Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Panowie Błagam pomocy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[660] Panowie Błagam pomocy

Witam Wszystkich
    Zakupiłem dopiero co xtz 660 tenere 93rok jechałem 300km do domu motor porażka jedzie do 100 na godzinę musze coś z tym zrobić Potrzebuje serwisókwę najlepiej po polsku a jeżeli nie to każda inna wskazana. Z góry dziękuje i pozdrawiam fanów xtz

Pali na 2 gary?
    Z przyśpieszeniem nie masz problemu? Jak wygląda rozpędzanie sie? 1,2,3 i setka - dalej nie idzie czy 1,2,3,4,5 a on nic ?
    Im GORZEJ tym LEPIEJ.
    Nikt nie mówił że będzie letko.

Komentarz

A więc xtz 660 tenere 93 rok kupiłem od kolesia wygląd ładny wszystko super ale jedzie do 100km/h max wycisnąłem 130 na autostradzie.na niskich obrotach stuka puka obroty 1500-1700 gwałtowne dodanie gazu stuki puki i cisza chodzi jak zegarek. Nie wiem co mam robić. Dziś dzwonie do kolesia co kupiłem mówi że pompa pod ciśnieniowa wyłączona.(zapomniał powiedzieć) Paliwo bezpośrednio podłączone z baku do gaźnika. Dziś przerobiłem tak jak ma być ale jak odpalę leci przelewami (zaznaczam zaworek nowy i pływak nowy)jak zagnę wężyk z przelewu to zalewa i gaśnie więc zrobiłem bezpośrednio z baku do gaźnika Moto jedzie do 100km na godzinę potem muli potężnie. Moto odpala jak nowy bez problemu trzyma wolne. Proszę o pomoc i o serwisów kę jeśli ktoś ma. Pozdrawiam Grzegorz

Komentarz

Zamieszczone przez Rudolf000 Zobacz posta
        Pali na 2 gary?
        660 to singiel

Komentarz

he he he. ciagle w głowie tylko ta s10 i jej problemy. ale pytanie zapodałem tylko po to by rozwinąć opowieść.
          Im GORZEJ tym LEPIEJ.

Komentarz

widzę nikt nie pomoże ;/

Komentarz

Co prawda najpierw powinna być powitalnia ale pomożemy http://xtzclub.pl/threads/45-Manuale-do-Yamaha wybierz sobie co nie co

Komentarz

Kolego przywitalnia była i jest na tyle kultury mama nauczyła

Komentarz

Ja mam tą i jest tam wszystko:
                  http://87.248.226.217/moto/Yamaha/Ya...ice_Manual.pdf (430MB)
                  ... jest troche duża ale warto poczekać
                  Ostatnio edytowany przez maqu; 312.

Komentarz

kolego dzięki za link ale nie działa 430mb

Komentarz

Link działa, kliknij prawym i wybierz "zapisz plik jako", a potem już tylko czekać, aż się ściągnie.
                      Motocykl powinien iść powyżej setki bez zająknięcia, u mnie przy 120 po odkręceniu manetki czuć jak ciągnie do przodu.
                      Swoją drogą nie sprawdzałeś przed kupnem? Jeśli sprawdziłeś i było coś nie tak, to dlaczego kupiłeś akurat taki? Jest w czym wybierać na rynku.

Pozdrawiam
                      robert
                      "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Szczerze jechałem tylko do 100km/h bo nie było gdzie koleś dziwnie mieszkał wąskie drogi i zakręty. A jak już kupiłem to po fakcie. Teraz muszę coś z tym zrobić

Komentarz

Ciężko powiedzieć tak na forum dlaczego idzie do 100km/h. Ja to bym rozebrał wszystko w mak i wyregulował: zawory, gaźnik czyszczenie i regulacja itd.
                          BYŁA I POZOSTANIE NA ZAWSZE W MEJ PAMIĘCI
                          YAMAHA XTZ 750 SUPER TENERE 89' CHESTERFIELD

Ja tu tylko sprzątam

Komentarz

lukasz_vip dobrze pisze, tym bardziej, że to świeżo kupione moto, więc nie wiadomo co w nim siedzi.
                            "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

skoro spisałeś umowę cywilnoprawną to wcale nie jest po fakcie.Jest coś takiego jak UKRYTE WADY. Oddajesz kolesiowi moto i mówisz że albo zwrot kasy albo naprawia usterkę.
                              Im GORZEJ tym LEPIEJ.

Komentarz

Pracuję...
                              X