Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Nie zawsze. Ja spotkałem się z jedną z metalowymi kołami
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Rozebrałem dekiel i kosz sprzegła i co się okazało że bez przekładek i tarczek sprzęgła i rozmontowanym koszu nic nie stuka,po zalożeniu samego kosza i zablokowaniu wałka skrzyni odpalam na chwilkę i stuka. Takie są objawy,teraz czas na diagnozę zapraszam do wyrażania swoich opini
Moja skrzynka N 50° 18.704' E 20° 07.502' opencaching.pl
Pęknięta sprężyna amortyzatora kosza sprzęgła ? Do objawów pięknie by pasowało (+ to, że nie jest to jakaś egzotyczna usterka), ale ciężko to powiązać z glebnięciem.
no piszę o tych sprężynach , te od docisku są nowe,wymienione jakieś 3 miesiące temu.
Jeszcze raz odkręcę kosz i sprawdzę czy zębatka wału korbowego nie ma luzu,zęby ma całe .Może jakiś luz na klinie,albo coś?
nikt nie trafił głównej wygranej
dziś po przekładce kompletu pożyczonego od Czeczena stwierdziłem :
1) Sprzęgło po przekładce działało bez zarzutu,ucichły stuki.
2) Po zamianie części między sobą stuki zmieniły częstotliwość.
więc pożyczony komplet wrócił do pudełka, wyczyściłem dokładnie moje sprzęgło i przez przypadek przejechałem paznokciem po bieżni łożyska.Okazało się że są tam odciśnięte małe bruzdy po wałkach łożyska.Dwie na zewnętrznej i dwie na wewnętrznej ( stąd nakładające się stuki o rożnych częstotliwościach.
Wydaje mi się że rozwiązałem problem i pozostaje mi zakup kompletnego sprzęgła ,oczywiście używanego bo dowiedziałem się że nowy kosz kosztuje 2400,00 pln.
no jest o co walczyć
Jutro składam sprzeglo ,wczoraj dotarły graty .niestety nie udało się wystartować na zlot. Ale jeszcze trochę sezonu zostało.Mam nadzieję że
posmigam jeszcze w tym roku:-)
k...a i coś jeszcze,kupione sprzęgło z alledrogo okazało się złomem, pęknięte 2 sprężyny i dwie główki nitów,dobrze że mam nawyk sprawdzania części przed montażem.Reklamacja poszła no i zobaczymy co z tego wyjdzie,300 pln drogą nie lata.Na szczęście znajomy pożyczył mi koszyk z 4TX i już poskładałem to do kupy,odpaliłem i jest dobrze,nie stuka Muszę tylko doszczelnić dekiel bo lekko się poci i czekam aż przestanie lać deszcz,będzie próba
Komentarz