Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Motor zgasł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[660] Motor zgasł

Witam wczoraj jadąc na światłach z góry na luzie motor zgasł i nie chciał odpalić wrzuciłem 1 i odpalił wyluzowałem i zgasł. podładowałem akumulator i odpalił bez problemu. Mam wiec pytanko czy to wina akumulatora czy nie ma ładowania w motorze?

Wziąć miernik i zmierzyć ładowanie na akumulatorze i prądnicy. Będzie wiadomo co w trawie piszczy, bo na odległość nikt Ci nie wywróży przyczyny.
    Właśnie sam walczę z niskim ładowaniem i jak się okazało, kabel od regulatora jest w takim stanie, że żal na niego patrzeć
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Nie mam miernika ale kupie tylko jak to zmierzyć (gdzie te kable przyłożyć i jak ustawić miernik) jestem laikiem wiec nie mam pojęcia o rzeczy.

Komentarz

Jeżeli byś mógł to wrzuć na you tuba filmik instruktażowy.Bardzo prosze!

Komentarz

Z braku czasu jest to niemożliwe.
          Podłączasz plus do plusa, minus do minusa i odczytujesz wartość wskazaną przez miernik.
          Jeżeli, tak jak mówisz, nie masz zbytniego pojęcia o tym, to może zaproś kogoś kto się zna na piwo i Ci posprawdza.
          "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Zamieszczone przez bezos Zobacz posta
            Jeżeli byś mógł to wrzuć na you tuba filmik instruktażowy.Bardzo prosze!
            A trochę własnej inwencji? Na forum również możesz poczytać całą masę postów nt. pomiarów, regulatorów i prądnic.
            W manualu jest tez to opisane.
            No lenistwo na maxa....
            --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Pracuję...
            X