Jak rano będziesz palił moto to pryśnij na kable spryskiwaczem od kwiatków albo czymś takim, jak zobaczysz dyskoteke to od razu przydało by się kable wymienić, wilgoć też robi swoje szczególnie teraz przed jesienią
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Szarpanie na wolnych obrotach
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez dex Zobacz postaSprawdzę jak nic, może jeszcze dzisiaj. Masz u mnie zgrzewkę browarkaZapraszam w wolnej chwili
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
odgrzeje temat
Czy sądzicie ze nagły spadek elastycznowsci w zakresie od 2000 do 3000 obr/min
moze być spowodowany popsutym akumulatorem. Moja bateria jest juz na wykonczeniu. Moto na właczonych swiatłach kreci rozrusznikiem ale niema juz pradu na iskrę i niechce odpalic . Po zgaszenou swiatem zapala. W zakresie miedzy 2-3 tyś obr/min nie bardzo mozna jechac. Powyżej 3000 zapier..a jak wściekły. Dzisiaj koleszka podjedzie at na przejażdzkę, mamy zamienic aku i przeprowadzić test. Mam nadzieje ze w tym tkwi problem. Wczesniej teresa od 2000 jeździła "jak ta lala" była elastyczna itp. pozdro.
Komentarz
-
Test przeprowadzony, muszę kupić baterię. Jak włożyłem inny aku teresa jechała bez szarpniecia "od dołu" mozna było delikatnie jechać w zakresie 1600-2500 obr/min.
Później znowu włożyłem swój akumulator i masakra. właśnie przeglądam oferty i muszę coś wybrać.
p.s. w archiwum wczoraj znalazłem posta od kolegi jarka (mojego imiennika) że może być wina bateria i się potwierdziło. Zadne gaźniki, sprzedło zabieraka tylko prąd.
Komentarz
-
W 660 przy 2000RPM alternator jest w stanie wygenerować 18A , przy 4000RPM jest to już 24A, czyli około 27% energii mniej. Przy zaśniedziałej instalacji elektrycznej, sprawność całego układu może wynosić dużo, dużo mniej, nawet 50% z 18A. Wystarczy kilka zaśniedziałych kostek, które ukradną nam kilka amperów. (Zaśniedziała kostka zachowuje się jak rezystor - przy przepływie prądu zamienia energię elektryczną w ciepło. To samo tyczy się starych utlenionych miedzianych przewodów)
Pozdrawiam.
Komentarz
Komentarz