Ale co kombinujesz? Jaki efekt chcesz osiągnąć ?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
moc silnika
Zwiń
X
-
Napełnianie cylindra można zwiekszyć przez poprawienie dolotu czyli generalnie głowicy,większy czy inny gażnik to niewiele tu zmieni .Trzeba by skorygować i wypolerować kanały w głowicy,pobawić się z zaworami(większy skok) ale to już ze zmianą wałka rozrządu się wiążeJeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Po co zwiększyć skok, będzie się to wiązało z większą przeróbką. Nie lepiej opóźnić ich otwarcie?
- zwiększyć ilość powietrza prze odp. filtr
- zwiększyć dyszę w gaźniku
- zrobić polerkę
- pobawić się z rozrządem
- zmienić układ wydechowy na przelotowy
Rozumiem, że to poprawi wkręcanie się na obroty?
Komentarz
-
Żeby poprawić wchodzenie na obroty to wystarczy pobawić się się z podciśnieniową przepustnicą to poprawia reakcję dosyć radykalnie.Co do większych zmian to jedna pociąga za soba drugą trzecią,zmienisz wałek rozrządu-podniesiesz sprężanie-wymieniasz korbowód na mocniejszy itd,itd.Jeżeli dysponuje się czasem i gotówką w większych ilościach to realne jest 70 KM ale trwałośc takiego pieca to 15 tys max
a i podwoziem trzeba by sie zająć to już chyba lepiej od razu kata kupić
(to ja powiedziałem ?...)
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Zamieszczone przez piotr13 Zobacz postato już chyba lepiej od razu kata kupić(to ja powiedziałem ?...)
żeby znowu nie mówili że zaraziłem się tylko ja
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz