Ja czekam ze 1-2 minuty by pęcherze powietrza się usunęły. Ale tak czy inaczej zaraz po jeździe.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Gorąca prośba o poradę
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez LukaSS Zobacz postaJa czekam ze 1-2 minuty by pęcherze powietrza się usunęły. Ale tak czy inaczej zaraz po jeździe."Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Komentarz
-
Nie martw sie dokłądnym stanem oleju. Wazne by był. 660 ma bardzo duża rezerwe oleju. Zbiornik w ramie zapewnia duzy nadmiar oleju. U mnie nieraz bywało ze potrafiło wejść litr oleju do max i nic sie nie działo. LAtać kontrolować dolewać i spisywać ile łyka. Po jakims czasie bedziesz wiedział w jakim stanie jest piec. I niemartw sie. 90% nowych uzytkownikó 660 jako pierwsze pytanie zadaje jak zmierzyć stan oleju. Dla ciekawośtki powiem ze do wiekszej pojemnosci silnika afryki wchodzi ponad litr mniej oleju niz do małej tenerki...
Komentarz
-
Zamieszczone przez scorpion Zobacz posta... Dla ciekawośtki powiem ze do wiekszej pojemnosci silnika afryki wchodzi ponad litr mniej oleju niz do małej tenerki...
Komentarz
-
Bo to panie enduro z silnikiem od choppera jestafrica znaczy.Co dopomiaru w 660'tce to jedyny miarodajny pomiar w takiej ze słusznym juz przebiegiem to po dłuższej (20-30 km minimum) jeżdzie,zjeżdżając do garaz czy na parking pozwalamy jej jeszcze chwilę pochodzić na wolnych obrotach,żeby poziom w ramie się ustabilizował i po zgaszeniu moto ze spokojem wykrecamy bagnet ,wycieramy i mierzymy
,te dyrdymały o 2 min ,temp 70 z manuala to nowych sztuk się tyczą ....Nawet 660 po szlifie tak należy sprawdzać bo przy remoncie pomp olejowych i zaworów zwrotnych raczej nie ruszamy
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Zamieszczone przez scorpion Zobacz posta... Dla ciekawośtki powiem ze do wiekszej pojemnosci silnika afryki wchodzi ponad litr mniej oleju niz do małej tenerki...
Do afry wchodzi 2.6l oleju przy wymianie filtra, do małej teresy wchodzi 2.7.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaBZDURA.
Do afry wchodzi 2.6l oleju przy wymianie filtra, do małej teresy wchodzi 2.7.Take care of your Tenere she will take care of you
http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html
Komentarz
-
Upchać to można ponad 4 litry,widziałem już takich co dolewali i dolewali bo na zimnym silniku mało na bagnecie było....W 660'tce 3 litry to akurat jest pojemność silnika po jakiś większych naprawach czy kapitalce.Natomiast bezpieczne minimum dla tego silnika to troszkę ponad 2 litry oleju w obiegu.
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Zamieszczone przez piotr13 Zobacz posta....W 660'tce 3 litry to akurat jest pojemność silnika po jakiś większych naprawach czy kapitalce.Natomiast bezpieczne minimum dla tego silnika to troszkę ponad 2 litry oleju w obiegu.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kornik Zobacz postaJa tam do 660 za każdym razem wlewam 3l i zawsze pokazuje mi max.bo można dostać olejem w twarz
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Mierzenie oleju to porazka. Tak jak piszą 20km dobrze zrobic z tym ze nie wiem czemu, ale jak moja stoi na wolnych i pozniej sprawdzam stan to zawsze za malo albo w ogole. tylko jak przejade te 20km i od razu po wylączeniu odkręce i sprawdze jest ok. Dwie minuty poznij juz prawie nie ma...
Komentarz
Komentarz