zobacz posta
      Ok, Bede pamietał. W moto bede pierwzy raz sam wymieniał
      Wymieniłeś? Jak Ci poszło? Hiflofiltro HF145 pasował? Coś Cię zaskoczyło?
      Ja też będę to pierwszy raz robił - mam nadzieję, że dam radę.

Komentarz

Zamieszczone przez Vanellus Zobacz posta
        Wymieniłeś? Jak Ci poszło? Hiflofiltro HF145 pasował? Coś Cię zaskoczyło?
        Ja też będę to pierwszy raz robił - mam nadzieję, że dam radę.
        Kupuj jak możesz filtry Vesraha, Wix czy Championy, lepsze wykonanie i papier
        --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

MIW też do drogich nie należy. Ostatnio z uwagą przyglądałem się filtrom MIW, hiflo i motofiltro, szczerze powiem, że różnic znaczących nie widać nawet pod lupą.

Komentarz

Zamieszczone przez ArturS Zobacz posta
            MIW też do drogich nie należy. Ostatnio z uwagą przyglądałem się filtrom MIW, hiflo i motofiltro, szczerze powiem, że różnic znaczących nie widać nawet pod lupą.
            Chodzi o te szczegóły właśnie Kiedyś zrobiłem porównanie z fotami ale wraz z awarią wcięło materiał.
            --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Tutaj wrzuciłem MIW i Hiflo. Zdjęcia z ręki i hu..ym aparatem, późnej rozbiję namiot bezcieniowy i zrobię w supermakro w dobrym oświetleniu.

Jak się to trzyma w dłoni, to człowiek się zastanawia skąd 100% różnica cenowa. Bo made in japan vs. taiwan? W przypadku 145-tek można odżałować te kilkanaście zł, ale np. filtr do trampka 650-tki kosztuje kosmos (jak na papierówkę). Będę miał w tym tyg. do takiego TA650 filtry z zupełnie niskiej półki cenowej, tam już się przyjrzę bardzo dokładnie również pod kątem spasowania do airboxa (akurat jedna 650-tka stoi w warsztacie).
              Ostatnio edytowany przez ArturS; 427.

Komentarz

Hiflo (lewa) vs. MIW (prawa)

można powiększyć

wszelkie różnice, to dosłownie szczegóły niewiele mówiące. Grubość papieru, gęstość żeberek - to samo. Można się czepiać o szczegóły, ale chyba więcej "na oko" na niekorzyść dla MIW Wewnątrz MIW wydaje się mieć nieco większe otwory w siateczce lub są one nieco gęściej rozmieszczone.
                Ostatnio edytowany przez ArturS; 427.

Komentarz

Pracuję...
                X