Tak więc wziąłem się za remont tereski, potrzebne mi są 3 zawory ssące i 2 prowadnice zaworów wydechowych. Przerabiał ktoś temat ? gdzie szukać? Ma ktoś zniżki w olek motocykle?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Remont Tereski - potrzebna pomoc
Zwiń
X
-
Pewnie yamaha ASO tylkoTake care of your Tenere she will take care of you
http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html
Komentarz
-
tylko aso, nie ma zamienników do takich żółtych motocykli z tego co wiem ale popatrz w PROX'ie ale jak 140 za jeden zawór to dobra cena, wątpię żeby było coś taniejBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Coś tanio jak na zawór do 660'tki,to jakieś zamienniki czy oryginalne ? .Dokładnie obadaj bo zawory z nieodpowiedniego materiału nie dość,że nie posłużą długo to mogą zniszczyć gniazda zaworowe a to już większy problem,na 3 zaworach oszczędzisz 200 zł a jak się posypie głowica to sporo więcej złociszy wydaszJeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Tłoki vertexa to porządny towar więc i zawory problemów robić nie powinny,po zmontowaniu ustaw je w górnej tolerancji i sprawdż luzy wcześniej niż manual zaleca(1000-1500 km),to będziesz widział jak się zachowująJeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Komentarz
-
Zakładanie nowych zaworów przy mocno zużytych prowadnicach to sensu raczej nie ma ,bo olej i tak będzie przez nie ciągnął,układ będzie głośniej pracował i szybciej się zużywał...
Moim zdaniem to zrób to porządnie,zeby drugi raz nie ściągać głowicy,choć faktycznie 190 za prowadnicę to jednak drogoJeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Komentarz
Komentarz