Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Witam wczoraj jadąc na światłach z góry na luzie motor zgasł i nie chciał odpalić wrzuciłem 1 i odpalił wyluzowałem i zgasł. podładowałem akumulator i odpalił bez problemu. Mam wiec pytanko czy to wina akumulatora czy nie ma ładowania w motorze?
Wziąć miernik i zmierzyć ładowanie na akumulatorze i prądnicy. Będzie wiadomo co w trawie piszczy, bo na odległość nikt Ci nie wywróży przyczyny.
Właśnie sam walczę z niskim ładowaniem i jak się okazało, kabel od regulatora jest w takim stanie, że żal na niego patrzeć
"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania."Benjamin Franklin
Z braku czasu jest to niemożliwe.
Podłączasz plus do plusa, minus do minusa i odczytujesz wartość wskazaną przez miernik.
Jeżeli, tak jak mówisz, nie masz zbytniego pojęcia o tym, to może zaproś kogoś kto się zna na piwo i Ci posprawdza.
"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania."Benjamin Franklin
Jeżeli byś mógł to wrzuć na you tuba filmik instruktażowy.Bardzo prosze!
A trochę własnej inwencji? Na forum również możesz poczytać całą masę postów nt. pomiarów, regulatorów i prądnic.
W manualu jest tez to opisane.
No lenistwo na maxa....
--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz