Ogłoszenie

Zwiń

Zasady obowiązujące w Giełdzie

W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
WyjÄ…tek stanowi forum "Inne moto".

ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
  • Sprzedam - 10
  • Inne moto - 25
  • KupiÄ™ - 5
  • Oddam - 1

EDIT rootolf:

UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.

Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less

Sprzedam Super Tenere [UPDATE: uwaga mina]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Zamieszczone przez trocin Zobacz posta
    No i widzicie, jest jednak zainteresowania, cena już 2.5k - dzięki mnie
    Jak tak dalej pójdzie, to przekroczy te 3,5k
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

heh jak przekroczy 3,5K to różnice idziemy przepić

- - - Zaktualizowano - - -

hm tak poważnie ktoś zaoferuje 2,8 K ? w tych pieniądzach ją oddaje nawet dziś
      Motocykl To Największy Wibrator Jaki Możesz Wsadzić Kobiecie Miedzy Nogi

Komentarz

A gdzie Tereska stoi zeby ja zobaczyc?
        Enduro nie klęka
        R 1100 GS '99 - limonka
        Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

20 km od Żywca, dokładnie Kamesznica

Komentarz

to podbija ktoÅ› na 2800 k ?

Komentarz

Zamieszczone przez thomas1709 Zobacz posta
              to podbija ktoÅ› na 2800 k ?
              Hej,
              Rezerwuję - jutro chciałbym przyjechać.

Komentarz

to chyba pierwsza aukcja online na naszym forum
                ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
                FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

Tenerka na Rzeszów nie pojechała. Została jednak sprzedana przed chwilą na allegro. temat do Zamknięcia. Pozdrawiam

Komentarz

Do moderatorów trafiła relacja kolegi "dzik312" z oględzin tego moto, która zawiera na tyle istotne informacje, że zdecydowaliśmy się ponownie otworzyć temat - w ramach przestrogi na wypadek gdyby niebawem to moto znów gdzieś wypłynęło.

Zamieszczone przez dzik312
                    Pojechałem w sobotę pooglądać sprzęt - główne uwagi to:
                    1. Rama nie jest prosta - powyginane, pospawane sanki, pęknięcia (duże, rysy) przy mocowaniu silnika. Wygląda jakby ktoś w duży pniak wjechał, lub szlif lewą stroną i silnik trafił na kamień - dosłownie wyrwało go z ramy.
                    2. Motocykl nie nadaje się do jazdy w trasę - hamulce trzymają, lub łożyska są w fatalnym stanie. Po krótkim przejechaniu było trochę lepiej, ale i tak cały czas hamuje.
                    3. Tarcz i klocków nie ma (z tyłu klocki nawet ok) - jestem pełen podziwu dla kierowcy który jeździł na tych żyletkach. Przedni prawy zacisk zużywa w dziwny sposób jeden klocek, jakoś tak po przekątnej - z jednej strony jest go z 2 mm z drugiej blach. Słychać jakiś metaliczny dźwięk przy dociskaniu hamulca przedniego - coś jest tam nie tak.
                    4. Mocno cieknie pompa paliwowa, z tego co widać to spod membrany.
                    5. Kierownica powyginana, rollgaz złamany w połowie (ten plastik obrotowy).
                    6. Silnik chodzi nawet ok, widać składanie obudowy z lewej strony po wypadku o którym mowa w pkt. 1 - obudowa jest cała, oryginalna, ale z innego silnika (inny odcień).
                    7. W tej tenerze nie ma chyba rzeczy której nie trzeba robić - pomijając eksploatację oczywiście. A najgorsze jest to, że z niej już nic ładnego nie zrobi. Jedzie się nią fatalnie.

Piszę ten tekst, bo wiem że wypłynie niedługo na rynek, a kolegę prosiłem aby opisał te mankamenty, ponieważ jednak poszedł na łatwiznę (a w cudowną sprzedaż w tym samym dniu przez allegro nie wierzę) to wnioskuję że należy on do rodziny cwaniaków - tłumaczenie że "rama jest prosta bo prosto jedzie, a na sankach się nie znam" albo że "wypadek nie mógł być poważny bo by dowód zabrali we francji, ale ogólnie to się nie znam" w przypadku gdy podaje że wymienił łożysko główki ramy i olej w lagach trochę jest nie na miejscu. Ta rama nie nadaje się jako baza do remontu i dziecko jest w stanie to zobaczyć.

Znalazłem jeszcze taki wątek sprzedającego:

*Prostowanie Lag, półek itp. Bielsko - Międzyrzecze Górne. *
                    Jeżeli poszukujecie warsztatu zajmującego się prostowaniem ram motocyklowych, prostowaniem zawieszeń, geometrią motocykli to osobiście polecam Firmę TECROL z Międzyrzecza Górnego. Prostowałem u nich lagi i półeczki. Cena przyzwoita.

Link na allegro: http://allegro.pl/yamaha-xtz750-i2787079429.html

EDIT rootolf: tudzież kopia aukcji: http://www.allegromat.pl/aukcja124646

Zadzwoniłem przed chwilą na numer podany w aukcji:

Ogłoszenie cały czas aktualne.
                    Rama prosta, nie ściąga, prowadzi się dobrze, został przywieziony z Francji i tak stoi, jakby był krzywy to by we Francji dowód zabrali, trochę popękane plastiki i bak wgnieciony, a tak ogólnie to kolega się nie zna.
                    Na pytanie czy półki i lagi proste dowiedziałem się, że były jednak sprawdzane w Tecrolu i było ok, tylko olej i oringi(?) zmienili.
                    Po przedstawieniu informacji z forum kolega przypomniał sobie, że jest nadpęknięcie na ramie przy tylnym mocowaniu silnika, ale to przecież normalna sprawa w tym modelu z tego rocznika, więc nawet nie wspominał. A po za tym to przecież moto enduro a tam to też norma. Nie można przecież wymagać, żeby moto z tego rocznika było jak nowe.
                    A tak ogólnie to kolega się nie zna.

Tak, wiem, że to co zrobiłem było wredne (przepraszam), ale to jest kurewstwo (prostytucja moralna) w czystej postaci.
                    sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez fxrider Zobacz posta
                      Do moderatorów trafiła relacja kolegi "dzik312" z oględzin tego moto, która zawiera na tyle istotne informacje, że zdecydowaliśmy się ponownie otworzyć temat - w ramach przestrogi na wypadek gdyby niebawem to moto znów gdzieś wypłynęło.

Link na allegro: http://allegro.pl/yamaha-xtz750-i2787079429.html

EDIT rootolf: tudzież kopia aukcji: http://www.allegromat.pl/aukcja124646

Zadzwoniłem przed chwilą na numer podany w aukcji.

Ogłoszenie cały czas aktualne.
                      Rama prosta, nie ściąga, prowadzi się dobrze, został przywieziony z Francji i tak stoi, jakby był krzywy to by we Francji dowód zabrali, trochę popękane plastiki i bak wgnieciony, a tak ogólnie to kolega się nie zna.
                      Na pytanie czy półki i lagi proste dowiedziałem się, że były jednak sprawdzane w Tecrolu i było ok, tylko olej i oringi(?) zmienili.
                      Po przedstawieniu informacji z forum kolega przypomniał sobie, że jest nadpęknięcie na ramie przy tylnym mocowaniu silnika, ale to przecież normalna sprawa w tym modelu z tego rocznika, więc nawet nie wspominał. A po za tym to przecież moto enduro a tam to też norma. Nie można przecież wymagać, żeby moto z tego rocznika było jak nowe.
                      A tak ogólnie to kolega się nie zna.

Tak, wiem, że to co zrobiłem było wredne (przepraszam), ale to jest kurewstwo (prostytucja moralna) w czystej postaci.
                      jezeli kolega szuka nowego motocykla to zapraszam do Salonu yamahy.

Komentarz

Zamieszczone przez fxrider Zobacz posta
                        i bardzo dobrze. Szkoda słów...

Komentarz

Miałem 370 km w jedną stronę, bo ruszałem ze Starego Dzikowa - miejscowości rodzinnej, a ten chłopek pajacuje nadal. FUCK!
                          Sprawdźcie jeszcze czy ta rama to czasem nie połamana od Bartasa - widziałem że sprzedający udzielał się w jego wątku.

Komentarz

a czego się spodziewaliście za taka cenę !!!!!!! wystarczyło poprosić o doza ilość zdjęć,ramy pod zbiornikiem po zdjęciu osłony silnika i było by po problemie,ja bym nie pojechał nawet 10km jak bym nie miał lepszych zdjęć,ja za 1,500 sprzedałem sam silnik he he,rozumie ze trzeba być ostrożnym itp ale jadać po najtańszy motocykl trzeba być wkurwe wyrozumiałym,,,,,ale być naiwnym ze wszystko będzie cacy,
                            zawsze można było tez poprosić kogoś z bliska o pod skoczenie i oglądniecie.
                            hmmm

he he co ci chłopak ma powiedzieć o tym motocyklu jak nawet nie ma go na siebie zarejestrowanego,
                            ja sprzedaje motocykle ale historii z przed 20 lat na pewno nie znam,,,,,,

Komentarz

Zamieszczone przez Jan25 Zobacz posta
                              a czego się spodziewaliście za taka cenę !!!!!!! [..] jadać po najtańszy motocykl trzeba być wkurwe wyrozumiałym,,,,,ale być naiwnym ze wszystko będzie cacy,
                              [..]
                              ja sprzedaje motocykle ale historii z przed 20 lat na pewno nie znam,,,,,,
                              Nie wiem jak to jest, że handlarze uważają niską cenę za dyspensę od mówienia prawdy. Dla mnie o to się sprawa rozbija - o świadome oszukiwanie, kłamanie, kręcenie.

he he co ci chłopak ma powiedzieć o tym motocyklu jak nawet nie ma go na siebie zarejestrowanego,
                              N.p. to że prostował w nim lagi, ma wątpliwą ramę ?
                              sigpic

Komentarz

He he to dajcie mu teraz 1.5k za terese i po sprawie a handlarz zawsze będzie handlarzem, czy to na forum czy na allegro
                                Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                                No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                                sigpic

Komentarz

PracujÄ™...
                                X