Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

"Świętokrzyskie dziczenie 2015" 23-24-25. 10

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Zamieszczone przez znikopis Zobacz posta
    Czeczen ja rozumiem trasę turystyczną jako jechanie moto a nie topienie moto :-)
    Przepraszam bardzo ja i Mariolka jechałyśmy to faceci się taplali
    Troszkę mnie tylko po strumyczku jajka bolały - nie idę juz na pierwszy ogień :p

Komentarz

Obejrzałem zdjęcia Motorynki z poprzedniego dziczenia świętokrzyskiego. Wygląda jakbyście zwiedzali ulubione miejsca bytności dzików, pewnie stąd ta nazwa
      O tej porze roku pewnie będzie mokro, błota i glina dla koneserów i krosowców. Ale mokre piaski są przyjemne do pojeżdżenia. Na południowy wschód od Kielc jest trochę takich dróg. Na to liczę.
      Choć czasem turystyka i szuter ma tu specjalne znaczenie
      Najwyżej zaimprowizujemy trasę turystyczną hmmm... jakby tak asfalty z widokiem na Góry Św i piachy wzdłuż pewnej rzeki.

Komentarz

Tomek - będzie dobrze Cieszę się że znajdziesz trochę czasu i przy Twojej znajomości regionu oraz zapędach Mariusza i Szymona w kierunku przepraw błotnych wyjdzie ciekawa i emocjonująca trasa turystyczna Będzie trochę lekkich motocykli które zabiorę gdzieś na pyrkanie

Dzięki Mariuszowi udało się ogarnąć duży namiot,ławy i stoły na wypadek słabej pogody BigMike już obmyśla menu na piątkowy wieczór - na sobotę też zaplanowałem "dziką" wyżerkę... teraz zastanawiam się czy coś jeszcze kombinować bo dostałem propozycję od właściciela knajpki w Św. Katarzynie zorganizowania obiadu-kolacji... ale to już będzie zbyt dużo. Potrzebny jest jeszcze czas na siatkówkę,strzelectwo,rzuty do celu... muza też będzie(mechaniczna) Jak wiecie - domki są ogrzewane i wyposażone we wszystkie niezbędne rzeczy.
        Ostatnio edytowany przez czeczen; 402.

Komentarz

Wg mnie w piątek coś sami ogarniemy każdy coś przywiezie i jak jeszcze BigMike coś wykombinuje, w sobotę myślę że podobnie. Jak będzie "dzik" po dziczeniu to wypas. Jak ktoś będzie bardzo głodny to gdzieś w okolicy coś znajdzie w najgorszym przypadku pizze u smutnego Włocha

Przydałoby by się trochę deszczu przed i słońce w weekend bo teraz sucho i strasz nie się kurzy

Komentarz

hmm.... Bartek - rozumiem że na offik się wybierasz? ... jeśli tak to -gwarantuję - kurzu nie będzie
            Ostatnio chłopaki się zbijali w Albanii -"no kur...a! nawet na 2000m błoto znajdziesz!!!"

Co do prowiantu - myślę że nie będzie stresu bo jeszcze jakiś bigosik kombinuję... tylko Sowizdrzał będzie biedny... dostanie za to najsoczystsze kawałki chybu...
            Ostatnio edytowany przez czeczen; 402.

Komentarz

Zamieszczone przez czeczen Zobacz posta
              tylko Sowizdrzał będzie biedny... dostanie za to najsoczystsze kawałki chybu...
              on wpierdziela kiełbe i pije wódę aż miło tylko się z tym nie afiszuje, sam widziałem w Gródku więc nie jest taki biedny
              Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
              No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
              sigpic

Komentarz

Witam, prześledziłem filmiki z poprzedniej imprezy i widzę że rzeczywiście bez kostek może być ciężko. Z moimi Majtasami E07 też to licho widzę, ale widzę że chętnych do pomocy zawsze jest więc może jakoś to będzie.

Komentarz

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
                  on wpierdziela kiełbe i pije wódę aż miło tylko się z tym nie afiszuje, sam widziałem w Gródku więc nie jest taki biedny
                  samym piciem....

