Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Zagadka z zaworami
Zwiń
X
-
Prox - producent części silnikowych do motocykli. Zdaje się, że Parandowscy dorabiali zawory do XTZ.
Zostaw komentarz:
-
Z tego co widzę można zakupić nowe zawory na amazonie.
Co to jest Proxie ?
Zostaw komentarz:
-
Taniej wyjdzie ci poszukać całej głowicy niż szukanie zaworów. Poszukaj w Proxie.Zamieszczone przez marcinwr Zobacz postaPoszukuję kompletu zaworów (10 szt.) do motocykla modelu LD3.
Są tam 3 zawory ssące na cylinder z czego jeden z nich jest innego typu.
Czy to prawda ? Tak podaje katalog YAMAHA.
Gdzie najlepiej kupić nowe zawory, oprócz oryginalnego serwisu.
Zostaw komentarz:
-
Poszukuję kompletu zaworów (10 szt.) do motocykla modelu LD3.
Są tam 3 zawory ssące na cylinder z czego jeden z nich jest innego typu.
Czy to prawda ? Tak podaje katalog YAMAHA.
Gdzie najlepiej kupić nowe zawory, oprócz oryginalnego serwisu.
Zostaw komentarz:
-
Zagadki nie udało się rozwiązać. Dzięki koledze mody jutro wymieniam silnik.
Zostaw komentarz:
-
Dla tego się polecam żeby pożyczyć Ci silnik, jak jest taki gruby wyjazd to szkoda by jakas bzdura zmieniła Ci plany, pisz na priv jakie części zamienne chcesz pożyczyć , bo widziałem wątek a nie będe wszędzie się rozpisywał.Zamieszczone przez Cezary Zobacz postaNie wspominałem, że wyprawa ma 25k kilometrów, więc nie wiem czy na pewno chcesz pożyczać silnik...
Rozrząd na bank dobrze ustawiony, tak samo luzy. Dziś zalałem zawory benzyną. Z lewego cylindra wyleciało wszystko mniej niż w minutę... prawy jako tako trzyma. Głowicę odesłałem, ma ją uratować...
Mail - wasylukc@gmail.com
Albo najlepiej wyślij na priv nr to się zdzwonimy
Zostaw komentarz:
-
Nie wspominałem, że wyprawa ma 25k kilometrów, więc nie wiem czy na pewno chcesz pożyczać silnik...
Rozrząd na bank dobrze ustawiony, tak samo luzy. Dziś zalałem zawory benzyną. Z lewego cylindra wyleciało wszystko mniej niż w minutę... prawy jako tako trzyma. Głowicę odesłałem, ma ją uratować...
Mail - wasylukc@gmail.com
Zostaw komentarz:
-
Za Adamem.
Zawory wyjęte i nie włożone w swoje prowadnice. Bardzo podejrzane przylgnie zaworów (jak to było szlifowane w ogóle?). Czy gniazda były też ruszane? Jeśłi to ślad po dociernaniu - ten matowy pasek to już jest źle... niezbyt dobrze będzie trzymać szczelność połaczenie.
Czy rozrząd na milion % dobrze ustawiony?
Cezary, podaj maila.
Zostaw komentarz:
-
Tak się zastanawiam, czy przypadkiem nie jest tak, że masz rozrząd źle złożony. Może zawory ssące i wydechowe otwierają ci się jednocześnie?
Zostaw komentarz:
-
Czy gniazda w głowicy był frezowane ? (w ST to wcale nie jest prosta sprawa) Mi te zawory wyglądają na zdrowo szlifowane, pod bardzo dużym kątem. Jeśli gniazda w głowicy nie zostały pod to odpowiednio obrobione to nie będzie to przylegać dobrze. Na ostatnim zdjęciu z remontu na prawym zaworze widać bodajże ślad po docieraniu pastą - raptem wąski pasek przylegania z gniazdem jeśli dobrze to interpretuję.
Zostaw komentarz:
-
Kolego!
Zrzuć głowicę i wyślijj do mnie. Złożę Ci jak trzeba za free. Tak dla zabawy. Chyba,że przywleczesz się do mnie z całym moto i odjedziesz juz na kołach. W motocyklach z kraju kwitnącej wiśni grzebię od 1984r to nic ci nie popsuję (chyba
). odezwij sie na prv.
pozdrawiam T.F.
Zostaw komentarz:
-
Do testów, wd40Zamieszczone przez Prince Zobacz postaPrzyłapuje na prowadnicach? (Były wymieniane? )moze nie były przesmarowane przy montażu albo zostały zamienione miejscami. W ogóle co to za ciecz?
Zostaw komentarz:
-
Wymienilbym prowadnice, najprawdopodobniej to jest przyczynąZamieszczone przez Prince Zobacz postaPrzyłapuje na prowadnicach? (Były wymieniane? )moze nie były przesmarowane przy montażu albo zostały zamienione miejscami. W ogóle co to za ciecz?
- - - Zaktualizowano - - -
W razie czego mam silnik z przebiegiem 42000km mogę Ci pożyczyć na wyjazd, jak coś to pisz.Zamieszczone przez Cezary Zobacz postaZaczęło się od tego, że wymieniłem głowicę- moja się skończyła. Nie mogłem za cholerę odpalić motocykla, nawet nie kichnął czy prychnął. Iskra jest prawidłowa, paliwo jest, luzy zaworowe ustawione bardzo prawidłowo. Wina leże po stronie głowicy. Na załączonym filmiku widać, jak zawór nie domyka (dzieje się to na wszystkich ssących, w wydechowych ciężko stwierdzić) i wywala z powrotem ciecz... Co może być tego przyczyną? Mechanik podejrzewa, że gniazda należy dotrzeć, chłopak z tego forum, który sprzedał mi głowicę mówi, że pasta mogła zostać na przylgniach i dlatego się zawory nie domykają. Sam nie wiem co o tym myśleć. 13 lipca mam bardzo duży projekt podróżniczy, do którego jestem już zobowiązany i pojechałbym nawet ze złamaną ręką czy nogą, ale takich jaj nie przewidziałem. Ratujcie koledzy, o co tu biega?
Zostaw komentarz:
-
Przyłapuje na prowadnicach? (Były wymieniane? )moze nie były przesmarowane przy montażu albo zostały zamienione miejscami. W ogóle co to za ciecz?
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: