Witam po wymianie tarcz sprzęgła i po zalaniu nowego oleju(ten sam co przed wymianą) sprzęgło działa gorzej niż przed wymianą tzn brak regulacji na klamce i przy deklu też wkręcona linka na maxa co może być przyczyną jeżeli olej jest zalany ten sam co przed wymianą? Minimalna regulacja powoduje że od razu Moto ciągnie na sprzęgle, tarcze zakupiłem tu na forum od kolegi jakiś czas temu...
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Problem po wymianie tarcz sprzęgła xtz 750
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szegig Zobacz postaKurde, kumpel mi zakładał jak byłem w pracy.... Może coś pomylił.... Co mógł spieprzyć?
nigdy nie ufaj koledze , jak idziesz do pracy i zostawiasz go samego z Tereską ... to się musi źle skończyć...hehehehehe
- Polubień 1
Komentarz
-
Zamieszczone przez Lis Zobacz postaCo masz na myśli pisząc "reszta"? Przecież robisz pomiary i wymieniasz co potrzeba...
Komentarz
-
Paweł, następnym razem jak otworzysz dekiel wymień sobie kosz sprzęgłowy. W końcu będziesz miał otwarty... dekiel ;-)
Bądźmy poważni. Nie ma nic złego w wymianie samych tarcz. To ONE się głównie zużywają. Przekładki w 39 letniej FJ mam oryginalne. Sprężyny też. Inna sprawa, że od 10 lat nie eksploatuję FJ zgodnie z przeznaczeniem.
Pytanie: co było? (jakie wymiary) i co założono?
Czy w odpowiedniej kolejności? Czy liczba tarcz i przekładek się zgadza? - nie ma żadnej filozofii.
Jeśli sprężyny zostały stare charakterystyka pracy nie powinna się zmienić.Z pozytywnym nastawieniem można góry /albo Teresę przez góry/ przenosić!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Lis Zobacz postaPaweł, następnym razem jak otworzysz dekiel wymień sobie kosz sprzęgłowy. W końcu będziesz miał otwarty... dekiel ;-)
Bądźmy poważni. Nie ma nic złego w wymianie samych tarcz. To ONE się głównie zużywają. Przekładki w 39 letniej FJ mam oryginalne. Sprężyny też. Inna sprawa, że od 10 lat nie eksploatuję FJ zgodnie z przeznaczeniem.
Pytanie: co było? (jakie wymiary) i co założono?
Czy w odpowiedniej kolejności? Czy liczba tarcz i przekładek się zgadza? - nie ma żadnej filozofii.
Jeśli sprężyny zostały stare charakterystyka pracy nie powinna się zmienić.
Komentarz
Komentarz