Czy ktoś będzie planował jakąś trasę turystyczną ?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
III spotkanie klubowe - 7,8,9 września
Zwiń
X
-
Komentarz
-
Zamieszczone przez czeczen Zobacz posta
Aha, rozumiem, jako że mamy konie (mechaniczne), to możemy jechać tym szlakiem konnym?"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Komentarz
-
a jest jakaś możliwość żeby znaleźć ten szlak na jakiejś mapie w googla żeby sobie można było w navi wpisać?Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
a będzie podział na grupy ?
jakbyco ja się piszę do grupy turystycznej: opony uniwersalne, szutry-piachy OK, ale możliwie legalnie i bez napinki na udowadnianie czegokolwiek KTMiarzom- oni niech jadą w grupie Rally
z Czeczenem i wszystkimi "harpaganami"
moje przemyślenia po kilku różnych zlotach:
Proponuję podział na mniejsze podgrupy, bo jazda w kurzu w dużej grupie jest bez sensu (no chyba, że będzie niezbyt sucho)
- dodatkowo oczekiwanie peletonu na ostatki (15-sty motocykl) też mija się z celem - szczególnie gdy czołówka staje w pełnym słońcu
- fajnie byłoby ustalić jakieś punkty zborne co 2-3 h
- proponuję również w każdej grupie osobę z włączoną na telefonie/smartfonie usługą "współrzedne" m.googlemaps (można wtedy na mapie w telefonie obserwować gdzie jest każda grupa bez czekania aż ktoś odbierze telefon) - tak zrobiliśmy jadąc do Lepris na ognisko. Czy ktoś z listy korzysta z tego ?
- zwiedzanie: nie ma czego(jedynie Twierdza Osowiec, ja zwiedzać nie zamierzam - bo ją zwiedziłem
)
ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
FB: http://www.facebook.com/kamilltee
Komentarz
-
Zamieszczone przez kamilltee Zobacz posta- zwiedzanie: nie ma czego(jedynie Twierdza Osowiec, ja zwiedzać nie zamierzam - bo ją zwiedziłem
)
"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Komentarz
-
Jak by był ślad zrobiony na navi to można by spokojnie podzielić się na mniejsze grupy i jechać tak jak na zlocie w Krasnobrodzie, każdy zna drogę i ominąć może co chce i kiedy chce wrócić, ja też chciał bym w grupie turystycznej ale nie wytrzymam całej trasy jadąc na dwójceBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez fxrider Zobacz postaSkróć przełożenieBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
sigpic
Komentarz
-
1. robkri, spanie podwórkowe
2. Sobczaq - spanie podwórkowe
3. marcinjunak - spanie w pokoju na łóżku, śniadanie, obiad i kolacja.
4. RENIA i AdamB - jak wyżej.
5. remartus - wygodne łoże i szamka
6. rootolf - pokój, bez żarcia
7. Janas - spanie podwórkowe
8. qbalon - spanie w pokoju na łóżku, śniadanie, obiad i kolacja
9. kamilltee - bardzo wstępnie, zatem na razie wersja "goła" - tzn gleba kominkowa i własne żarcie ... jak się wyklaruje to polecimy na wypasie
10. Kaytec - spanie podwórkowe
11.Trusek spanie przy kominku i własna szama chyba ze cos sie ogarnie u mnie z finansami czyli jak kamiltee "goła"
12. Motorynka - przy kominku i kolacja w sobote by sie przydala
13. Beniamin - chciałbym wypas a la Junak, tylko chrapię odrobinę...
14. advradek - namiot + posiłki
15. Giani - muszę znowu terese utopić
16. Irson -u mnie jeszcze 70/30 (wypas)
17. ofca - 50/50. wersja budget.
18. erwinw (na 50%, jak robota pozwoli mieć wolne) , wersja niskobudżetowa: namiot i własne żarełko
19. szpaq + 1 persona
20. Mazzi 70% jak nic nie wybuchnie - Spanie w pokoju na łóżku, śniadanie, obiad i kolacja (chrapię - trzeba rzucić poduszką)
21. Bartas + Karolina, 50/50, o ile nie będzie w tym terminie "Wakacji z Duchami", raczej namiot, żarcie własne, miejsce z dala od Beniamina, bo on naprawdę strasznie chrapie
22. Sowizdrzał - kominek lub namiot, bez wyżywienia
23. NASH222 - namiot + jadło na wypasie
24. Daro - wersja full a la Junak
25. AruniA_CK - szama i kominek
26. LukaSS - pokój, podobnie jak Junak, z niechrapiacym (moze z Junakiem na spółę? mogę też sam ) niepełne wyżywienie, przyjazd - jak nie będzie brrr zimnego deszczu.
27. Zbyszek KTM- łóżko i full wypas jedzenie, (chrapie)
Pasuje mi termin i region w jaki jedziecie, byłem tam wielokrotnie, z przyjemnością pojade jeszcze raz.
Motor ubrany na terenowo, przełożenia zmienione.
Czeczen jak będziesz jechał? (którędy)? może razem brykniemy tel. 601 26 21 pięć pięć
pozdr.
Komentarz
-
Moja propozycja trasy turystycznej: http://goo.gl/maps/9oKGN. Ok. 230 km, trochę po czarnym, ale większość to szutry i polne drogi.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Janas_WaWa Zobacz postaczy ktoś zamierza jakąś dojazdówke na Biebrze offowo zrobić?
lekkim Ofem, bez napinki
na pewno przez Wizne ...
Ostatnio edytowany przez kamilltee; 308.ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
FB: http://www.facebook.com/kamilltee
Komentarz
Komentarz