Jestem tego zdania co scorpion. Aku powoli zegna sie z tym swiatem, ale pewnie jeszcze posmiga deczko.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Problem z uruchomieniem xtz1200
Zwiń
X
-
Take care of your Tenere she will take care of you
http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html
-
Ja myslałem że to oczywiste więc nie pisałem, chociaż miałem zamiar. Przecież ta woda najprawdopodobniej z paliwkiem dostała sie do baku. Kiedyś ja, zaraz po remoncie generalnym, zatankowałem na jednym orlenie, maoto zaczeło sie dziwnie zachowywać, słabło itp. Myślałem że remont jednak nier udał sie w 100% do czasu kiedy zalałęm na shelu - moto odrazu zaczeło być soba.
Paliwko Panowie, paliwko. Bioetanol ku....wa. Nie dość że tymi biopaliwami zakichana unie europejsa rozpier....la cały rynek żywnościowy, to jeszcze nasze autkia i motorki dostaja w dupe.
Komentarz
-
A propos jakości paliwa, ostatnio gadałem z facetem który pracuje w firmie handlującej paliwami i olejami na dużą skalę. Sprawa wygląda następująco, otóż paliwa dajmy na to ze wschodu (czytaj Rosji) są lepsze niż nasze czy z szeroko pojętej Unii Europejskiej bo nie są produkowane z użyciem bio-komponentów a przy tym są sporo tańsze.
Komentarz
-
Zamieszczone przez robkri Zobacz postaA propos jakości paliwa, ostatnio gadałem z facetem który pracuje w firmie handlującej paliwami i olejami na dużą skalę. Sprawa wygląda następująco, otóż paliwa dajmy na to ze wschodu (czytaj Rosji) są lepsze niż nasze czy z szeroko pojętej Unii Europejskiej bo nie są produkowane z użyciem bio-komponentów a przy tym są sporo tańsze.
Komentarz
-
Zamieszczone przez robkri Zobacz postaJa leje tylko Rosyjska benzynę do Tenery i do samochodów a nie długo i gaz będę tankował bo wyrabiam sobie wizę dla małego ruchu przygranicznego, wszystkie paliwa są tam o połowę tańsze, wudźitsu nawet więcej niż połowę.ale jak bym mógł to bym się nie zastanawiał - a nie jechałem koło Twojej chałupy(po silnik) tylko bardziej na wschód
Komentarz
-
Woda w paliwie to czesta przypadlosci i nikt nigdy niewie dlaczego
Natomiast jezeli chodzi o aku to ladowanie mu pomoglo, ale musial sie ogrzac i dlatego przy finalnym odpaleniu przed serwisantem ST zagadala.
Najlepszym sposobem na odpalanie po dlugim postoju jest podpiecie od razu drugiego aku i wtedy mamy pewnosc ze nie braknie nam pradu przy rozruchu.
Mam Honde CB1, ktora mozna tylko w ten sposob odpalic po zimie, DL1000 tez nigdy nie protestowal, a i ST12 tez nie mial bym obaw spiac z drugim aku i odpalic (nalezy pamietac by od razu rozpiac dodatkowy aku) poki co przepalam moja tereske jak morozy popuszcza i nie odmawia rozruchu, a stoi w nieogrzewanym garazu.Fajnie jest miec XT1200 ale jeszcze fajniej jest posiadac XTZ750 i XT1200
Komentarz
-
Zamieszczone przez darti Zobacz postaWoda w paliwie wytwarza się przez skroplenie pary w baku przy zmianach temperatury dlatego na zimę zalać zbiornik do pełna lub spuścić paliwo i stary sposób w zimie dolewanie denaturatu do paliwa podobno łączy się z wodą i pozwala się spalić wodzieFajnie jest miec XT1200 ale jeszcze fajniej jest posiadac XTZ750 i XT1200
Komentarz
Komentarz