Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

III spotkanie klubowe - 7,8,9 września

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Zamieszczone przez AdamB Zobacz posta
    Moja propozycja trasy turystycznej: http://goo.gl/maps/9oKGN. Ok. 230 km, trochę po czarnym, ale większość to szutry i polne drogi.
    Adam, w czym robiłeś tą trasę?, bo jest kilka ścinek przez las.
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Zamieszczone przez rootolf Zobacz posta
      Adam, w czym robiłeś tą trasę?, bo jest kilka ścinek przez las.
      Przełącz sobie na satelitę, to są drogi w lesie po prostu
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

robiłem ją na podstawie gugla i map z geoportalu.

Komentarz

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
          Przełącz sobie na satelitę, to są drogi w lesie po prostu
          Przecież mam na satelicie i drogi nie ma:
          nie ma drogi.jpg
          "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Zamieszczone przez rootolf Zobacz posta
            Przecież mam na satelicie i drogi nie ma:
            [ATTACH=CONFIG]11654[/ATTACH]

to mapa a nie satelita
            Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
            sigpic

Komentarz

włącz widok "satelity", wtedy wszystko jest dobrze widoczne

Komentarz

aa bo gorąco u mnie w biurze
                wszystko widać

Komentarz

Tak na boku: masz jakiś wygodny patent na zaciąganie map z geoportalu ? (mam na myśli konkretnie VMAP) W czym tą traskę kleciłeś ?
                  sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez fxrider Zobacz posta
                    Tak na boku: masz jakiś wygodny patent na zaciąganie map z geoportalu ? (mam na myśli konkretnie VMAP) W czym tą traskę kleciłeś ?
                    Mapami wektorowymi się jeszcze nie bawiłam Trasę rysowałem w gugle map. Później GPSBABEL, konwersja z KML do GPX, wrzucam na garmina i nawiguję po śladzie.

Komentarz

Tzn. miałem na myśli "zrastrowaną" wersję VMAPa dostępną w geoportalu. Mam patent na wyciąganie tego, ale procedura jest dosyć upierdliwa - chętnie poznałbym coś wygodniejszego.
                      Kojarzę, że da się niektóre warstwy zaciągnąć przez WMS, ale ta jest w ten sposób niedostępna.
                      sigpic

Komentarz

Adam, chyba by trzeba skrócić trasę bo tyle km przejechać bokami to xtzowe advały nie dadzą rady
                        sigpic

Komentarz

A moze znajdzie sie ktos do grupy jeszcze bardziej turystycznej i skoczymy na bialorus?

Komentarz

Pięknie się rozwija

Rootolf - coś można wybrać http://www.atrakcjepodlasia.pl/wypoczynek.htm

AdamB - świetna i ciekawa traska

Zbyszek - nie mam ustalonej trasy - planuję jechać bokami szukając jakichś szuterków - zdzwonimy się bliżej terminu

Motorynka- deczko za późno na taki plan - załatwienie wizy Białoruskiej to około 2 tygodnie...

Junak ty... ty.... !!!! ty już wiesz co!!! i pamiętaj że "xtztowe advały" mogą Ci spuścić .... np. powietrze z katondona....

Komentarz

ehhh bym z wami polatał... a tu dupa nie moge sie doczekac jak wroce bedzie gruba impreza off/drink na stanisławce szykujcie sie bez względu na pogodę czeczen w zimie jakis kulig planowany?

pzdr
                              Enduro nie klęka
                              R 1100 GS '99 - limonka
                              Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
                                Adam, chyba by trzeba skrócić trasę bo tyle km przejechać bokami to xtzowe advały nie dadzą rady
                                Myślę, że nie ma co teraz skracać trasy. Kto będzie chciał jechać offem to pojedzie offem, a kto będzie miał dość offu po prostu zjedzie na asfalt Było by dobrze żeby jak największa liczba osób, które przyjadą z nawigacją miała wgraną trasę u siebie. Wtedy (tak jak psiał Kamiltee) można podzielić się na mniejsze grupy, które będą jechały swoim tempem.

Moja trasa to tylko propozycja, więc jeśli ktoś ma pomysł na jej urozmaicenie lub zmianę przebiegu niech pisze. Będziemy rozważać każdą możliwość

Komentarz

Pracuję...
                                X