Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

III spotkanie klubowe - 7,8,9 września

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Czy ktoś będzie planował jakąś trasę turystyczną ?
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Aha, rozumiem, jako że mamy konie (mechaniczne), to możemy jechać tym szlakiem konnym?
      "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Szlak ten w 90% przebiega drogami publicznymi nieutwardzonymi - można wykorzystać jego część do szybkiej trasy szutrowej a OS-y się znajdzie

można powiększyć...

Komentarz

a jest jakaś możliwość żeby znaleźć ten szlak na jakiejś mapie w googla żeby sobie można było w navi wpisać?
          Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
          No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
          sigpic

Komentarz

a będzie podział na grupy ?
            jakbyco ja się piszę do grupy turystycznej: opony uniwersalne, szutry-piachy OK, ale możliwie legalnie i bez napinki na udowadnianie czegokolwiek KTMiarzom - oni niech jadą w grupie Rally z Czeczenem i wszystkimi "harpaganami"

moje przemyślenia po kilku różnych zlotach:
            Proponuję podział na mniejsze podgrupy, bo jazda w kurzu w dużej grupie jest bez sensu (no chyba, że będzie niezbyt sucho)
            - dodatkowo oczekiwanie peletonu na ostatki (15-sty motocykl) też mija się z celem - szczególnie gdy czołówka staje w pełnym słońcu
            - fajnie byłoby ustalić jakieś punkty zborne co 2-3 h
            - proponuję również w każdej grupie osobę z włączoną na telefonie/smartfonie usługą "współrzedne" m.googlemaps (można wtedy na mapie w telefonie obserwować gdzie jest każda grupa bez czekania aż ktoś odbierze telefon) - tak zrobiliśmy jadąc do Lepris na ognisko. Czy ktoś z listy korzysta z tego ?

- zwiedzanie: nie ma czego (jedynie Twierdza Osowiec, ja zwiedzać nie zamierzam - bo ją zwiedziłem )
            ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
            FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

Zamieszczone przez kamilltee Zobacz posta
              - zwiedzanie: nie ma czego (jedynie Twierdza Osowiec, ja zwiedzać nie zamierzam - bo ją zwiedziłem )
              Przeszukuję internet i faktycznie, poza twierdzą to do zwiedzania nie ma za dużo, pozostanie chyba tylko pojeździć sobie i popodziwiać widoki.

Komentarz

Jak by był ślad zrobiony na navi to można by spokojnie podzielić się na mniejsze grupy i jechać tak jak na zlocie w Krasnobrodzie, każdy zna drogę i ominąć może co chce i kiedy chce wrócić, ja też chciał bym w grupie turystycznej ale nie wytrzymam całej trasy jadąc na dwójce
                Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                sigpic

Komentarz

Skróć przełożenie
                  sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez fxrider Zobacz posta
                    Skróć przełożenie
                    Właśnie tak się zastanawiam bo w garażu leży zębatka 45 a opony czekają na zmianę, może w końcu będę wolniej jeździł
                    sigpic

Komentarz

czy ktoś zamierza jakąś dojazdówke na Biebrze offowo zrobić?

Komentarz

1. robkri, spanie podwórkowe
                        2. Sobczaq - spanie podwórkowe
                        3. marcinjunak - spanie w pokoju na łóżku, śniadanie, obiad i kolacja.
                        4. RENIA i AdamB - jak wyżej.
                        5. remartus - wygodne łoże i szamka
                        6. rootolf - pokój, bez żarcia
                        7. Janas - spanie podwórkowe
                        8. qbalon - spanie w pokoju na łóżku, śniadanie, obiad i kolacja
                        9. kamilltee - bardzo wstępnie, zatem na razie wersja "goła" - tzn gleba kominkowa i własne żarcie ... jak się wyklaruje to polecimy na wypasie
                        10. Kaytec - spanie podwórkowe
                        11.Trusek spanie przy kominku i własna szama chyba ze cos sie ogarnie u mnie z finansami czyli jak kamiltee "goła"
                        12. Motorynka - przy kominku i kolacja w sobote by sie przydala
                        13. Beniamin - chciałbym wypas a la Junak, tylko chrapię odrobinę...
                        14. advradek - namiot + posiłki
                        15. Giani - muszę znowu terese utopić
                        16. Irson -u mnie jeszcze 70/30 (wypas)
                        17. ofca - 50/50. wersja budget.
                        18. erwinw (na 50%, jak robota pozwoli mieć wolne) , wersja niskobudżetowa: namiot i własne żarełko
                        19. szpaq + 1 persona
                        20. Mazzi 70% jak nic nie wybuchnie - Spanie w pokoju na łóżku, śniadanie, obiad i kolacja (chrapię - trzeba rzucić poduszką)
                        21. Bartas + Karolina, 50/50, o ile nie będzie w tym terminie "Wakacji z Duchami", raczej namiot, żarcie własne, miejsce z dala od Beniamina, bo on naprawdę strasznie chrapie
                        22. Sowizdrzał - kominek lub namiot, bez wyżywienia
                        23. NASH222 - namiot + jadło na wypasie
                        24. Daro - wersja full a la Junak
                        25. AruniA_CK - szama i kominek
                        26. LukaSS - pokój, podobnie jak Junak, z niechrapiacym (moze z Junakiem na spółę? mogę też sam ) niepełne wyżywienie, przyjazd - jak nie będzie brrr zimnego deszczu.
                        27. Zbyszek KTM- łóżko i full wypas jedzenie, (chrapie)

Pasuje mi termin i region w jaki jedziecie, byłem tam wielokrotnie, z przyjemnością pojade jeszcze raz.
                        Motor ubrany na terenowo, przełożenia zmienione.
                        Czeczen jak będziesz jechał? (którędy)? może razem brykniemy tel. 601 26 21 pięć pięć
                        pozdr.

Komentarz

Zanabyłem mapę biebrzańskiego parku narodowego w formie papierowej. Jak przyjdzie wrzucę dla zainteresowanych.

Komentarz

Moja propozycja trasy turystycznej: http://goo.gl/maps/9oKGN. Ok. 230 km, trochę po czarnym, ale większość to szutry i polne drogi.

Komentarz

Zamieszczone przez Janas_WaWa Zobacz posta
                              czy ktoś zamierza jakąś dojazdówke na Biebrze offowo zrobić?
                              ja
                              lekkim Ofem, bez napinki

na pewno przez Wizne ...
                              Ostatnio edytowany przez kamilltee; 308.
                              ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
                              FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

Pracuję...
                              X