Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Motor ciągnie mi bokiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

dzięki serdeczne
    postawiłem motor prosto na centralnej tylne koło ustawiłem na poziomice w pionie
    patrząc na przód na gołe oko widać że przednie koło nie jest w pionie leci na prawo
    wiem że miara na oko to nie miara ale widać.
    -lagi proste
    -wiec kolega obstawia pułki
    Dobra zaczynam wertować allegro czy coś jest najlepiej nowe by było

- - - Zaktualizowano - - -

A tak z ciekawości głupie pytanie zadam robiłeś przód bo co mocna gleba i było od razu widać że z kołem coś nie tak
    czy też cie coś tam na bok podczas jazdy znosiło i kombinowałeś tak jak ja koń pod górę co i jak .
    ja to żadnej gleby nie miałem ktoś mi sztukę podrobioną sprzedał i trza to jakoś poskładać
    Ostatnio edytowany przez bobo; 164.
    JESTEM ZIELONY.......ALE MAM SPAWARKĘ I UMIEM SPAWAĆ NIERDZEWKE

Komentarz

Możesz mieć jeszcze ramę skręconą - też się w ST zdarza. I wymienione lagi na "nowe".
      Same lagi trzeba dokładnie pomierzyć, bo tak "na oko", tym bardziej bez wyjmowania to można sobie tylko samopoczucie poprawiać a nie rzetelnie sprawdzać.
      Najlepiej jest je wyjąć, przyłożyć do siebie rurami nośnymi (golenie na zewnątrz) i obracać w przeciwnych kierunkach patrząc czy idealnie równo do siebie przylegają - pod światło nie powinno być widać szczeliny, nie powinny też się "kolebotać".
      sigpic

Komentarz

Zacznij jezdzić na trzeżwo to moze ne bedzie sciągało....

Komentarz

Takie sprawdzenie może nie pokazać wszystkiego. Lagi należy rozebrać i obejrzeć z każdej strony. Tulejki prowadzące też. Sprawdź też stan sprężyn. Nie jest to łatwe dla kogoś kto nie wie co z czym się je

Komentarz

Jeśli wizualnie widać, że koła się nie pokrywają (nie są w linii) to można sobie darować rozbieranie lag, bo ewidentnie problem jest grubszego kalibru.
            Bebechy można podejrzewać jeśli wszystko jest proste a moto i tak dziwnie się prowadzi. Tutaj ewidentnie proste nie jest (vide post #16).
            sigpic

Komentarz

Wszystko było w porządku do czasu aż zakopałem się w błocie po spuszczeniu wody z zalewu mietkowskiego... Naszarpałem się kierownicą, musieli mi ludzie 2 razy pomagać. Jak wyjechałem na drogę to okazało się, że moto wężykuje Nie mogłem złapać równowagi, jechałem z 30km/h do domu. W garażu porozkładałem, doszedłem do wniosku, że lagi się mogły poprzesuwać. Po złożeniu okazało się, że jest tak samo tzn. koło też skręcone było w prawo. Planuję z tym walczyć niedługo, dam znać co to było

Komentarz

Panowie daje sobie z tym spokój to nie na moją głowę.dość mam już
                rozbierania tu po prostu się nakłada różnego rodzaju krzywizny on jest po prostu po dzwonie
                i tyle trza takim jeździć jaki jest .bardzo mi to w jeździe nie przeszkadza opony nie widać żeby się nierówno zdzierały
                po prostu trochę leci widocznie taki urok starego motoru
                pozdrawiam i ZAMYKAM TEMAT

Jeśli ktoś miły to niech usunie bo ja nie wiem jak
                pozdrawiam Bobo
                JESTEM ZIELONY.......ALE MAM SPAWARKĘ I UMIEM SPAWAĆ NIERDZEWKE

Komentarz

Pracuję...
                X