Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Rajd Pałuk 2011- 30 kwietnia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Rajd Pałuk 2011- 30 kwietnia

Wrzucam info o Rajdzie Pałuk 2011 edition
    Odbędzie się 30 kwietnia 2011r. Parę osób z forum było na rajdzie 2010. W nowej edycji będzie również trasa asfaltowa, będą jakieś konkurencje, zadania. Co do trasy offroad- ma być bardziej hardcorowa niż rok temu
    Start będzie w Barcinie (Kuj-Pom), a meta gdzieś w rejonie Koronowa (Kuj-Pom).
    sigpic
    "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Jak rozumiem jest w pełni rajd wyścigowy amatorski? Wrzuć jakiegoś linka organizatorów.
    Ostatnio edytowany przez kowal73; 528. Powód: cóś
    podrozemotocyklowe.com

Komentarz

Rajd amatorski, wpisowe w zeszłym roku wynosiło 20zł, parę rzeczy w tym było.

Link do tematu o rajdzie 2010:

sigpic
      "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

Obejrzałem stronę, właśnie to jest to co tygryski lubią najbardziej czyli tak naprawdę turystyka OFF-Roadowa bez chorej rywalizacji . Jak tylko będzie czas namówię moich kolegów blogerów przyjedziemy!!!!!! Jak rozumiem będzie można gdzieś w okolicy namiot rozbić i du....ko umyć?
        podrozemotocyklowe.com

Komentarz

Super impreze, znam takie imprezy z rajdów 4x4. Tylko czy nie za ciężki rajd na taką 660? Może powinny być dwie albo trzy kategorie, np do 250 ccm, 250-500 ccm, 500 i więcej, kład.

Komentarz

Tak jak Bartas wysłał linka, bardziej chodzi o przejechanie trasy niż wynik sportowy. Myślę że powinniśmy wystawić TEAM XTZ CLUB i pojechać razem pomagając sobie nawzajem. Jak będzie nas powyżej 10 sztuk podzielimy się na grupy i wtedy możemy pomyśleć o umiejętnościach a potem o pojemnościach. Chodzi o wspólną zabawę motocyklową, a po tym wszystkim w zależności od preferencji: piwko, winko, wódka, spirytus.
            podrozemotocyklowe.com

Komentarz

Obejrzałem fotki ze strony i może masz rację. Dosyć trudna trasa jak na 200 kg teresy, jazda w grupie jest wskazana, no i dużo wody, ale chyba jest sporo przelotowych tras. Może być fajnie, ja mam ochotę pojechać.

Komentarz

Skrzykniemy się na wiosnę ale prowadźmy dyskusję by temat nie umarł. Prośba do Bartasa gdy będzie widział że temat umiera a będzie blisko do rajdu o podgrzanie atmosfery wyprawowej !!!!!!!
                Ostatnio edytowany przez kowal73; 528. Powód: kowal Dupa
                podrozemotocyklowe.com

Komentarz

Witam.Tak się składa że uczestniczyłem w pierwszej edycji rajdu i na następną na bank się stawię.Pozdrawiam.

Komentarz

Waga sprzętów nie robi. Tylko 1x o ile pamiętam musiałem korzystać z pomocy innych- przy przeprawie przez szeroki rów. A tak- Tenerka idzie jak topór, tyle że na błocie trzeba było uważać. Wody nie było dużo- jedna przeprawa przez rzekę z możliwością objazdu oraz rozorany rów z błotek do kolan. W tym 2011 organizator sugeruje zastosowanie opon terenowych
                    sigpic

Komentarz

Ja sie pisze w tym roku Bede akurat pewnie w Poznaniu tak ze bliziutko, no chyba ze mnie gdzies wysla w Polske akurat, to nie dojade...Bede wiedzial w marcu, ale zrobie wszystko zeby wziac udzial w tej zacnej imprezie
                      Enduro nie klęka
                      R 1100 GS '99 - limonka
                      Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

Akurat majówka - jeśli inne plany nie przeszkodzą to będę poważnie myślał nad tym tematem.
                        sigpic

Komentarz

Ja też z tego względu raczej sobie daruję, ale info będę wrzucać.
                          sigpic

Komentarz

Ja także wstępnie się piszę. Ale dokładniej zobaczymy koło marca.

Komentarz

No to hurrra, się zastanawialiśmy, czy się odbędzie druga edycja. Pierwsza była bardzo fajna, nawet dla lam pozbawionych umiejętności (ja na 600 tce) oraz ludzi na Yamasze Xj Diversion (tak tak jest taki śmiałek), ogólnie szło przecież zawsze jakoś objechać , zresztą co za różnica skoro i tak się finalnie pogubiliśmy po ok 70km i skończyło się na jechaniu byle do mety. A na mecie pole namiotowe w cenie, kreatywne zrzuty na domki, jezioro do dyspozycji, dobre żarcie i fajna imprezka i pogoda była baz zarzutu. Zresztą integracja już na trasie odchodziła, także absolutnie się nie ma co krygować i sadzić, że nie jadę bo motor za ciężki (jak bmw 1200 przejeżdżało to reszta też). Także na bank jadę na edycję II, zwłaszcza po tym jak nas Rudolf00 po Ukrainie przeciągnął. Trzeba jechać impreza jest bardzo fajna! a jak ktoś nie widzi uzasadnienia , to chociażby po to , żeby się organizatorom odwdzięczyć za ich mega nakład pracy!!

Komentarz

Pracuję...
                              X