Robert - spoko - to tylko tak wygląda - Lemur zrobił trasę turystyczną na jakichś szosowych kapciach

Komentarz

Oby nie było "albańskiego szutru" .....

Komentarz

... ale trzeba zawsze pamiętać że w Cesarstwie Kieleckim - pojęcie trasy turystycznej jest inne niż w pozostałych częściach kraju

Komentarz

Coś w tym jest. To wina Rosjan. Gubernia Radomska obejmowała rejon nadgraniczny pomiędzy Cesarstwem Rosyjskim Austrią. Z Kielc do Krakowa przecież dwa kroki.
                        Ruscy ograniczali budowę dróg bitych i kolei w strefie nadgranicznej żeby mieć bufor i spowolnić ruchy wojsk przewidywanego przeciwnika - Austrii.
                        Takie właśnie "zadupie" utrzymywali na Ponidziu i południowej Kielecczyźnie.
                        "Niestety" Nasz Kraj łączył infrastrukturę części po zaborcach a ostatnio i buduje coraz więcej dróg i gruntówki znikają
                        Gruntówki i szutrówki znikają dosłownie w oczach, a przynajmniej w perspektywie miesięcy - jak jestem gdzieś co te pół roku.
                        A w takiej Litwie czy Łotwie, też Unii normalnie szutrówkami się goli połączeniami tej klasy co u nas dr gminne/boczniejsze powiatowe.
                        Może mają jakieś unijne programy dofinansowań enduraków. Albo jakiś program "zachowanie krajobrazu drogownictwa byłych republik"
                        A u nas ludzie narzekają i hamują przed byle dziurą jak ostatnie p..
                        Nie mogłem się powstrzymać przed dygresjami bo siedzę w robocie przed komputerem i nie chce mi się już wychodzić

Komentarz

Jak Wy się o mnie martwicie, normalnie łzy wzruszenia zalewają mi oczy i lteiry mi się mlyą...
                          Zorganizuję sobie coś na grilla
                          Sowizdrzał
                          KTM 750 6T
                          Nie wierz, nie bój się, nie proś!

Komentarz

Małe porządki - muszę trochę to usystematyzować

1.AdamB+Renia (domek pt so)
                            2.Johny_b+ Mariola + 1(domek pt so)
                            3.Pablo1972+1(domek pt so)
                            4.Giani (Domek pt so)
                            5.znikopis (domek pt so)
                            6. Sowizdrzał + 1 - domek proszę trasa OFF, jak czujnik czujnika zadziała (pt so)
                            7. BIGMIKE+1 (CZYLI ODE MNIE 2 OSOBY) (OCZYWISCIE DOMEK pt so)
                            8.Lemur od Pi do Ne 1os do chatky , sukromie (pt so)
                            9. Junak(pt so)
                            10. Tomur od piątku do soboty, spanie pod dachem ale mogę zabrać materacyk i śpiwór, trasa turystyczna (pt so)
                            11. Erni + Karola (domek pt so)
                            12. Janek + Agnieszka (so ?)

Liczba 18 została przekroczona - domki zapełnione - jeżeli coś,ktoś.... to piszcie bo chcę załatwić sprawy formalne z Januszem.
                            Zaraz obok jest inna agroturystyka u Marka gdzie mogę dogadać miejsca https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...S4Tc7bXE6AaHQg

Lista dotyczy osób które chcą mieć zapewniony nocleg - pełna lista jest znacznie bardziej obszerna....

Komentarz

Ale mnie pisz nocleg z soboty na niedzielę, jak wezmę Zbynia to tak samo.
                              Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                              No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                              sigpic

Komentarz

Ale mnie pisz nocleg z soboty na niedzielę, jak wezmę Zbynia to tak samo.
                                Ty wiesz co wszystkie zdjęcia autoryzowane...
                                Wódki nie pije...
                                Znowu mnie sprzedasz za butelkę piwa xtz-owcom ? (siatkówka)
                                pozdr.

Komentarz

Pracuję...
                                X