Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gorąca prośba o poradę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Ja czekam ze 1-2 minuty by pęcherze powietrza się usunęły. Ale tak czy inaczej zaraz po jeździe.
    --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Zamieszczone przez LukaSS Zobacz posta
      Ja czekam ze 1-2 minuty by pęcherze powietrza się usunęły. Ale tak czy inaczej zaraz po jeździe.
      Zanim zdejmie kask, rękawiczki, zejdzie z motocykla, weźmie szmatkę, odkręci bagnet, wytrze go, sprawdzi, wkuropatwi się, że zjadło tyle oleju, znowu sprawdzi, to zmieści się w 2 minutach
      "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Witam
        Naprawdę Duuuuże dzięki za podpowiedzi troszkę mam mętliku ale dam radę

Wszystkich pozdrawiam

Komentarz

Nie martw sie dokłądnym stanem oleju. Wazne by był. 660 ma bardzo duża rezerwe oleju. Zbiornik w ramie zapewnia duzy nadmiar oleju. U mnie nieraz bywało ze potrafiło wejść litr oleju do max i nic sie nie działo. LAtać kontrolować dolewać i spisywać ile łyka. Po jakims czasie bedziesz wiedział w jakim stanie jest piec. I niemartw sie. 90% nowych uzytkownikó 660 jako pierwsze pytanie zadaje jak zmierzyć stan oleju. Dla ciekawośtki powiem ze do wiekszej pojemnosci silnika afryki wchodzi ponad litr mniej oleju niz do małej tenerki...

Komentarz

z mierzeniem oleju każdy miał problem chociaż ja po remoncie jakoś nie wiedzieć czemu już nie mam z tym problemu jakby się nie wracało

Komentarz

Aha jeszcze jedna uwaga. servisówka podaje zeby mierzyć stan oleju wkładając bagnet i nie wkrecając go. Czesty błąd to wkrecanie i wykrecanie bagnetu podczas pomiaru.

Komentarz

Zamieszczone przez scorpion Zobacz posta
                ... Dla ciekawośtki powiem ze do wiekszej pojemnosci silnika afryki wchodzi ponad litr mniej oleju niz do małej tenerki...
                To według ciebie do africy wchodzi mniej jak 2 litry oleju.

Komentarz

AT nie ma suchej miski.
                  sigpic

Komentarz

Bo to panie enduro z silnikiem od choppera jest africa znaczy.Co dopomiaru w 660'tce to jedyny miarodajny pomiar w takiej ze słusznym juz przebiegiem to po dłuższej (20-30 km minimum) jeżdzie,zjeżdżając do garaz czy na parking pozwalamy jej jeszcze chwilę pochodzić na wolnych obrotach,żeby poziom w ramie się ustabilizował i po zgaszeniu moto ze spokojem wykrecamy bagnet ,wycieramy i mierzymy ,te dyrdymały o 2 min ,temp 70 z manuala to nowych sztuk się tyczą ....Nawet 660 po szlifie tak należy sprawdzać bo przy remoncie pomp olejowych i zaworów zwrotnych raczej nie ruszamy
                    Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
                    Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Zamieszczone przez scorpion Zobacz posta
                      ... Dla ciekawośtki powiem ze do wiekszej pojemnosci silnika afryki wchodzi ponad litr mniej oleju niz do małej tenerki...
                      BZDURA.
                      Do afry wchodzi 2.6l oleju przy wymianie filtra, do małej teresy wchodzi 2.7.
                      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                      sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
                        BZDURA.
                        Do afry wchodzi 2.6l oleju przy wymianie filtra, do małej teresy wchodzi 2.7.
                        A 3 litry mozna upchac
                        Take care of your Tenere she will take care of you

http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html

Komentarz

Upchać to można ponad 4 litry ,widziałem już takich co dolewali i dolewali bo na zimnym silniku mało na bagnecie było....W 660'tce 3 litry to akurat jest pojemność silnika po jakiś większych naprawach czy kapitalce.Natomiast bezpieczne minimum dla tego silnika to troszkę ponad 2 litry oleju w obiegu.
                          Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
                          Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Zamieszczone przez piotr13 Zobacz posta
                            ....W 660'tce 3 litry to akurat jest pojemność silnika po jakiś większych naprawach czy kapitalce.Natomiast bezpieczne minimum dla tego silnika to troszkę ponad 2 litry oleju w obiegu.
                            Ja tam do 660 za każdym razem wlewam 3l i zawsze pokazuje mi max.

Komentarz

Zamieszczone przez Kornik Zobacz posta
                              Ja tam do 660 za każdym razem wlewam 3l i zawsze pokazuje mi max.
                              Jak wlejesz 4 też pokaże max na zgaszonym silniku, gorzej na uruchomionym bo można dostać olejem w twarz
                              Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                              No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                              sigpic

Komentarz

Mierzenie oleju to porazka. Tak jak piszą 20km dobrze zrobic z tym ze nie wiem czemu, ale jak moja stoi na wolnych i pozniej sprawdzam stan to zawsze za malo albo w ogole. tylko jak przejade te 20km i od razu po wylączeniu odkręce i sprawdze jest ok. Dwie minuty poznij juz prawie nie ma...

Komentarz

Pracuję...
                                X