no właśnie myślałem żeby silnik przełożyć i resztę sprzedać, ale bez kluczyka tez nie wiadomo co to za silnik, a na drugi koniec polski trzeba zapier....
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
głuche stuki silnika
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez dex Zobacz postaMario,
W czym był problem, bo u mnie wszystko jak w XTZ i cały napęd zostawiłem z 750. nie sprawdzałem jakoś super dokładnie laserem, ale na oko zębatki bez przeróbek są w linii prostej. Oczywiście mówię o silniku 3VD.
I u znajomego cieło przednią zebatke i,dorabiali dystans żeby to
WycentrowacOstatnio edytowany przez mario_xt600; 365.Moja skrzynkaN 50° 18.704' E 20° 07.502' opencaching.pl
Komentarz
-
Zamieszczone przez grzehoo Zobacz postaWitam moja ST prawdopodobnie zaczyna żegnać się z życiem, traci moc i głuche (naprawdę głośne stuki). Raczej wał korbowy. Szukam już drugiego silnika, póki co na allegro nie ma silnika do ST ale są od TDM 850. Co moglibyście mi powiedzieć na ten temat. Gaźniki pasują od ST ? jakich trzeba dokonać przeróbek ? a może ktoś ma jakieś silniki ? pomóżcie jeśli możecie, nie piszcie poszukaj na forum bo wiem co o tym jest na forum.
Chyba mam to samoJechałem sobie jakieś 120/h i nagle poczułem zapach oleju, usłyszałem stukanie i motor zaczął słabnąć. Ledwo do domu dojechałem
Teraz po odpaleniu przez chwilę chodzi normalnie, ale jak tylko się nagrzeje zaczyna stukać. Też tak masz?
Nie zamierzam się już bawić w żadne przekładki, także oddam motór za 3 tysie (do negocjacji), oczywiście z papierami i opłacony.
Jak w krótkim czasie nie znajdzie się chętny na całość, to będę go rozbierał. Ramę z pap. oddam za 1,5 tys.
Wiem, że to nie dział sprzedaży, ale z powodu małej ilości postów nie mogę zamieścić tam ogłoszenia.
Zdjęcie0087.jpg
Komentarz
-
To już drugi silnik w tej Teresie, przynajmniej za mojej kadencji, a jego przebieg nie jest mi znany. Przyczyny mogę się tylko domyślać, ponieważ w poprzednim silniku urwał się chyba zawór, w wyniku czego jedna strona głowicy, tłok i cylinder zostały zmasakrowane. Naprawa wydała mi się nieopłacalna, więc kupiłem inny silnik. Niestety również długo nie pochodził, diagnoza mechanika: "wyskoczyła" panewka. No więc zawiozłem mu ten stary silnik, żeby zobaczył, czy coś się z niego da odzyskać. Stwierdził, że wał i panewki są ok, więc je przełożył.Może jednak nie były ok?
Ostatnio edytowany przez Trach; 201.
Komentarz
-
Często pojawiają się wątki związane z zacierającymi się panewkami, zauważyłem że z reguły jednak jest to wina użytkownika. Dobrze by było jak by bardziej doświadczeni jeźdźcy zamieścili temat związany z tym jakie należy stosować środki zabezpieczające przed tym zjawiskiem, i na co należy zwracać uwagę w trakcie czynności eksploatacyjnych. Szkoda pieców, panewki jak zawyją to praktycznie złomSzukam czegoś co teoretycznie istnieje ale nikt tego nie widział...
Komentarz
-
Zamieszczone przez robkri Zobacz postaNa to jest jedna rada stara jak motocykle, pilnować stanu oleju.
No i przede wszystkim nie jeździć 50km/h na piątym biegu i nie ustawiać obrotów jałowych na 1000 obr/minBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez Elnino Zobacz postaCzytałem gdzieś że pompa oleju była zapowietrzona, jak można doprowadzić do zapowietrzenia pompy oleju ? Bo sama z siebie w trakcie jazdy się raczej nie zapowietrzy.
poczytaj o pracy pompy zębatej a znajdziesz odpowiedźBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz